Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Estranys comportaments del Govern amb els sords

Joana | 09 Novembre, 2008 00:08 | meneame.net facebook.com google.com

 

  Soc, segurament,  una de les poques persones que avui ha vist dos reportatges sobre els sords i els ajuts del Govern a diferents televisions( estatal i mallorquina) el mateix dia. La meva impressió és que no hi ha un criteri sobre les subvencions i cap coordinació.

 

   A l’habitació d’una clínica privada -després d’haver pagat 50 euros per a tenir encesa una rudimentària televisió una setmana- feia  zapping per a intentar trobar alguna cosa que tengués el més mínim interès . I  en aquestes circumstàncies he vist un reportatge a la televisió pública estatal  en el qual s’explicava que a les Balears és un del llocs en els quals el problema dels sords  està pitjor resolt ja que sols hi ha tres traductors a la Comunitat que coneguin el llenguatge i, per tant, no  tenen intèrprets per a desenvolupar la seva vida quotidiana com anar al metge, o a fer tràmits administratius.

 

   Unes hores més tard  he vist un altre reportatge a la TV de Mallorca sobre els ajusts del Govern Balear a una escola de sords a Argentina. He pujat el volum del televisor. Un representant  la casa Balear a l’ Argentina ha dit que a 2004,  el Govern els va demanar que  escollissin una activitat solidària per a invertir els doblers i ells varen pensar que l’escola de sords era la més adient.

 

    Res a dir. He pensat que no van desviar doblers públics i jo no retiraria ni un euro del que me correspon com a ciutadana, per ajudar els sords argentins. Però ¿ com pot ser que el mateix dia surtin a diferents televisions elogis sobre el que se fa a Argentina i crítiques sobre el que es deixa de fer aquí?. El problema de la comunicació dels sords amb la resta de la societat és evident. I el del Govern amb la societat real?.  Deuen saber que  hi ha importants mancances si  mantenen  els ajuts a Argentina . Però i a les Illes?.

 

    No voldria que de cap manera  que aquest escrit s’interpretàs  com que s’han de retirar els ajuts a l’ Argentina. Hi ha  moltes altres maneres de resoldre el problema. Fins i tot se podria enviar a dos o tres directors generals a aprendre el llenguatge dels sords: farien cultura i tendrien una sortida per quan  deixin el càrrec. El que resulta més incomprensible és que les subvencions o ajuts no es donin o mantenguin amb criteris clars de necessitats socials, sinó d’una altre manera que ara mateix no se qualificar ja que sols se m’acut la paraula electoralista.

Comentaris

Jos Maria

Discapacitados

Jos Maria | 16/11/2008, 15:33

El tema de los discapacitados an permanece medio oculto en esta sociedad.
Alguien se ha preguntado como lo hicieron los centenares de personas que viven en pisos con ascensor para llegar a sus casas durante el apagn?

x

incomprensible

x | 11/11/2008, 09:57

incomprensible

Un afectado

Los traductores de signos

Un afectado | 10/11/2008, 18:38

En Espaa debe ser el nico pas del mundo donde salen por la tele los traductores de signos para sordos y sordomudos.-

Maria Isabel Garca Barcel

Gracias

Maria Isabel Garca Barcel | 10/11/2008, 14:10

muchas gracias, Juana Maria, por la expresin de tu solidaridad ante un problema fundamental de las personas sin sentido del odo. No es habitual esta sensibilidad pblicamente dicha. Gracias por todo.

http://llampuga.blogspot.com/

http://llampuga.blogspot.com/

http://llampuga.blogspot.com/ | 10/11/2008, 13:05

http://llampuga.blogspot.com/

Maria

Ben dit

Maria | 09/11/2008, 23:12

Al Govern, al Consell, a Cort no hi ha un criteri sobre les subvencions i cap coordinaci.

Ros

Ai ai

Ros | 09/11/2008, 18:59

Falta criteri, sentit professional i una bona direcci poltica de les coses pbliques

rafel

sabem llegir

rafel | 09/11/2008, 10:57

els sords sabem legir

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb