Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

IB3, una vergonya

Joana | 13 Novembre, 2008 22:23 | meneame.net facebook.com google.com

Les noticies que han sortit darrerament sobre IB3 mereixerien una explicació: naturalment de  "l’ens"  (suposadament públic)  el Govern i les empreses concessionàries. Han succeit moltes coses.

IB3 ni és ni ha estat  mai una empresa periodística pública, malgrat s’ha pagat sempre amb doblers públics. Això significa que els costs han anat a càrrec dels pressuposts de la Comunitat, però,  la major part de la programació, fins i tot,  els informatius,  s’ha adjudicat a empreses externes o alienes, en concret els informatius de la ràdio i la televisió,  a SBT.

 Ho va iniciar el PP i ho ha continuat el “pacte” d'ara. Ben clar s’ha dit i demostrat  que IB3 és com “una conselleria més”.  Però aquesta manera de fer va en contra de qualsevol  plantejament sobre el que han de ser els mitjans de comunicació públics, suposadament independents dels poders econòmics i polítics per a poder garantir l’ accés a l’informació dels ciutadans.

 Amb tot aquest desgavell a les Illes Balears hi ha més de cent periodistes despedits o en risc d’ ésser-ho. Alguns  depenen  directament d’ IB3 , com  és el cas  de  dos treballadors  acomiadats recentment a Menorca, però són molts més i, de fet, la direcció de IB3  ha comunicat l’acomiadament  de 14 treballadors dels aproximadament 120 que treballaven directament a la Ràdio i TV públiques, amb minses i ridícules  explicacions sobre “l’ empatia amb l’empresa” .

  Altres treballadors en risc d’ esser  acomiadats són els contractats per SBT ( empresa concessionària dels informatius de la ràdio i la TV). La direcció  de l’ empresa ja els hi ha comunicat  que rescindirà tots  el  contractes per obra i servei , ja que  a partir de l'1 de gener entrarà en vigor la nova concessió dels informatius, otorgada per la direcció d’ IB3, directament, sense control parlamentari ni res.

 El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha plantejat una demanda , amb l’ argument bàsic de que no resulta tan fàcil desfer-se de treballadors,  que tenen horaris i clares obligacions laborals, si l’ empresa continua fent les mateixes funcions. El judici s’havia de celebrar  dia 16 d’octubre, però  a una reunió convocada per la conselleria de Presidència a la qual també va assistir  el director general de IB3, Antoni Martorell, els representants del Govern se varen comprometre a presentar un pla d’internalització dels  serveis informatius de la Ràdio i la Televisió. Si el Govern  no presenta el seu pla  o resulta inacceptable,  el judici se celebrarà el 28 de novembre.

 No veig molt clar que  el Govern pugui  tenir un pla si no tornen als origens de la campanya electoral i decideixen que s’ha de fer una empresa pública de ràdio i televisió.¿SBT estalvia doblers al Govern o suposa una càrrega pressupuestaria que  no existiria amb la contractació directa dels periodistes i els seus corresponents caps d’informatius?

El director general de IB3 ha dit que amb les reestructuracions se podria estalviar devers un milió d’ euros, més o menys el que els hi podria costar una campanya que tenen preparada sobre la nova imatge de l’ ens. Una vergonya.¿ Algú podria imaginar que el govern del Pacte tengui com a fita que més de cent periodistes sense feina vegin l’acomiadament de l’ any 2008 i les campanades de Cort amb un nou logo d’IB3 ?.¿Així es resol la crísi?. ¿així es fa democràcia? 

  

Comentaris

Pepa

Grosske

Pepa | 16/11/2008, 15:28

En el programa que presenta Grosske per esser elegit secretari general de EU, se diu res dels mitjans de comunicaci pblics?
En parla el PSM en el seu Congrs?

Independiente

ADELANTE Y SIN MIEDO

Independiente | 14/11/2008, 22:27

Estoy de acuerdo, los periodistas y tcnicos unidos, sin necesidad de misses y lenins sindicales -spib o cc oo- llegaremos a buen puerto con la huelga.

Tabajador afectado

Huelga - represin

Tabajador afectado | 14/11/2008, 20:56

La manera que tiene IB3 y SBT de solucionar la huelga es amenazando y reprimiendo a los trabajadores que desidan secundarla.
Ayer se puso una denuncia enel juzgado de guardia por las acciones presuntamente delictivas de los diectivos de IB3 Radio y SBT en complicdad con tres trabajadores periodistas.
NO NOS ACOJONARAN PORQUE SABEMOS QUE TENEMOS LA RAZON

A la vaga s'ha dit!

Vaga!

A la vaga s'ha dit! | 14/11/2008, 17:42

pens que sense dubtar hem d'anar tots a la vaga. SBT es mereix com en Martorell una resposta directa i forta de tots els treballadors de ib3rdio. Ms igual que uns sindicats i altres facin numerets quan toca o es fiquin en questions particulars.

Una que no milita

El sindicat de periodistes SPIB

Una que no milita | 14/11/2008, 11:03

No s si saps que del Sindicat de Periodistes SPIB a la rdio no hem vist ning en messos....Qu fan? Qui sn?

IB3 i/o SBT no sols s la Tele.

Un periodista afectat

Grcies

Un periodista afectat | 14/11/2008, 10:18

Grcies per la solidaritat i els detalls que dones del nostre cas

x

Vaja un embull

x | 13/11/2008, 23:03

La veritat es que la nica cosa que queda s que s un granb embull laboral poltic muntat pel PP

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb