Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

EFICACIA DE PaPer

Joana | 19 Octubre, 2007 22:33 | meneame.net facebook.com google.com

 Temps estranys. Gairebé res és ara com ens imaginàvem que seria  si de bell nou l esquerra i el centre  governaven a les Illes. La decisió sobre Son Espases : un ensurt i una decepció  Tots els que s’hi oposaven i ara diuen que les coses han de ser d’una altra manera , per motius econòmics i de temps , ho podrien haver pensat abans . Els polítics han de ser sempre una mica demagogs i retòrics, però és millor, gairebé imprescindible, que estiguin documentats.

 

No se si el bloc hauria d’haver sortit o no del Govern per coherència. Ells diuen que Son Espases no és l’únic tema i, en això si que tenen raó.  A les manifestacions  i programes electorals hi sortien moltes altres coses. : vivendes  socials, façana marítima, Ses Fontanelles, Parc de Ses Estacions, de les Vies, atenció als discapacitats i als vells ( LLei de Dependència) ….En el fons tot era dir que « una altra política és possible”. Esperem

 

 Però ara mateix, el nou Govern gairebé  no ha pogut fer res. Ha hagut d’administrar amb espant la catastròfica a herència del Govern anterior - el metro- empitjorada per les desgràcies del temporal. Me recorden aquelles figures de joguina que tenen una bolla abaix i que, per  moltes empentes que rebin, mai cauen del tot.

 Encara no se si m’agrada com ho fa el Govern actual, però he vist com se desfeia un tòpic molt important, potser el més repetit pels mitjans de comunicació: que el Govern del PP era més eficaç i tècnic i l’ esquerra només dubtava i discutia per no arribar a fer mai res.

Eficàcia de paper era l´única del PP. Mirau aquest metro pensat per a fer-hi passar un “scalectrix” sense gent, un metro que només existia en el cap dels dirigents com una cosa ràpida i espectacular, però sense exigències d’eficàcia a les empreses que el construïren.

 I és que en el fons tot és això. ¿ Qui comanda el Govern o les grans empreses?, ¿qui controla a qui?.

S’hauran de refer les males obres d’aquell govern que presumia d’eficàcia i esper que hi hagi pressupost per a fer-ne de noves, però tant si són poques com moltes s’ hauríen d’adjudicar sempre amb concursos públics i garanties . Mai més inaugurar res sense saber ben cert que funcionarà.

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:40

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Aina Pol

Que se vegi

Aina Pol | 23/10/2007, 22:46

El problema s que, ara per ara, no se veuen iniciatives de res.

Premsmetre

S'acaben els adjectius

Premsmetre | 23/10/2007, 14:36

http://paper.avui.cat/article/opinio/103247/sacaben/adjectius.html

Un amic de n'Aina Calafat

Rabia

Un amic de n'Aina Calafat | 22/10/2007, 18:18

Aina Calafat ha intentat salvar La Real i segueix . Els frares fan figa i na Renom es massa bona dona. Falta rbia i valentia.

Maria Frau Mir

M'estim ms n'Assumpci Renom

Maria Frau Mir | 21/10/2007, 16:54

Ms que el relat trgic de n' Aina Calafat crec que s'ha d'alabar el paper sensat i predicador de n'Assumpci Renom.

Miquel Rebassa

AINA CALAFAT LA MARTIR

Miquel Rebassa | 20/10/2007, 18:21

Per cert, visca n'Aina Calafat!!!!!!!!!Una mrtir que ho ha deixat tot per Son Espases. nim nina

Au au

Fra Noses

Au au | 20/10/2007, 16:08

Per qu els okupes invadeixen l'espai de les lliberats?

ALTERNATIVA PER POLLENA, ATTAC, CGT, DRETS HUMANS, EU, FED. AAVV DE PALMA, JOVENTUT COMUNISTA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA SALVEM CA'N TPERA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL, STEI-i i UNI OBRERA BALEAR

A TOTES LES ENTITATS SOCIALS, SINDICALS I CIUTADANES DE MALLORCA

ALTERNATIVA PER POLLENA, ATTAC, CGT, DRETS HUMANS, EU, FED. AAVV DE PALMA, JOVENTUT COMUNISTA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA SALVEM CA'N TPERA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL, STEI-i i UNI OBRERA BALEAR | 20/10/2007, 15:43

A TOTES LES ENTITATS SOCIALS, SINDICALS I CIUTADANES DE MALLORCA

Informaci sobre la reuni d'ahir per preparar la mobilitzaci sobre Son Espases.

Assistents: representants de les entitats ALTERNATIVA PER POLLENA, ATTAC, CGT, DRETS HUMANS, EU, FED. AAVV DE PALMA, JOVENTUT COMUNISTA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA SALVEM CA'N TPERA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL, STEI-i i UNI OBRERA BALEAR

Tal i com estava previst, ahir dia 16 d'octubre va tenir lloc, al Casal d'Entitats Ciutadanes de Palma, la segona reuni per coordinar la mobilitzaci de les entitats socials en defensa de Mallorca, contra la decisi del Govern de continuar el projecte del PP de construcci de l'hospital de referncia de Mallorca a Son Espases, i en demanda de rectificaci. D'entrada, va quedar clar que les entitats que de moment s'han sumat a aquest projecte sn algunes que pertanyen a la Plataforma per la Democrcia i la Globalitzaci Social, i altres que no ho sn, per la qual cosa aquesta convocatria ha de ser oberta a tothom que vulgui sumar-se, sense exclusions.
Dels assistents, les entitats que fins ara han decidit sumar-se a la convocatria sn: ALTERNATIVA PER POLLENA, ATTAC, CGT, DRETS HUMANS, JOVENTUT COMUNISTA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA CAMINS PBLICS I OBERTS, PLATAFORMA SALVEM CA'N TPERA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL i UNI OBRERA BALEAR. S'informa que diverses entitats estan celebrant reunions en aquests dies per decidir sumar-se a la convocatria.
Per tal que aquests projecte collectiu prengui cos, s'acorda donar-se temps suficient perqu mitjanant la difusi i altres iniciatives, la mobilitzaci que es convoca sigui un xit, perqu pugui influir en les decisions preses pel Govern i, tamb, en les formes amb les quals les ha preses. En tal sentit s'acorda:
 MOBILITZACI A PALMA (CONCENTRACI O MANIFESTACI, QUE ES DECIDIR LA SETMANA QUE VE) PER AL DIA 17 DE NOVEMBRE, DISSABTE.
 ES PROPOSA QUE, UNA SETMANA ABANS D'AQUESTA DATA, EL DISSABTE 10 DE NOVEMBRE, ES FACI UN ACTE LDIC I SOLIDARI, QUE ES POT ANOMENAR "AGERMANATS PER LA REAL", A CELEBRAR A AQUEST INDRET DE MALLORCA. PER DIMARTS QUE VE, DIA 23 D'OCTUBRE, ES CONVOCA UNA REUNI DE TREBALL, OBERTA A TOTHOM QUE VULGUI ASSISTIR, PER A ACORDAR EL MANIFEST UNITARI, EL CARTELL, LA FINANCIACI I ALTRES INICIATIVES A REALITZAR. EN AQUESTA REUNI TAMB ES CONCRETAR EL TIPUS DE MOBILITZACI DE DIA 17 DE NOVEMBRE, I ELS TRMITS LEGALS DE CONVOCATRIA. La reuni tamb es far en el Casal d'Entitats Ciutadanes, del carrer Montenegro, 8, de Palma, a les 20,00 hores.
Totes les entitats que vulguin adherir-se ho poden anar fent durant aquests dies. En tal sentit, es prega la mxima difusi d'aquesta informaci.
Salut i endavant.

Aina Calafat
Plataforma Salvem la Real

Diari de Balears

Els que han aprovat lhospital de Son Espases

Diari de Balears | 20/10/2007, 15:41

Patriograma

Respireu a fons per poder llegir duna tirada: President del Govern, Consellers de Presidncia; dEconomia, Hisenda i Innovaci; de Turisme; de Mobilitat i Ordenaci del Territori; dEducaci i Cultura; de Salut i Consum; de Medi Ambient; dAfers Socials, Promoci i Immigraci; dHabitatge i Obres Pbliques; de Treball i Formaci; de Comer, Indstria i Energia; dAgricultura i Pesca; dEsports i Joventut; dInterior. Uf...! Feu-me cas. Atenci: Aspireu, expireu. Aspireu, expireu... Continuem. Directors Generals da i dall. Presidncia, onze direccions generals. Economia, set. Turisme, dues. Mobilitat, tres. Educaci, vuit. Salut, cinc. Medi Ambient, cinc. Afers socials, quatre. Habitatge, dues. Treball, cinc. Comer, cinc. Agricultura, tres. Esports, dues. Interior, tres. Vius! Nova tanda dexercicis respiratoris i endavant. Secretaries generals? Una per conselleria. s a dir, setze. I a ms a ms, entitats, consorcis, escoles, fundacions, instituts, la qual cosa comporta nous presidents, vicepresidents, directors, secretaris, responsables (de departament, de programes, diniciatives, de protocol, etctera, etctera, etctera), caps de premsa, gabinets de premsa, gabinets de protocol i xofers, infinitat de xofers. Els governs, com ms minsculs, ms xofers. Fixeu-vos en Santo Domingo, Costa Rica, etctera. Ara: exercicis respiratoris i un tass daigua. Si alg pateix del cor o no t experincia de resar el rosari, que no continu. Els altres, prosseguim. Assessors: assessors de tot. Assessors dimatge; de relacions amb els mitjans de comunicaci; de promoci interior i exterior; dagricultura; de literatura, escultura, pintura i confitura; de tecnologia; de creences i religions; dhistria; de sanitat i benestar; de teatre, un a cada famlia; de relacions internes (els moixos anarquistes del Puig de Sant Pere, els dirigents dAFEDECO i de la CAEB); de relacions externes (presncia de Mad Coloma a Frankfurt, el cul escrit en castell dels futbolistes del Mallorca, Jorge Lorenzo). Coneguts, amics i parents, un fotimer, encara que sigui pblic i notori que ms dun va a la feina de puput. Consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera: un patriograma calcat al del Govern. Ajuntament de Palma: els consellers sn regidors, per la filosofia s idntica. Ajuntament de Calvi: la revoluci del concepte de poder (Assessors, assessors, assessors! Assessors amb anells Swaroski i Chanel del ms car. Prxim fitxatge: Paris Hilton). Uf...! Punt i a part. Prou! Ja nhi ha prou. Respireu profundament. Amb una mica de sort, tothom collocat. I Du? A aplegar ametlles. Alg les ha daplegar.

Lloren Capell. Escriptor.

Diari de Balears (6-IX-07)

Miquel ngel

MOLT BE

Miquel ngel | 20/10/2007, 13:10

D'acord Joana Maria, em sembla molt b la reflexi

Garci

Llista

Garci | 20/10/2007, 01:37

Falta Marilena Tugores almenys.
Salut!

LLISTA

LA CONTRIBUCIO DE IU-VERDS AL PODER

LLISTA | 19/10/2007, 23:24

CRRECS INSTITUCIONALS DESQUERRA UNIDA Els VERDS
GOVERN DE LES ILLES BALEARS
Conselleria dAfers Socials, Promoci i Immigraci (971-177440)
. Josefina Santiago Consellera
. Bel Nora Secretria General
. Magdalena Moreno Cap de Gabinet
. Andreu Horrach Delegat de Cooperaci-Planificaci i Programes
. Xesca Vanrell Directora General Menors i Famlia
. Juan Manuel Rosa Director General Atenci a la Dependncia
. Manolo Cmara Director General Immigraci
Josep Ramon Balanzat Els Verds Director Gral Cooperaci
. Antoni Bennssar -Independent del Bloc Oficina Defensa Drets del Menor
. Tomeu Tugores Assessor
. Joan Mascarell Independent- Cap de premsa
. Lila Thoms Directora Institut Balear de la Dona
. David Abril Programes de lAgncia Cooperaci
Antoni Esteva Els Verds, Gerent Agncia Cooperaci
. Antoni Ballester Cap Secretaria
. Jess Mullor Independent - Gerent Fundaci Estel
. Joan Manuel Martnez - Independent Gerent Fundaci Dependncia
. ? Gerent Consorci Sociosanitari Menorca
- Magdalena Amengual .Els Verds Fundaci per a la Reinserci
Centre Balears Europa (971-784342)
. Manel Carmona Subdirector
PARLAMENT DE LES ILLES BALEARS (971-728827)
Miquel Angel LLauger Els Verds Diputat
. Guillem Mesquida Secretari Grup Parlamentari Bloc
CONSELL INSULAR DE MALLORCA (971-173825)
. Miquel Rossell Conseller de Cooperaci Local
. Josep Valero Secretari General Tcnic
. Magdalena Palou Els Verds - Directora de Cooperaci
Andreu Pasqual Els Verds- Secretari del Grup de Consellers
AJUNTAMENT DE PALMA (971-225900)
. Eberhard Grosske Tinent de Batlle/regidor Participaci
. Marisol Fernndez Coordinadora drea
. Joan Font Director General de Participaci
. Joan Mir Director General de Serveis Socials
. Joana Gual Directora General de Planificaci
Manel Gmez Els Verds- Regidor dHabitatge
. Emylse Mas Assessora de Participaci
. Germn Terrn Secretari Grup Municipal
. Jaume Cnaves Assessor de premsa

Antnia Fullana (Llucmajor)

Riu

Antnia Fullana (Llucmajor) | 19/10/2007, 23:20

Ara mateix abans d'anar-me'n a jeure he mirat el llistat de nous articles al servidor de Balear Web i t'he trobat reixida i amb bon to a la priemra.
Per cert, Joana Maria, et vaig veure al programa de Mallorca TV sobre la Memria Histrica. Fores de les millors per no dir la 1. Enhorabona. Riu, com sempre.Ens coneixem dels temps del CIDE. No ens hem vist ms des del COU.

Pepa

Democrcia

Pepa | 19/10/2007, 23:16

El PP no vol educcia per a la convivncia . Id i pues

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb