Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Ses Fontanelles :el testimoni dun damnificat per IB3

Joana | 11 Abril, 2007 20:26 | meneame.net facebook.com google.com

  

A la llista ais@araisempre.cat  he trobat el següent missatge signat per Xavier Serra:

 M'han entrevistat a IB Confidencial (i no ho sabia)
El passat dimecres 4,  s'emetia a IB3 un reportatge sobre els moviments ecologistes a Mallorca. Resulta que jo, com a membre de la Plataforma ses Fontanelles, vaig sortir en el documental i ningú m'ho va dir. Aquells que me varen entrevistar, m'informaren en el moment de l'entrevista que treballaven per a una televisió gallega, i que si es projectàs el programa a cap televisió de les Illes, en seria informat... i no ho varen fer. És més, segons alguns amics meus que han vist el documental (jo no en sabia res), se'm va presentar com a un extremista i un radical (quin delicte he comès?). I intent demanar una còpia d'aquest programa a IB3 i a El Mundo TV, i me donen el no com a resposta.
Malauradament, amb la televisió de tots els habitants de les Illes Balears (pagada per tots), es fa això, mentir per manipular i desprestigiar els moviments que lluiten per preservar el nostre entorn natural. Jo simplement vaig organitzar una bicicletada fins a ses Fontanelles per explicar que es vol urbanitzar la única zona humida que queda al municipi de Palma, per fer-hi un centre comercial... i per això som un radical.
 

Ja havia observat les tècniques de IB3 com a espectadora i professional, a altres reportatges suposadament investigadors, com el de La Real, però no havia llegit cap testimoni directe d’un "entrevistat". Efectivament hi ha un fill conductor i els entrevistats se califiquen convenient abans de sortir. La indignitat de IB3 no es troba sols en el temps que dediquen a cada partit  o associació i la contrainformació ( que també) sinó especialment en com els presenten, amb indicacions sobre si tenen o no tenen raó pel que se persegueix a la narració. Ara ja han deixat anar el tapar o difuminar les cares de la gent entrevistada, la qual cosa era un recurs absurd per a fer veure que deien les coses d’amagat, quan gairebé tots les haurien dit a cara descoberta. Me fan por les tècniques i molta pena la gran decepció que han de sofrir els joves que volien ser  periodistes o comunicadors i es troben ara  mal pagats a productores privades sense poder explicar el que ells veuen, sols els que els hi diu qui els contracta per poc temps. I segur que Francesc Antich no es referia a ells quan va dir que s’havien de fer depuracions a IB3. Però, ¿ El PSIB- PSOE te realment un model de televisions i ràdios públiques?.Ai. 

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:39

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Joan

oportunidad

Joan | 12/05/2007, 07:19

Elecciones.
Fecha para marginar de la poltica, los estadistas mediocres. Y hechar fuera a los "tiburones".

Joan

oportunidad

Joan | 12/05/2007, 07:19

Elecciones.
Fecha para marginar de la poltica, los estadistas mediocres. Y hechar fuera a los "tiburones".

Rodamn

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamn | 19/04/2007, 10:01

Por el derecho a contemplar las estrellas;no votes PP-UM.

CIUDADANA

oh no!

CIUDADANA | 19/04/2007, 09:00

atenci! Catalina Cirer aprueba un corredor verde de 700.000 m2 que unir el parc de sa Riera con Establiments...Os suena?
yA HIZO LA MISMA PROMESA CON EL PARC DE LES VIES

Explotado por las subcontratas de IB3

Viernes 20 de Abril

Explotado por las subcontratas de IB3 | 18/04/2007, 11:12

Hola:

Hago un llamamiento a todos los que este viernes 20 de Abril, os encontreis en Mallorca.

Los trabajadores de Salom Audio Y Video, una subcontrata del ente pblico rediotelevisivo balear, nos concentramos en la puerta del Consolat de la Mar de 10 a 12 AM.

Reivindicamos dignidad salarial y laboral y una radiotelevisin pblica de calidad y libre de manipulaciones informativas y explotacin a travs de subcontratas que funcionan como ETT's.

POR UN TRABAJO DIGNO.
POR UNA RADIOTELEVISION PBLICA DE CALIDAD.

http://img180.imageshack.us/img180/9604/pegatinaamarillaiv6.jpg

Salud

Peret

PESIM PARC

Peret | 16/04/2007, 20:06

Avui he estat usuari del Parc, tens ra Joana.balearweb, s opresiu, tot ciment, carrers amples dins la zona verda, casetes que estorben i fan por. I una gran explanada central i a l'entrada que sn excessives..Deu ser per fer fires, mitins del PP. Ens han robat mils de metres de zona verda i de bellesa. Els volem. I fora reixes

Rodamn

La Mafia PP-UM.

Rodamn | 16/04/2007, 14:38

PP-UM: corrupcin,incompetencia y enriquecimiento masivo de una pequea minora a expensas de la mayora.

Fletxa aguda

La Mafia PP-UM.

Fletxa aguda | 16/04/2007, 14:24

El modelo econmico del PP-UM nos ha trado esto:Las muertes por cncer han aumentado un 86 por ciento en los ltimos 25 aos

Rodamn

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamn | 16/04/2007, 10:36

No me crec ni una paraula de na Maria de la Pau Janer.

Fletxa aguda

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Fletxa aguda | 15/04/2007, 20:59

Zona cancergena a 400 metros de una antena
Sara Plaza Casares / Madrid
Nuevos estudios europeos alertan sobre la relacin entre la exposicin a radiacin electromagntica y el cncer. La regulacin europea sigue siendo dbil y supeditada al lobby del sector.

J

Sugerencia para fletxa

J | 15/04/2007, 20:12

1. Algunas asociaciones de inmigrantes que recibieron 260.000 euros hace poco ms de un mes

2. Residencias de la tercera edad.

3. El MAPAU 2007 puede repetirse con la Fundacin Balear para la Ayuda al exterior. Muchas de las ayudas de carcter econmico las gestionaran desde Sudamrica asociaciones privadas

La junta electoral debera ponerse las pilas y controlar de cerca el voto por correo de personas institucionalizadas

Fletxa aguda

La Mafia PP-UM.

Fletxa aguda | 15/04/2007, 16:48

Alguin tiene idea de cmo ser el fraude electoral de este ao del PP Balear?

Rodamn

Salvem Mallorca

Rodamn | 15/04/2007, 13:54

Vos heu adonat qu amb el PP-UM esteim tots ben fotuts?.

Rodamn

La Mafia PP-UM.

Rodamn | 15/04/2007, 13:45

PP-UM:"Mallorquinitat" fins qu hi hagui dobblers.Si no hi ha dobblers no hi ha "Mallorquinitat".

Rodamn

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamn | 15/04/2007, 13:26

Amb el PP-UM tenim el territori TRINXAT, anorreat.No votis PP-UM.

Rodamn

Solucin Final al problema de Mallorca

Rodamn | 15/04/2007, 13:19

Amb el PP-UM Tot est fatal.No votis PP-UM.

Xesc

Te remei la trista histria de lex Parc de Ses Estacions? EN EL DIARIO DE MALLORCA

Xesc | 14/04/2007, 23:08

Te remei la trista histria de lex Parc de Ses Estacions?
JOANA MARIA ROQUE


Lex Parc de Ses Estacions ja s una altra cosa: molt de ciment, pocs arbres, casetes de plstic/vidre, jardineres amb poca terra, jocs per a infants que sn com a atraccions de parc temtic, alguna escultura absurda (pedres sobre una pastera) i un mur de reixes que lenvolta amb una esttica comparada amb larquitectura de ficci (castellolandia) del Foro de Mallorca per Grups dOpini dels arquitectes a Diario de Mallorca. Es, tot plegat, un cmul dequivocacions i rectificacions que ha sortit molt cares als ciutadans de Palma, ms de 12 milions deuros, al que shan dafegir els ms de 6 que havia costat lanterior de Carme Pins. Hem passat dun espai verd, obert i ondulant, amb recons de silenci i zones desbarjo per nins, a una construcci arcaica i tancada,.

Com el nou carrer Jacint Verdaguer, el Parc de Ses Estacions no se va inaugurar oficialment, per el dia que se va obrir al pblic -Dissabte Sant- el president de la Comunitat, Jaume Matas, va anar a veure una paradeta propera dedicada a la salut dental dels infants i amb el seu impecable i simptic somriure va aprofitar per a declarar a IB3tv que "tenem un problema i lhem resolt".

Efectivament tenem problemes. El tren en superfcie pel que s ara el carrer Jacint Verdaguer xapava la Ciutat en dues i mancava o manca transport pblic a Palma. Per, aquesta soluci era lnica possible? Els problemes se poden resoldre be, malament o regular. Crec que en aquest cas ha estat regular tirant a malament.

El Collegi dArquitectes i grups dopini del mateix collectiu varen reclamar ja a 2004 un concurs pblic per a la remodelaci del Parc de Ses Estacions i el carrer Jacint Verdaguer, per lAjuntament va trobar que no importava i va encarregar primer el carrer i desprs el parc a larquitecte Juan Gonzlez de Chaves Alemany, qui ja havia executat una altre contra-reforma per encrrec municipal, la del parc de Son Costa-La Fertilitzadora, que havia fet en Pere Nicolau i llev el centre de lespai que era un estel de ferro de Enrique Broglia. Tamb feu un lloc enreixat,i fortificat, obsessi municipal.

Per mor de les protestes de la Plataforma del Parc de les Vies, la via rpida projectada a Jacint Verdaguer va passar de quatre carrils a tres i se varen elevar els passos de vianants per a fer a circulaci ms lenta. En el projecte de Gonzlez de Chavez el pont del tren de Gaspar Bennzar havia de girar 90 graus. I per aix se va esbucar una matinada de novembre, despresa i corrensos. Desprs tothom ha reconegut que va ser una gran equivocaci i ara se reconstrueix com era, encara que amb moltes discrepncies.

Hi ha hagut altres modificacions en el projecte en el qual no hi eren les vint o trenta casetes que han sortit com a xampinyons verds a la nova zona. Fan renou i sn lletges i a ms a ms interrompen la dubtosa esttica del recinte tancat i peatonal, sense cap carril bici i amb nombroses dificultats per a cadires de rodes i cotxets dinfant petit. El parc, a ms, est xapat per carrers, els mateixos de la trama, per si un dia volen obrir-los al trfic, projecta una imatge carcelaria i gens ldica al centre de la Ciutat De veritat a alg li fa por que es convertesqui en reducte nocturn de drogadictes i "litroners" que vagin all a esperar les seves "vctimes"? I els que tenen por no podrien passar igualment pels carrers parallels de Marqus de Fuensanta o Eusebio Estada?

I que hi podem fer si tenem un problema i en tenim un altre? Segurament no hi ha hagut a cap lloc del mon una histria tan trista com la nostra del Parc de Ses Estacions i Jacint Verdaguer i els ciutadans no aguantarem dos anys ms dobres. Que no treguin de bell nou les excavadores que no continun les desconstruccions No se podria convocar un concurs de professionals per a refer el desastre? Personalment, me sembla com una petita crueltat de Lewis Carrol demanar ara als vens que facin un projecte.

Pareix evident que correspon als tcnics projectar l ordenaci de les ciutats, els carrers i els parcs, encara que vist el que hem vist, jo mateixa dubto del que acab d escriure. Vaig sentir a la SER com un oient explicava que a una zona de Ciutat varen deixar un espai en mans dun grup daturats i varen fer una zona enjardinada molt ms racional que lactual i clos espai peatonal i de serveis que hi ha on hi havia el Parc de Ses Estacions. Segurament tenien una idea global i no cercaven ms que un espai bell i el seu sou de cada dia. Certament, s molt trista aquesta histria del malmenat i maldit Parc de les Estacions de Pama lespai ms gran al centre de Palma. Si la intenci inicial hagus estat ta sols un gran jard urb a mida de les persones, el resultat, segurament seria una altra cosa.

Joana Maria Roque s periodista.

Pere P.

D'acord amb que has escrit al DM

Pere P. | 14/04/2007, 12:33

Estic d'acord, Joana, amb el que has escrit al DM. s de veritat una histria trista la del parc de ses estacions. Crec que no sols el PP s el responsable, per acci i omisi del desgavell econmic, esttic i cvic.

Xisca

Buen artculo Joana Maria Roque

Xisca | 14/04/2007, 09:00

He ledo en el Diario de Mallorca tu artculo, bien,argumentado, razonado, por lo que se v.En lnea.

Pepa

Los vencejos

Pepa | 13/04/2007, 20:46

No se si cada vez hay menos vencejos, pero cuerbos, veo muchos y no vuelan

DIRECTORA

GERMAN VENTAYOL

DIRECTORA | 13/04/2007, 19:10

Germ Censor-Antelm Pujol-Jos Maria Castro-Jordi Calleja-Marc Cornet

Jucef ben Maim Aletzar

Salvemos los vencejos de Palma.

Jucef ben Maim Aletzar | 13/04/2007, 16:23

Palma necesita una normativa en cuanto a construccin de nuevos edificios se refiere que permita la supervivencia de los vencejos.De cada ao hay menos vencejos en esta ciudad.Tanto el colegio de arquitectos como el GOB podran perfilar un plan que asegure la supervivencia de esta especie en nuestra ciudad.Para vivir queremos ciudades ecolgicas;no cementerios.

Rodamn

Solucin Final al problema de Mallorca

Rodamn | 13/04/2007, 13:12

PP-UM:Destruyendo el futuro.

Jucef ben Maim Aletzar

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Jucef ben Maim Aletzar | 13/04/2007, 12:52

Si luchas contra la corrupcin t puedes ser uno de los 300 espartanos de Lenidas.No votes PP-UM.

Diario de Mallorca

Debates Electorales - Diario de Mallorca

Diario de Mallorca | 13/04/2007, 12:50

Elija un debate y envenos su pregunta.
Las preguntas de los lectores sern planteadas durante el transcurso del debate seleccionado.

Jucef ben Maim Aletzar

Debates Electorales Diario de Mallorca

Jucef ben Maim Aletzar | 13/04/2007, 11:22

La gasolinera ilegal de la carretera de Ariany; es un caso ms de la corrupcin en este municipio?.Cmo terminar presumiblemente todo este asunto?Va a ser desmantelada y demolida?.Cundo terminarn las hostilidades del PP-UM contra los ciudadanos de Sineu?Cundo se declararn ilegales y contrarias a Derecho todas las canteras que operan en el municipio?.Principalmente por lo que suponen de destruccin del territorio y molestias a los vecinos.Cundo veremos a los alcaldes alineados y comprometidos con el pueblo al que representan, defendiendo el inters general en vez de hacerlo con el particular del gran capital?.Muchas gracias Diario de Mallorca.

Ex ex

LOS PERIODISTAS DE IB3

Ex ex | 12/04/2007, 22:39

Prestigian su carrera los periodistas-presentadores-editores que editorializan o se dejan manipular por Jos Mara Castro,jefe de Informativos y Germ Ventayol, comisario general?

Joan Mesqui

CIudadanos de Segunda

Joan Mesqui | 12/04/2007, 17:32

Amenazas existen.

Agresiones existen a quienes defienden que se pueda estudiar en castellano.

A los nios se les controla en los patios el idioma que hablan. Esto tambien pasa en catalunya y no solo a los nios sino alos medicos y a los profesores. A los nios se les insta a cambiar de idioma bajo amenazas de castigos o en los mejores casos bajo amenaza de no llevarse premios.

Se puede estudiar en cualquier idioma del mundo menos en castellano.

Hay comercios ( no todos ) que han recibidos amenazas y denuncias incluso despuezs de haber puesto los carteles y las rotulaciones en catalan, solo por el hecho de conservar las de castellano.

Amenazas existen en muchisimos comercios que no rotulan en catalan...

En fin, muchas verdades contiene este documental, totalmente INDUCIDO ( para que nos vamos a engaar ) pero refleja un PROBLEMA REAL que los politicos y comisarios catalanes hacen lo posible para ocultarlo

Mi lengua materna es el mallorqun por tanto el cataln y por esto y mi sentido comun no peudo estar a favor de parte de la conclusion del reportaje asi como de muchos comentarios que se notan que estan hechos por personas ajenas a la realidad catalana.

Sin embargo, el reportaje refleja UNA VERDAD ocultada por el nacionalismo

Vecina

A salvar

Vecina | 12/04/2007, 15:54

Ses Fontanellas es un paraje a medio salvar, en primera lnea del mar. !nimo a los valientes!

contrainformaci

contrainformaci

contrainformaci | 12/04/2007, 11:27

contrainformaci

Antonio Vera

BUEN REPORTAJE DE DENUNCIA

Antonio Vera | 12/04/2007, 10:04

Este reportaje fue bueno y eficiente. Desenmascar las mentiras de los falsos ecols, de todos aquellos que predican una cosas y hacen otra. Los mtodos son buenos para los fines perseguidos.

mas y menos

----el mal--------

mas y menos | 12/04/2007, 08:59

L'esquerra mai no pot fer arriabr el seu missatge i quan surt es per fer-la quedar malament. Aquest s el mal

Felipe

ARA TAMBE A TELEMADRID

Felipe | 12/04/2007, 07:43

Los mismos estilos y maneras de obrar los manejan en Telemadrid. Vaya mrito de IB3, pionera del basureo, que no slo est en los espacios del corazn.

Manuel

IB3 DESNUA

Manuel | 11/04/2007, 23:30

LA GENT JA VEU B EL QU FA IB3, COM S UNA MQUINA CREADA PER FER PUBLITAT DEL PP I QUE DESTROA ELS ADVERSARIS. AQUEST TESTIMONI ELS DEIXA DESNUATS EN ELS MTODES. UNA ALIANA IB3-EL MUNDO ES LETAL.

Rodamn

Solucin Final al problema de Mallorca

Rodamn | 11/04/2007, 22:18

A Ses Fontanelles jo hi vull un aiguamoll.Dia 27 de Maig jo votar perqu hi hagui un aiguamoll.Aturem el negoci de la destrucci.

Maria

D' aix

Maria | 11/04/2007, 21:05

El ms gran dels aiguamolls que resten a Palma s el conegut com Ses Fontanelles, una zona humida de 325.000 metres quadrats , que al llarg daquest segle ha patit processos de transformaci (salines) i degradaci (abocament de runa) que a pesar de tot el lloc mant encara uns notables valors ecolgics i paisatgstics, que han estat reconeguts als distints inventaris de zones humides elaborats per la Conselleria dAgricultura i la seva revisi de lany 1997 per part la Conselleria de Medi Ambient. Acull nombroses espcies daus, alberga diferents hbitats naturals dimportncia comunitria i en ell hi viu el limonium barceloi, una espcie vegetal nica al mn.

Les zones humides estan reconegudes per tota la comunitat cientfica com a zones de gran importncia ecolgica, a causa de la seva elevada productivitat i la seva elevada diversitat biolgica.

Des de fa anys, Convenis Internacionals, protocols, Directives europees shan adreat a assegurar la protecci i conservaci daquestes zones.

A tota la Mediterrnia i a les Balears en particular la importncia de les zones humides s encara ms elevada, a causa de la seva escassesa, tant per les condicions climtiques, com per la seva radical transformaci histrica, especialment dels dos darrers segles.

Ses Fontanelles ha estat incls a distints plans i inventaris de zones humides de les Balears.

Aina

Ses Fontanelles

Aina | 11/04/2007, 20:57

He vist coses de Ses Fontanelles en els diaris, per no ho acab d' entendre. De que va?

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb