Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Son Espases i Son Dureta

Joana | 30 Setembre, 2007 17:35 | meneame.net facebook.com google.com

   Soc, en principi contrària a que el nou hospital “de referència” s’hagi de construir a Son Espases per motius ambientals, arqueològics, històrics i de l’especulació afavorida en el seu temps  pel PP. També soc partidària de resoldre els nombrosos problemes d’atenció sanitària i assistencial  que hi ha a aquesta Comunitat  quan abans, millor.

   Puc creure que reformar Son Dureta suposaria un retardament a les obres i no sé si també una limitació a l’ espai destinat a l’ atenció sanitària. No se que se podria fer a Son Espases si l’ opció fos Son Dureta i tampoc quines previsions te el Govern actual per a Son Dureta si l’opció és Son Espases.

   Diu el Govern que ho analitza tot i que ens  explicaran alguna cosa la propera setmana. També ignor si en els seus anàlisi hi entren un solar proposat per Francina Armengol, presidenta del Consell Insular de Mallorca i uns altres dos, proposats per Grosske, tinent de batlle a Palma. 

    Armengol i Grosske són imaginatius, actius i se suposa que, amb bona voluntat. Les seves propostes més o menys indiquen que ja veuen venir que no convé reformar Son Dureta durant tant temps i amb tants malats incomodats. Però cap dels dos- i tampoc el Govern- han parlat del que proposen per el ja antic edifici de Son Dureta si el nou hospital se fa a una altra part. I deuen saber que a aquesta illa hi ha unes vergonyoses llistes d’espera per a  l’atenció a persones majors : per posar un exemple, a Palma  sols hi ha 24 places per a malalts d’ Alzheimer .  

   Crec que abans de decidir, el Govern s’hauria de fixar –i molt- en les veritables necessitats dels malats i d’aquelles persones depenents que no poden ser ateses per les seves famílies,  no parlar sols d’ allà a on pensen fer el nou hospital, sinó també de com quedarà Son Dureta i com resoldran les llistes d’espera. ¿No havien dit que el Govern actual tendria un caire, sobretot, social?.

    El pitjor que ens podria passar seria que el nou hospital es fes a Son Espases, l’antic edifici de Son Dureta es degradas cada vegada més i  la portaveu del Govern repetís que han fet el millor per noltros i que  ho entendrem quan siguem grans.

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:44

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Pep Jurez

Pacte de silenci sobre Son Espases

Pep Jurez | 03/11/2007, 14:26

OMERT SOBRE SON ESPASES ?

Els grans negocis han de menester discreci. Aix ho saben b els banquers i altres oportunistes. Omert, o pacte de silenci. El dur llum i debat sobre segons quines transaccions pot posar en perill la seva viabilitat. Per aix, les operacions especulatives no sn bones amigues dels ventiladors, no sigui que la pudor arribi a la ciutadania, i faci botar les conscincies.

Una vegada passat el primer rebombori per la decisi del Govern Antich de continuar la construcci de lhospital de Son Espases han desaparegut, de sobte, les imatges de les grues i de les excavadores, i poca cosa es sap de lactivitat constructora-destructora. Sembla que les obres sen fan damagat, i els mitjans de comunicaci i la majoria dels articulistes passen de puntetes sobre el tema. El que no es veu, no existeix.

Tampoc li conv aixecar polseguera a lesquerra institucional, tan obedient de lordre establert. No sha de nomenar la corda, a la casa del penjat. Gent de base dels partits coaligats en el govern demanen debat, transparncia i que sels escolti, per els directius no estan per feina. On shan pres les decisions sobre Son Espases? Si aquestes decisions sn irreversibles, on queden els principis democrtics? On el respecte per lopini de la militncia? On la vergonya?

Aix i tot, hi han altres tipus de silencis no tan fcils dexplicar. O potser s, perqu aquest desgavell de Son Espases posa a prova la independncia del teixit social de Mallorca. Hi ha gent que, estant ben informada, opta per callar per no fer perillar lactual govern desquerres i nacionalista. Fins i tot hi ha qui es situa dins el perfil ms clssic del clientelisme poltic.

No sen adonen de que la manera ms segura de que torni la dreta s, justament, avalar i guardar silenci davant la corrupci econmica i poltica? De fet, aquesta esquerreta de cartr-pedra que tenim, al que aspira realment s a ser bons gestors, dun sistema que fabrica inesgotablement exclosos i privilegiats. s a dir, a fer poltiques de dreta. A ser bons allots, i dur-se b amb els qui realment comanden. Realment, deuen estar fent-lo b perqu, si miram prim, observarem en lactualitat un grau de virulncia sensiblement inferior cap a lactual govern, per part dels poders fctics, del que fins i tot hi havia en temps del pacte de progrs, i aix que els governants daleshores ja comenaren a fer mrits.

Callar o no callar: aquesta s la qesti. Evidentment, de Son Espases esdevenen moltes conclusions. Una delles s que tota aquesta varietat de tipus de silencis, conscients, tenen un denominador com: la complicitat.

Mentrestant, en el mn de les entitats socials de Mallorca, avui no tot s blanc o negre, sobre aquest assumpte. Lapagada informativa, i altres intoxicacions, tenen els seus efectes, i hi han sectors de la xarxa social que, per la seva idiosincrsia, els hi costa ms prendre conscincia del que ens estam jugant. Tamb moltes persones, compromeses i lluitadores contra aquesta barbrie des de fa anys, en aquests moments estan amb la moral per terra i sofrint en silenci el regust amarg de la traci dels governants.

No ens fareu callar, diu la can dAl Mayurqa. Ara i aqu, la millor manera dhonorar el record de Toni Roig, i dhonorar-nos a nosaltres mateixos, s obrar en conseqncia. En aquests moments cal estendre la informaci, per qualsevol mitj, del qu veritablement hi ha darrera de lhospital de Son Espases. La informaci s la millor eina de lluita. Davant la parlisi i el silenci que alguns desitgen, la mobilitzaci social s ms necessria que mai.

Pep Jurez,
Palma, octubre 2007.

Toniet

Jo vaig votar pel camvi

Toniet | 04/10/2007, 23:05

Construir l'hospital a Son Espases, a ms d'una enganyifa al alectorat sera acceptar una corrupci heretada i, probablement, el referent per a futures mangarrufes entre corruptes i corruptors. Res que, per desgrcia, no sigui ja cuasi tant tpic d'aquestes illes com ho es l'ensamade. La portaveu del Govern, sigui el que sigui lo que mos hagi de dir, ens ho anunciar en castell, bon exemple d'integraci, per cert. Jo em demano: per qu no posen a un segon portaveu que spiga parlar catal i aix es complir el bilingisme amb el qual tant ens intoxiquen per que sempre s'incompleix quan de la llengua catal es tracta? Ja que no semblen tenir vergonya, que mostrin un poc de coherncia amb el que prediquen. Jo vaig votar pel canvi, que em retornin el vot, per favor

Pep

Re: Son Espases i Son Dureta

Pep | 04/10/2007, 20:16

No volieu pacte? jajajajajaja

Salut

si que s'acabi

Salut | 02/10/2007, 09:06

me sap greu per mes val tenir 500 llits i quirfans que quatre ametllers, una petita esglsia i 800 veinats de xaletets tot sols, aix s

Bloquista realista

Si a Son ESPASES

Bloquista realista | 01/10/2007, 15:16

Siem realistes, lo que ms ens conv s que s'acabi -aviat- Son Espases. O sin ja l'acabar el PP quan torni, a la seva manera

Pere Prohens

Polmic

Pere Prohens | 30/09/2007, 23:14

La deciss que se prengui tantmateix sera polmica, sigui la que sigui. Importara a molta gent: metges, enfermeres, malats i sans. I convindria penar-hi tamb, que tot no sigui sols faana

Aina Colom Miquel

VOLEM HOSPITALS

Aina Colom Miquel | 30/09/2007, 22:43

El qu vol la gent sn hospitals i no smbols. Per smbols el Ch que fa perdre arreu.

Manel

Ms que un hospital

Manel | 30/09/2007, 19:56

Com deia en Matas Valls en una de les seves columnes, Son Espases s'ha convertit en molt ms que un hospital: s el smbol de una ciutadania que reclama una gesti ms efica i propera a la poblaci. I que t, amb ms o menys culpa, els poltics que t.

Podia ser el monolit de Sa Faixina, Port Adriano, el que fos; per li ha tocat a Son Espases. I com a tal, s un punt de referncia que el Govern hauria de haver resolt fa molt temps.

Ms d'un diria que exigim a n'Antich massa, quan no porta ni 100 dies al Govern, i que arrossega el llast d'una gesti Matas destrossadora i tudadora. I tenen ra.

Per Antich ha de pensar en qualco ms que la gesti: sn els sentiments i les esperances dela gent, concentrats en aquell solar.

Sn els gestos, el lideratge, les idees, la comunicaci els que demostren el canvi de talant. I no fa ms que crear incerteses.

Mentres Calvo i Armengol em semblen dones amb una lnia de govern ferma i posant una base, Antich peca de tou i massa feble.

No sn noms diners: Son Espases s una icona i una esperana. Que desperti ja!

Antnia

Antich

Antnia | 30/09/2007, 17:54

Certmant Antich sembla cada vegada ms un home distant i que se troba ell mateix "carregat de ra"

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb