Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Pacte i mitjans de comunicaci

Joana | 23 Juny, 2007 00:10

Jaume Matas, que ha dimitit per no saber, poder o voler o dialogar amb altres partits polítics, durant anys va voler mantenir una imatge de dreta civilitzada. Quan convenia, també mostrava un cert victimisme i sovint un discurs  amb repetició de tòpics i obvietats sobre el que és real i el que és pensa amb un enllaç immediat, com si el que es pensa sobre les coses fos exactament el que passa. Per exemple : el PP ha estat el partit més votat (cert) i això li dona un dret a governar que els altres “ li prenen” ( més que discutible ja que la capacitat pe a arribar a acords entre partits forma part de la democràcia).

El tema del seu "palacete," malgrat ser important , crec que és secundari en comparació amb altres que són més un mirall del seu quefer, com el gran muntatge de medis de comunicació: una IB3 que no és ni una televisió pública , sinó una xarxa empresarial amb subcontractacions sense cap respecte pel dret a la informació dels ciutadans ni a l’ exercici de la professió periodística. Tots els que diuen que Matas era o és l’ ala negociadora i centrada del PP el deuen conèixer molt a fons o gens. No entenc que volen dir ¿ que els desastres urbanístics  se feien  malgrat ell ( punts perduts com Andratx) o que la política lingüística i cultural ( amb l’ inaplicable decret de trilingüísme) era plena de bones intencions i una de les mostres podia ser el fitxatge de Maria de la Pau Janer?.

 Es estrany que Matas, quan deixi la política, hagi de passar una temporada de "descompressió "a Madrid abans d’anar a EEUU a muntar un negoci o una assessoria.  Me sona d'altres megalomanies. ¿Se deu cercar “el mateix” com alguns mals lectors d’obsoletes teories psicològiques?. Per analogia me venen al cap imatges mitològiques i de contes infantils: emperadors romans, enrevoltats de servidors que els hi donaven la raó i acabaven cremant ciutats, algun narcís ofegat a la seva pròpia imatge, el rei aquell al qual ningú deia que es passejava nu.  Literatura.

 La realitat és que el darrer govern Matas va tenir encerts i errors, però va crear un sistema de comunicació institucional, pública i mitjans fidels que ho va fer tot massa èpic i ximple. D’ aquí surten alguns frikis de “La guerra de les Galàxies”, amb representacions de “bruixes “ i “princeses”.

 Ara convendria recordar que els mitjans de comunicació públics no són armes en mans dels partits  I trob vergonyós que hi hagi la més mínima discussió entre els que han de pactar sobre qui comandarà a la ràdio i la televisió pagada per tots els ciutadans. Mal presagi per una època que s’ anuncia com a transparent. ¿ No havia de ser per elecció del Parlament?.

 Que la força acompany a Matas quan passi de lèpica a la comèdia quotidiana. Ai, Macarena!. Però els que volen fer política a les Balears, no hauríen de repetir els seus mateixos errors.

Comentaris

x

un bloc sobre mitjans i ib3

x | 23/06/2007, 20:37

he vist aquest bloc temtic http://lacomunidad.elpais.com/conciencia-tv

es de mallorca i xerra d'ib3

xesc peraire

molt be

xesc peraire | 23/06/2007, 20:26

m'agrada el ton i el fons. Els mitjans pblics han estat una destral i no poden ser una tortada a repartir

Annimo

El PP s la Mort!

Annimo | 23/06/2007, 18:52

La Biblia hace 2000 aos fue manipulada por el Poder que introdujo en ella algo de cizaa!

ginjol

s molt trist

ginjol | 23/06/2007, 14:22

es molt trist voler manipular a sa gent mitjanant sa tv publica

i tu, que en recordars de'n matas?

nacionalista a Mallorca

La tele

nacionalista a Mallorca | 23/06/2007, 10:10

Millor que els poltics hi surtin noms quan sigui estrictssimament necessari,a IB3, que, si no, acabaran d'avorriment amb la gent. Que facin una televisi de qualitat que no vol dir avorrida i sense inters, per els poltics, que hi surtin poquet. Deman massa?

Petra

IB3

Petra | 23/06/2007, 02:13

A IB3 hi ha situacions desesperants. I si ho volen arreglar mirant quants minuts ha de sortir cada partit, encara ho seran ms

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb