Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Un pacte que s un discurs

Joana | 15 Juny, 2007 22:58 | meneame.net facebook.com google.com

El pacte signat entre els partits d’esquerra ( PSIB i els del BLOC)  i UM pel govern de Palma és molt sibil·lí,  com fet per una sibil·la  El veig a un comentari a un article anterior d’aquest bloc. Te coses tan inconcretes com :
  • El suport decidit a la igualtat en el marc d’uns valors respectuosos amb la llibertat i la tolerància
  • Una actuació planificada front a una política improvisada i desordenada
  • El desenvolupament d’una política cultural activa, arrelada a la nostra realitat i projectada cap a l’exterior.

 Una proposta molt concreta és fer un “Pla estratègic de sòl i habitatge de Palma amb els objectius d’impulsar la construcció d’habitatges dignes, distribuïts harmònicament pel conjunt de la ciutat i evitant la construcció de guetos.També  ho és la “ prioritat a l’habitatge en règim de lloguer amb una reserva específica per a joves i una especial atenció a famílies monoparentals i dones amb càrregues familiars, persones dependents i famílies nombroses”. 

  Però sobre  altres temes importants  de Palma se diuen coses poc definides com:

  • Protegir adequadament els espais naturals de la Serra de Na Burguesa, es Carnatge i ses Fontanelles. En el cas de Ses Fontanelles s’estudiarà la viabilitat jurídica i financera d’estendre el més possible aquesta protecció
  • Es suspendran les llicències de la urbanització de la Façana Marítima de Palma i s’iniciaran negociacions per un nou projecte de gran parc públic.
  • Es posarà en marxa un estudi de viabilitat per a la transformació l’edifici de GESA en un espai cívic, cultural i artístic que esdevengui un referent a la Mediterrània
  • S’impulsarà la construcció del Palau de Congressos, revisant-ne el projecte previst, i d’un Recinte Firal ubicat a un lloc consensuat amb el sector, valorant la proposta d’ubicació al Polígon de Llevant.

  A l’ apartat dels barris  No se parla, per exemple  dels Hostalets amb edificacions que ja es construeixen i segurament es troben fora d’ ordenació ni de la remodelació del Parc de Les Estacions, encara que es diu que  “és transformarà Jacint Verdaguer en un Parc” la qual cosa també és molt inconcreta. 

I a la meva precipitada lectura no he vist res de l’ entorn del monestir de la Real ( Son Espases)  encara que:se parla de vetllar pel Patrimoni i elaborar una carta Arqueològica de la  Ciutat. ¿ Hem de ser optimistes?.  No ho sé.  Es parla de convocar el Primer Congrés Municipal de Cultura a partir de les conclusions del qual s’elaborarà “un Projecte Cultural per a la ciutat i es crearà el Consell de la Cultura de Palma”.

  Ja ho veurem quan es posin a fer feina, però el que  s’ha signat té molts punts inconcrets que Calvo hauria de “localitzar”. Els votants confien en la seva gestió, no sols en les seves intencions. I la pregunta és si s'ha deixat així per contentar a UM o per que encara no se sap ben be  com i quan se podran  dur a la pràctica les promeses.

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:41

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

VIST I VIST

UN CLIP D'ALARO PSM dona la batlia al pp

VIST I VIST | 16/06/2007, 21:34

PSM D'ALAR VOTA LA DRETA
Biel, perque a Alar el PSM ha possibilitat la primera batllia del PP de la histria?
He sentit fstic avui, quan el cap de llista Mateu Marcs ha impossibilitat un Pacte de Progrs (PSOE-UM-PSM) i ha afavorit un govern en minoria de la dreta espanyolista.
Resultat:
PP- 5 VOTS
PSOE-UM- 5 VOTS
PSM - ABSTENCI (afavoreix el PP)
Tota la Sala, ha rebentat de les famlies franquistes de sempre, ha esclatat en mambelletes quan el PSM s'ha absts.
No s'hi valen excuses, en Marcs ha boicotejat un Pacte nacionalista i d'esquerres a Alar.
Fins quan l'aguantereu?
Ara que ja no hi era en Gomila, confiavem en que el PSM fos el que ha de ser: una formaci d'esquerra nacionalista al servei de Mallorca.
El PSM ha estat el cap de pont del PP per governar Alar. La suma de vots PSOE-UM s superior al PP. Amb el PSM ms.
Biel, fereu alguna cosA?

Manel

Temps

Manel | 16/06/2007, 17:57

Donem-los temps, el pacte sembla ms una declaraci de intencions per concretar a posteriori. I realment, hi ha molt per fer. Noms la dignificaci dels barris pot suposar una doblerada i una coordinaci de mitjans impressionant.

En tot cas, avui s'ha consumat el canvi. Ja tenim el primer pas, indispensable per a arribar a la resta de passes.

PD: Joana, casualment avui (si no vaig errat) compartim plana al UH, hehe.

Angelines

Falta concretar

Angelines | 16/06/2007, 08:18

Celebrem la victria i el canvi, ja es concretaran les petites i gran coses. Es vera que esperem que millori la prosa futura del pacte

A

Qu falta

A | 15/06/2007, 23:28

Al'apartat dels barris No se parla, per exemple dels Hostalets amb edificacions que ja es construeixen i segurament es troben fora d' ordenaci ni de la remodelaci del Parc de Les Estacions

Toni

Palau de Congresos

Toni | 15/06/2007, 23:19

No dius res del Palau de Congresos que tamb s al Pacte.Podr servir per a fer actuacions d'Opera?

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb