Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Tres anys de l'enderrocament del Pont d'es Tren

Joana | 03 Novembre, 2008 16:41 | meneame.net facebook.com google.com

  Va ser el de 5  de novembre de 2005 quan se va enderrocar el Pont d’es Tren. Ja s’havia duit endavant la desteta del “Parc de Ses Estacions” i Rodrigo de Santos era regidor d’urbanisme. Han passat tres anys i la “reconstrucció” de cartó i pedra que s’ha demostrat inviable. Continua tancat. Els materials i el tràfic de quan el va construir l’arquitecte Gaspar Bennazzar eren uns altres i el nou pont va ser  ja com un element  de  “pastís de noces” o “parc temàtic”. En el projecte original del nou i malaurat Parc de les Estacions, de l’arquitecte Gonzalez havia previst fer un gir de noranta graus i posar-lo en sentit enlloc d’horitzontal, vertical, segons es miri.

El projecte de Gonzalez, quan Catalina Cirer era batllessa, Rodrigo de Santos , regidor d’ Urbanisme i Jaume Matas president de la Comunitat,va suposar la destrucció total, absoluta i molt cara de l’ antic Parc de les Estacions, dissenyat per l’arquitecta Carme Pinós , que no vol fer entrevistes i  s’ha mostrat dolguda per tot aquest desgavell.

Jo també hi estic dolguda, com a ciutadana. Abans de les eleccions municipals i autonòmiques vaig anar a un mitin d’Eberhard Groske a en el qual va dir als veïns de Jacint Verdaguer ( prolongació del Parc de Ses Estacions): “aquí a on ara teniu un carrer hi haurà un parc”. Tot és ara ben igual que quan ell parlava sobre una “tarima” de la plaça Santa Isabel: el mateix carrer.

El Parc de Ses Estacions també és  ara un carrer amb arbres, castellets de fusta -de la mateixa empresa que segons sembla va tenir relacions més que tèrboles amb Rodrigo de Santos- i casetes per a l’aire condicionat del “metro” que va ser una idea de Jaume  Matas posterior a la remodelació del parc.  Tot, un desgavell . No s’ha arreglat res, però crec que l’ Ajuntament vol fer o  ha convocat un concurs per a la “remodelació” del conjunt: Parc de Ses Estacions i Jacint Verdaguer.

La Plataforma del Parc de les Vies és part de la Comissió que haurà de decidir sobre l’adjudicació del suposat projecte.  Jo hi  formava part quan no s’havia registrat com a associació supós que ara ja  amb uns estatuts, una comissió executiva i  unes obligacions d’elegir els càrrecs i fer actes. Vaig partir pel seu excessiu pragmatisme de voler parlar amb Rodrigo de Santos o Cirer abans de plantejar accions jurídiques.

En els darrers temps els fiscals anticorrupció han fet també una important labor de pedagogia democràtica. Arribarem a saber que les decisions polítiques no han de ser per empatia o influències , sinó per normes o acords clars.

També esper que en el Parlament tot continui amb acords clars sobre coses concretes. Crec que Vicenç ja no té cap tipus de recoltzament polític i si la Llei electoral obliga a legislar amb ell, els partits polítics haurien de saber arribar a acords per a evitar que ell, justament ell pugui comandar a aquesta Comunitat.

Comentaris

Vecino

Arrogancia

Vecino | 05/11/2008, 17:08

ella (X) mostr impaciencia, arrogancia y una desconcertante certidumbre en sus decisiones. El resultado acab siendo una falta de reflexin e impulsividad y, quizs ms inquietante, una reaccin tarda a la realidad

Si podrem tomar-lo

empelt

Si podrem tomar-lo | 05/11/2008, 13:04

Element de "pasts de noces"

PPTPTP

QUE EL TOMIN

PPTPTP | 04/11/2008, 18:09

JO TAMBE CREC AMB MIQUEL QUE L'HAN DE TOMAR. ES UN PASTICHE, POSTIS, INTIL..+

PLATAFORMA PER TOMAR EL PONT DEL TREN POSTIS PPTPTP

Miquel

Vot per que l'esbuquin

Miquel | 04/11/2008, 16:11

Jo props que l'esbuquin, no te sentit un pic esbucat tornar-lo a refer, de mala manera i fent nosa, sense sabre molt be la seva funci.

Comunista

Esperemos que lo derriben todo, ya

Comunista | 04/11/2008, 14:22

ES EVIDENTE QUE TODO ES OPINABLE PERO AQUELLOS QUE NO HAN DICHO NUNCA NADA MEJOR ES QUE SE CALLEN DE UNA VEZ.
SOY FAVORABLE A QUE DERRIBEN DE NUEVO Y PARA SIEMPRE EL PUENTE, LAS VERJAS DEL PARQUE Y TODAS LAS TONTERAS. Lamento no escribir tan claro y en cataln como Juana Maria.

Angel

Nieve sobre el tren

Angel | 04/11/2008, 00:34

Alerta en Asturias, Cantabria, Pas Vasco, Navarra, Aragn, Castilla y Len, y Baleares

Isabel Llopis

PLATAFORMA

Isabel Llopis | 03/11/2008, 22:00

Molt b, Joana Maria (ja no Ets de la Plataforma del Parc de les Vies?) No ho ho semblava. M'agrada la crtica i la la documentaci ciutadana.

Xesc

TREN NO SOL SIMBOLIC

Xesc | 03/11/2008, 21:06

Estic en lnia amb els del tren pel Llevant. Els ponts ni els ferrocarrils sn simblics i per fer-ne just plataformes i carreres de debats.

Mallorca LLevant

Ms enderrocaments a na Penyal

Mallorca LLevant | 03/11/2008, 20:24

El pont del tren de na Penyal va ser enderrocat fa uns anys i ning se'n va donar compte.

Antoni

EL PONT D'EN RODRIGO DE SANTOS

Antoni | 03/11/2008, 19:53

PARA DEJAR FIJADA EN LA MEMORIA HISTRICA DE LA PALMA NEGRA Y RECORDAR QUIEN DERRIB EL PUENTE DEBERIAMOS LLAMALO PONT DES TREN DE RODRIGO DE SANTOS

Mari Carmen (Calle Garlanda)

A MI ME GUSTA

Mari Carmen (Calle Garlanda) | 03/11/2008, 18:53

A LOS VECINOS DEL PARC DE LES VIES NOS GUSTA.

GRACIAS ANGELS FERMOSELLE !

ARRIBA LA PLATAFORMA

Miquel Roig Cerd

una cagada de parc i pont

Miquel Roig Cerd | 03/11/2008, 17:45

ho hauriem d'haver esbucat de bell nou tot. El no-Parc de les reixes i el carrer central i el pont nou intil que han fet refer els de CARCA

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb