Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Comentaris irresponsables sobre l' Alzheimer

Joana | 01 Novembre, 2008 19:13 | meneame.net facebook.com google.com

Sempre m’ha semblat irresponsable que els periodistes ens poguéssim pronunciar o fer comentaris sobre malalties,  tractaments mèdics o esperances de noves investigacions. Això ho han de fer directament els metges i noltros, en tot cas,  podem “traduir” el resultat de les seves investigacions, reclamar una major claredat en el llenguatge mèdic i una atenció adient als malalts, com tothom, però potser amb un major coneixement de les tècniques  i funcionaments dels mitjans de comunicació.

 

 Per això i per motius familiars de coneixement de l’ Alzheimer, ja que ma mare el pateix, em sembla totalment irresponsable i ofensiu pels malalts d’ Alzheimer i el seus familiars l’article de Joan Riera publicat a “Balears” el passat dia 29 titulat : “ O té alzheimer o és un mentider incurable” referit a les declaracions de l’exconseller de Comerç Josep Joan Cardona sobre el cas Scala i les suposades corrupcions i cobrament de comissions . Com a volent fer una gracieta, l’autor, Joan Riera, diu que després d’haver llegit la declaració completa de Cardona “només queden dues conclusions racionals. La primera és que, malgrat només tenir 48 anys, l’exconseller d’Indústria i Comerç de Matas pateix d’alzheimer incurable. La segona és que té pell d’hipopòtam i és capaç de comportar-se com un mentider impulsiu. No sé quin dels dos pronòstics és l’encertat, però la questa declaració ofèn la condició humana”.

 No vull entrar en el mateix joc sobre  “pronòstics” ja que se molt poc sobre malalties  neurològiques o mentals. Però se ben be que la malaltia d’Alzheimer  res te a veure amb comportaments més o menys immorals i  que perdre la memòria no significa oblidar comportaments ètics  ni “ofendre la condició humana”. No sé si s’arribarà a la conclusió de que Cardona va  tenir comportaments delinqüents , però és  ben segur que la malaltia d’ Alzheimer no té com a conseqüència oblits intencionats per a afavorir negocis. Per tant, el paral·lelisme me pareix impresentable i ofensiu. I francament, ara per ara,  no crec que ni els fiscals, ni la familia de Cardona demanin proves sobre l’ alzheimer, que són científiques. Una malaltia no es pot confondre amb un adjectiu, que és el que fa el senyor Riera. I a mí, personalment, no me fa cap gràcia que se pugui arribar a dir que l'alzheimer pugui tenir com a conseqüència justificacions inmorals del propi comportament. 

Comentaris

Francisca Rossell (Alar

Riera

Francisca Rossell (Alar | 01/11/2008, 21:27

No fa el pes en Joan Riera que s un aixelabrat que desprs d'escriure medita el que ha dit.
La seva ploma no s mesura de les coses. Trob que est b que li cridin l'atenci.

!Molt b per la solidaritat amb els malats d'Alz!

Miquel Antoni

D'acord

Miquel Antoni | 01/11/2008, 21:20

Estic d'acord amb la reflexi. Joan Riera s un bocamoll amb rebost

Antoni

Paper de fumar

Antoni | 01/11/2008, 19:42

T'ho agafes tot amb "paper de fumar", Joana. no hi ha problemes ms importants que la manera de presentar les coses de Joan Riera?

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb