Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

A qu agrada el model d'IB3?

Joana | 25 Novembre, 2008 00:19 | meneame.net facebook.com google.com

  La situació actual d’ IB3 és un desastre del qual, sembla que ningú és vol fer responsable. Ni el PP que va crear l’ ens, ni  tampoc el PSIB- PSOE i el BLOC, que la mantenen . Sols agrada a UM que s’ha plantejat la Radio i Televisió públiques com “una conselleria més”. 

Entre els dies 27 de novembre i 3 de desembre  hi haurà una vaga a IB3 ràdio . contra l’externalització dels informatius i els serveis tècnics i en defensa dels llocs de feina dels treballadors. Els contractes entre l’empresa concessionària dels informatius de la ràdio i la tv públiques (SBT) i els treballadors finalitzen el proper 31 de desembre i l’empresa ha renovat la concessió de IB3 per a 2009,  però encara no  s'ha informat sobre quines rescissions s'han previst, ni per Illes ni per mitjans. Una imprecisa dada són les paraules del director general d’IB3  Antoni Martorell qui  va dir a la seva compareixença en el Parlament del 12 de novembre que una de les parts més importants de l’ estalvi pressupostari vol que sigui "la reducció  de l’import dels serveis d’informatius i tècnics".

També va explicar que la seva intenció és que hi hagi  una redacció única  de la ràdio i la TV, que utilitzaria els sistemes digitals de la televisió i per a posar les informacions “a disposició dels informatius de ràdio, de televisió, d’Internet, de telefonia mòbil i de les productores”. Les mateixes persones haurien de fer una pàgina web “informativa” i no sols promocional. No se sap ben be quants anirien a treballar a la seu de Calvià i quants al parc BIT ni quantes hores haurien de dedicar a cadascuna de les seves múltiples funcions. ¿Contractes de redactors "pel que sigui"?

Mentres tant, el grup parlamentari del PP  ha presentat una moció al Parlament que, segons facilitaria un nou model de radio i televisió públiques "obert a donar la màxima estabilitat possible als treballadors dels informatius". Afegeixen que existeix “la necessitat de reconèixer que el traspàs dels treballadors de l’anterior concessionari dels informatius a l’actual està essent un vertader desastre”...Però resulta que el concessionari dels informatius ha estat sempre SBT,des de el govern Mates, tant per la ràdio com pe r la televisió.

El representant del PSIB-PSOE va anar més enllà a la seva intervenció parlamentaria el 12 de “ volem que els informatiu estiguin fets per persones de la casa, per persones d’IB3. Açò significa augmentar la plantilla d’IB3, per un costat, però també significa reduir la contractació d’empreses externes, per un altre”.


El BLOC va ser poc contundent en el Parlament, però a una roda de premsa del  mes d’agost, Biel Barceló va dir que no donarien suport als pressuposts de la Comunitat Autònoma el 2009 si no s'aconseguia un consens per a canviar el model de gestió. Va considerar “inacceptable” i “inassumible” el concurs de IB3 per a la gestió dels informatius i  va afegir  que el Bloc ja havia presentat un estudi al PSOE en el qual proposava  la “interiorització” dels serveis informatius la qual cosa suposaria reduir en un 10 per cent els costos de l'Ens i incrementar en un 20 per cent el sou dels treballadors.”I

 fa més d’un mes que, Antoni Martorell i José Antonio Santos, director general de coordinació interdepartamental del Govern es varen comprometre a presentar una proposta d’internalització  de la ràdio i TV públiques, abans del 21 de novembre a l’SPIB. Però no ha estat així.  l un judici sobre la demanda que  el sindicat va interposar contra IB3 i l’empresa concessionària dels informatius SBT  tendrà lloc el divendres 28 de novembre.

Tot és, ara mateix, un embull. El model ni es modifica ni agrada a gairebé  ningú. O només a UM,?. Així ho consenten la resta de partits del Pacte?. El PP veu ara el que no va veure quan va crear IB3?. Però si tots menys UM volen canviar el mode ,com així no ho fan?.

Comentaris

oqlr juwle

gyuszxf bcvgao

oqlr juwle | 20/01/2009, 11:12

bmzrnyvjq sbwyljkt sgcqeb ctdu wgmifpbve eqdni bujziflpc http://www.gzhxckjbo.gpiadmz.com

qomgwi sqyx

lcfpw hewkypojt

qomgwi sqyx | 20/01/2009, 11:12

fbmzd vkfexlbq rwcmsox fvmrz fgyw hazcqbnm vjeqhatzp

Vaga de fam a IB3

Vaga de fam a IB3:

Vaga de fam a IB3 | 09/12/2008, 16:36

Sota el lema
DOLENT NADAL I PITJOR CAP D'ANY A IB-RES.
LA PRIVATITZACI DEL SERVEI PBLIC ENS CONDUEIX A LA MISRIA.
Es convoca una vaga de fam parallela a la vaga d'IB3 radio i televisi i de durada indefinida.
Possibles voluntaris contactar amb el comit de vaga de Salom.
Existeix un comproms previ de la premsa internacional i nacional de cubrir de manera exhaustiva la vaga de fam pels drets dels treballadors.

EP

IB3 PP

EP | 27/11/2008, 20:23

El PP ha expresado su "malestar" por "trilerismo informativo" de los informativos de IB3, ya que, segn el partido, en la edicin de medioda del informativo de la cadena se ha hecho una mencin "sesgada" a la nueva citacin como imputado del presidente del Consell de Eivissa, Xicu Tarrs, "mientras que en los meses pasados se abran todos los informativos con las imputaciones de los cargos de los 'populares' en el Caso Caballistas".

En un comunicado, el PP asegura que la direccin de IB3 intenta evitar mostrar la "evidencia" de personas imputadas entre las filas de sus socios, "minimizando" la informacin referida a la nueva imputacin por falsedad documental del diputado socialista y presidente del Consell de Eivissa por el caso 'Eivissa Centre'. "La Direccin de IB3 debera ser ecunime en el tratamiento de las noticias dependiendo de que afecten tanto al Partido Popular, como las que afectan a sus socios de gobierno", asever el partido.

Ante estos hechos, el PP por medio del portavoz de IB3 del Grupo Parlamentario Popular, Toni Serra, valora que "el Govern utiliza al ente pblico para engaar a los ciudadanos que pagamos este medio con nuestros impuestos".

Redactora tallat de lluna

redactors "pel que sigui"

Redactora tallat de lluna | 27/11/2008, 11:26

Redactors "pel que sigui"........aquest s el mal que ens ve com una calabruixada als periodistes d'IB3

Joana Maria

Maties Salom i Salomgrup

Joana Maria | 26/11/2008, 19:27

Efectivament, lempresa Salom Audio y Video: http://www.salomgrup.com amb domicili social a Plaza Santa Pagesa, 2 Palma de Mallorca 07003 Baleares, definida com a
Empresa de Comunicacin Audiovisual dedicada a la venta y alquiler de material audiovisual, organizacin de eventos de todo tipo, y seleccin de personal para la tv IB3 i que te , entre altres filials Rec Produccions Empresa del grupo Salom Grup dedicada a la produccin audiovisual y la comunicacin grfica. www.recproduccions.com no t res a veure amb el periodista Matias Salom que abans de treballar a IB3 a proposta del BLOC ho havia fet a Catalunya Radio i que ha tengut importants enfrontaments amb la cpula dIB3, per divergncies sobre la linea informativa. Sols es dona la coincidncia de que compartiesen llinatge, com molta altre gent: Ramirez. Perez o Company.

Martin

Matias Salom no es Salom

Martin | 26/11/2008, 16:46

No te equivoques Marisol, Matias Salom dirigente de IB3, nombramiento poltico, no tiene nada que ver con la empresa SALOM. As que las dudas concretas y exactas.

Marisol

HABLEMOS DE SALOM

Marisol | 26/11/2008, 13:52

VALE, HABLEMOS DEL PAPEL 'COLABORADOR' -CUOTA DEL BLOC DE MATIAS SALOM EN IB3, SU FAMILIA EN IB3 RADIO Y LOS ESFUERZOS PERIODISTICOS EXTERNOS.

Un esquerr decebut

QU FA A IB3 AQUEST: Escriu a Balears i cobra de l'ens

Un esquerr decebut | 26/11/2008, 09:29

Mates Salom. s periodista i actualment s el director adjunt dIB3. Va nixer a Palma el 1973. Ha realitzat documentals per a la Televisi de Catalunya i ha treballat als serveis informatius de Catalunya Rdio. s articulista habitual de Diari de Balears i va dirigir la revista Llegir.

Anton

la TV de Mallorca

Anton | 25/11/2008, 20:57

Es veritat que la TV de Mallorca s distinta i millor a la IB3.

Toni

La TV de Mallorca

Toni | 25/11/2008, 16:46

La TV de Mallorca s molt millor. Se podrien juntar amb redaccions tamb a Menorca i Eivissa.

arreu

sempre

arreu | 25/11/2008, 14:16

criticau

Micaela Rossell

Muy bien

Micaela Rossell | 25/11/2008, 08:42

Gracias por la clarificacin del asunto. Estamos al comienzo del final de un despropsito financiero, poltico y periodstico. Nadie habla de la calidad de los programas que se emiten y del nivel de los telediarios

Miquel

Agrada als que surten

Miquel | 25/11/2008, 07:49

El model de Ib3 agrada molt als qui surten i la controlen (i tamb no surten en all que no les interessa) com s el cas d'UM el patr de Martorell

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb