Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

El nou Govern ser una prova de foc

Joana | 06 Febrer, 2010 17:53 | meneame.net facebook.com google.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Antich haurà de fer un nou govern. Ja ha fet fora els tres consellers d’UM Ara mateix no tenen cap les conselleries de Turisme, Medi- Ambient i Esports. També s’hauran de fer remodelacions o reestructuracions semblants a l’ Ajuntament de Palma i el Consell. El número d’alts càrrecs afectats, entre assessors i als càrrecs afectats supera el centenar.

La situació és difícil i segurament durarà sols fins l’any que ve. Crec que se podrà continuar governant en minoria i més o menys se podran desenvolupar els pressupostos aprovats per enguany. No veig clar que UM recolzi en tot les propostes de noves Lleis en el Parlament  que presentin el PSOE i el encara Bloc.

UM s’ha enrabiat amb la decisió d’UM que “no esperava”. L’exconseller de Turisme gairebé no ha tengut temps de fer res, el de Medi-Ambient ha fet feina , però és un imputat i el d’Esports ha fet tot el que ha pogut. Ara, les tres conselleries sense consellers ni directors generals es paralitzen, al marge dels assumptes “de tràmit”.

A època de crisi, el president Antich ha deixat entendre que voldria reduir conselleries. ¿Esports a Cultura o Interior?. Es probable. ¿Turisme a una altre conselleria: no ho crec. El sector hoteler és massa important com per amagagar-lo a o deixar-lo a una direcció general d’altre conselleria. ¿ Medi Ambient a Agricultura?. Tampoc no ho veig molt clar i, a més a més, el bloc sempre ha volgut tenir la seva senyera a Medi-Ambient.

Però després hi ha el tema de les nombroses assessories i direccions generals. I és ben segur que en sobren. També del PSOE si de veritat se volen estalviar doblers públics .Encara que no digui quantes, Antich haurà d’anunciar que en vol reduir.

¿Hi podria haver eleccions anticipades?. Crec que ara mateix no. No li convé a ningú. Ni al PSOE, que governa, ni al PP amb tant “tinglado” intern i casos de corrupció, ni a UM pel mateix, ni al Bloc que ja no sabem si continuarà essent “Bloc”.

Però no crec que UM durant aquest any quedi sols “darrere la roca”, ni que vulguin tornar invisibles. Hauran de treure pit, s’hauran de fer notar.  I no trobaria estrany que plantegessin alguna moció de censura ( Ajuntament) o que votessin amb el PP alguna Llei o Pla d’Ordenació, per exemple,  el de Mallorca que al cap i a la fi varen fer junts ambdós partits.

Crec en resum que els partits i les institucions passaran aquest any com puguin i amb els seus pressupostos ja aprovats i que se perllongaran l' any que ve .

Tampoc crec lògic fer ara un plantejament de com s’haurien de formar les institucions segons el resultat de les darreres eleccions. Hem sabut moltes coses que no sabien sobre l’anterior època PP-UM  i potser això hauria modificat alguns vots. Antich vol demostrar que quan ell governa rebutja i fa fora la corrupció, però ¿ho demostrarà?. Un any.   

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb