Joana Maria

Esborranys d'avui per demà

Ses Fontanelles :el testimoni d’un damnificat per IB3

Joana | 11 Abril, 2007 20:26 | meneame.net facebook.com google.com

  

A la llista ais@araisempre.cat  he trobat el següent missatge signat per Xavier Serra:

 M'han entrevistat a IB Confidencial (i no ho sabia)
El passat dimecres 4,  s'emetia a IB3 un reportatge sobre els moviments ecologistes a Mallorca. Resulta que jo, com a membre de la Plataforma ses Fontanelles, vaig sortir en el documental i ningú m'ho va dir. Aquells que me varen entrevistar, m'informaren en el moment de l'entrevista que treballaven per a una televisió gallega, i que si es projectàs el programa a cap televisió de les Illes, en seria informat... i no ho varen fer. És més, segons alguns amics meus que han vist el documental (jo no en sabia res), se'm va presentar com a un extremista i un radical (quin delicte he comès?). I intent demanar una còpia d'aquest programa a IB3 i a El Mundo TV, i me donen el no com a resposta.
Malauradament, amb la televisió de tots els habitants de les Illes Balears (pagada per tots), es fa això, mentir per manipular i desprestigiar els moviments que lluiten per preservar el nostre entorn natural. Jo simplement vaig organitzar una bicicletada fins a ses Fontanelles per explicar que es vol urbanitzar la única zona humida que queda al municipi de Palma, per fer-hi un centre comercial... i per això som un radical.
 

Ja havia observat les tècniques de IB3 com a espectadora i professional, a altres reportatges suposadament investigadors, com el de La Real, però no havia llegit cap testimoni directe d’un "entrevistat". Efectivament hi ha un fill conductor i els entrevistats se califiquen convenient abans de sortir. La indignitat de IB3 no es troba sols en el temps que dediquen a cada partit  o associació i la contrainformació ( que també) sinó especialment en com els presenten, amb indicacions sobre si tenen o no tenen raó pel que se persegueix a la narració. Ara ja han deixat anar el tapar o difuminar les cares de la gent entrevistada, la qual cosa era un recurs absurd per a fer veure que deien les coses d’amagat, quan gairebé tots les haurien dit a cara descoberta. Me fan por les tècniques i molta pena la gran decepció que han de sofrir els joves que volien ser  periodistes o comunicadors i es troben ara  mal pagats a productores privades sense poder explicar el que ells veuen, sols els que els hi diu qui els contracta per poc temps. I segur que Francesc Antich no es referia a ells quan va dir que s’havien de fer depuracions a IB3. Però, ¿ El PSIB- PSOE te realment un model de televisions i ràdios públiques?.Ai. 

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:39

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Joan

oportunidad

Joan | 12/05/2007, 07:19

Elecciones.
Fecha para marginar de la política, los estadistas mediocres. Y hechar fuera a los "tiburones".

Joan

oportunidad

Joan | 12/05/2007, 07:19

Elecciones.
Fecha para marginar de la política, los estadistas mediocres. Y hechar fuera a los "tiburones".

Rodamón

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 19/04/2007, 10:01

Por el derecho a contemplar las estrellas;no votes PP-UM.

CIUDADANA

oh no!

CIUDADANA | 19/04/2007, 09:00

atenció! Catalina Cirer aprueba un corredor verde de 700.000 m2 que unirá el parc de sa Riera con Establiments...Os suena?
yA HIZO LA MISMA PROMESA CON EL PARC DE LES VIES

Explotado por las subcontratas de IB3

Viernes 20 de Abril

Explotado por las subcontratas de IB3 | 18/04/2007, 11:12

Hola:

Hago un llamamiento a todos los que este viernes 20 de Abril, os encontreis en Mallorca.

Los trabajadores de Salom Audio Y Video, una subcontrata del ente público rediotelevisivo balear, nos concentramos en la puerta del Consolat de la Mar de 10 a 12 AM.

Reivindicamos dignidad salarial y laboral y una radiotelevisión pública de calidad y libre de manipulaciones informativas y explotación a través de subcontratas que funcionan como ETT's.

POR UN TRABAJO DIGNO.
POR UNA RADIOTELEVISION PÚBLICA DE CALIDAD.

http://img180.imageshack.us/img180/9604/pegatinaamarillaiv6.jpg

Salud

Peret

PESIM PARC

Peret | 16/04/2007, 20:06

Avui he estat usuari del Parc, tens raó Joana.balearweb, és opresiu, tot ciment, carrers amples dins la zona verda, casetes que estorben i fan por. I una gran explanada central i a l'entrada que són excessives..Deu ser per fer fires, mitins del PP. Ens han robat mils de metres de zona verda i de bellesa. Els volem. I fora reixes

Rodamón

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 16/04/2007, 14:38

PP-UM: corrupción,incompetencia y enriquecimiento masivo de una pequeña minoría a expensas de la mayoría.

Fletxa aguda

La Mafia PP-UM.

Fletxa aguda | 16/04/2007, 14:24

El modelo económico del PP-UM nos ha traído esto:Las muertes por cáncer han aumentado un 86 por ciento en los últimos 25 años

Rodamón

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 16/04/2007, 10:36

No me crec ni una paraula de na Maria de la Pau Janer.

Fletxa aguda

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Fletxa aguda | 15/04/2007, 20:59

Zona cancerígena a 400 metros de una antena
Sara Plaza Casares / Madrid
Nuevos estudios europeos alertan sobre la relación entre la exposición a radiación electromagnética y el cáncer. La regulación europea sigue siendo débil y supeditada al ‘lobby’ del sector.

J

Sugerencia para fletxa

J | 15/04/2007, 20:12

1. Algunas asociaciones de inmigrantes que recibieron 260.000 euros hace poco más de un mes

2. Residencias de la tercera edad.

3. El MAPAU 2007 puede repetirse con la Fundación Balear para la Ayuda al exterior. Muchas de las ayudas de carácter económico las gestionaran desde Sudamérica asociaciones privadas

La junta electoral debería ponerse las pilas y controlar de cerca el voto por correo de personas institucionalizadas

Fletxa aguda

La Mafia PP-UM.

Fletxa aguda | 15/04/2007, 16:48

¿Alguién tiene idea de cómo será el fraude electoral de este año del PP Balear?

Rodamón

Salvem Mallorca

Rodamón | 15/04/2007, 13:54

¿Vos heu adonat què amb el PP-UM esteim tots ben fotuts?.

Rodamón

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 15/04/2007, 13:45

PP-UM:"Mallorquinitat" fins què hi hagui dobblers.Si no hi ha dobblers no hi ha "Mallorquinitat".

Rodamón

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 15/04/2007, 13:26

Amb el PP-UM tenim el territori TRINXAT, anorreat.No votis PP-UM.

Rodamón

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 15/04/2007, 13:19

Amb el PP-UM Tot està fatal.No votis PP-UM.

Xesc

Te remei la trista història de l´ex Parc de Ses Estacions? EN EL DIARIO DE MALLORCA

Xesc | 14/04/2007, 23:08

Te remei la trista història de l´ex Parc de Ses Estacions?
JOANA MARIA ROQUE


L´ex Parc de Ses Estacions ja és una altra cosa: molt de ciment, pocs arbres, casetes de plàstic/vidre, jardineres amb poca terra, jocs per a infants que són com a atraccions de parc temàtic, alguna escultura absurda (pedres sobre una pastera) i un mur de reixes que l´envolta amb una estètica comparada amb l´arquitectura de ficció (castellolandia) del Foro de Mallorca per Grups d´Opinió dels arquitectes a Diario de Mallorca. Es, tot plegat, un cúmul d´equivocacions i rectificacions que ha sortit molt cares als ciutadans de Palma, més de 12 milions d´euros, al que s´han d´afegir els més de 6 que havia costat l´anterior de Carme Pinós. Hem passat d´un espai verd, obert i ondulant, amb recons de silenci i zones d´esbarjo per nins, a una construcció arcaica i tancada,.

Com el nou carrer Jacint Verdaguer, el Parc de Ses Estacions no se va inaugurar oficialment, però el dia que se va obrir al públic -Dissabte Sant- el president de la Comunitat, Jaume Matas, va anar a veure una paradeta propera dedicada a la salut dental dels infants i amb el seu impecable i simpàtic somriure va aprofitar per a declarar a IB3tv que "teníem un problema i l´hem resolt".

Efectivament teníem problemes. El tren en superfície pel que és ara el carrer Jacint Verdaguer xapava la Ciutat en dues i mancava o manca transport públic a Palma. Però, aquesta solució era l´única possible? Els problemes se poden resoldre be, malament o regular. Crec que en aquest cas ha estat regular tirant a malament.

El Col·legi d´Arquitectes i grups d´opinió del mateix col·lectiu varen reclamar ja a 2004 un concurs públic per a la remodelació del Parc de Ses Estacions i el carrer Jacint Verdaguer, però l´Ajuntament va trobar que no importava i va encarregar primer el carrer i després el parc a l´arquitecte Juan González de Chaves Alemany, qui ja havia executat una altre contra-reforma per encàrrec municipal, la del parc de Son Costa-La Fertilitzadora, que havia fet en Pere Nicolau i llevà el centre de l´espai que era un estel de ferro de Enrique Broglia. També feu un lloc enreixat,i fortificat, obsessió municipal.

Per mor de les protestes de la Plataforma del Parc de les Vies, la via ràpida projectada a Jacint Verdaguer va passar de quatre carrils a tres i se varen elevar els passos de vianants per a fer a circulació més lenta. En el projecte de González de Chavez el pont del tren de Gaspar Bennázar havia de girar 90 graus. I per això se va esbucar una matinada de novembre, despresa i corrensos. Després tothom ha reconegut que va ser una gran equivocació i ara se reconstrueix com era, encara que amb moltes discrepàncies.

Hi ha hagut altres modificacions en el projecte en el qual no hi eren les vint o trenta casetes que han sortit com a xampinyons verds a la nova zona. Fan renou i són lletges i a més a més interrompen la dubtosa estètica del recinte tancat i peatonal, sense cap carril bici i amb nombroses dificultats per a cadires de rodes i cotxets d´infant petit. El parc, a més, està xapat per carrers, els mateixos de la trama, per si un dia volen obrir-los al tràfic, projecta una imatge carcelaria i gens lúdica al centre de la Ciutat ¿De veritat a algú li fa por que es convertesqui en reducte nocturn de drogadictes i "litroners" que vagin allà a esperar les seves "víctimes"? I els que tenen por ¿no podrien passar igualment pels carrers paral·lels de Marqués de Fuensanta o Eusebio Estada?

I que hi podem fer si teníem un problema i en tenim un altre? Segurament no hi ha hagut a cap lloc del mon una història tan trista com la nostra del Parc de Ses Estacions i Jacint Verdaguer i els ciutadans no aguantaríem dos anys més d´obres. Que no treguin de bell nou les excavadores que no continuïn les desconstruccions ¿No se podria convocar un concurs de professionals per a refer el desastre? Personalment, me sembla com una petita crueltat de Lewis Carrol demanar ara als veïns que facin un projecte.

Pareix evident que correspon als tècnics projectar l´ ordenació de les ciutats, els carrers i els parcs, encara que vist el que hem vist, jo mateixa dubto del que acab d´ escriure. Vaig sentir a la SER com un oient explicava que a una zona de Ciutat varen deixar un espai en mans d´un grup d´aturats i varen fer una zona enjardinada molt més racional que l´actual i clos espai peatonal i de serveis que hi ha on hi havia el Parc de Ses Estacions. Segurament tenien una idea global i no cercaven més que un espai bell i el seu sou de cada dia. Certament, és molt trista aquesta història del malmenat i maldit Parc de les Estacions de Pama l´espai més gran al centre de Palma. Si la intenció inicial hagués estat ta sols un gran jardí urbà a mida de les persones, el resultat, segurament seria una altra cosa.

Joana Maria Roque és periodista.

Pere P.

¨D'acord amb que has escrit al DM

Pere P. | 14/04/2007, 12:33

Estic d'acord, Joana, amb el que has escrit al DM. És de veritat una història trista la del parc de ses estacions. Crec que no sols el PP és el responsable, per acció i omisió del desgavell econòmic, estètic i cívic.

Xisca

Buen artículo Joana Maria Roque

Xisca | 14/04/2007, 09:00

He leído en el Diario de Mallorca tu artículo, bien,argumentado, razonado, por lo que se vé.En línea.

Pepa

Los vencejos

Pepa | 13/04/2007, 20:46

No se si cada vez hay menos vencejos, pero cuerbos, veo muchos y no vuelan

DIRECTORA

GERMAN VENTAYOL

DIRECTORA | 13/04/2007, 19:10

Germá Censor-Antelm Pujol-José Maria Castro-Jordi Calleja-Marc Cornet

Jucef ben Maimó Aletzar

Salvemos los vencejos de Palma.

Jucef ben Maimó Aletzar | 13/04/2007, 16:23

Palma necesita una normativa en cuanto a construcción de nuevos edificios se refiere que permita la supervivencia de los vencejos.De cada año hay menos vencejos en esta ciudad.Tanto el colegio de arquitectos como el GOB podrían perfilar un plan que asegure la supervivencia de esta especie en nuestra ciudad.Para vivir queremos ciudades ecológicas;no cementerios.

Rodamón

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 13/04/2007, 13:12

PP-UM:Destruyendo el futuro.

Jucef ben Maimó Aletzar

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Jucef ben Maimó Aletzar | 13/04/2007, 12:52

Si luchas contra la corrupción tú puedes ser uno de los 300 espartanos de Leónidas.No votes PP-UM.

Diario de Mallorca

Debates Electorales - Diario de Mallorca

Diario de Mallorca | 13/04/2007, 12:50

Elija un debate y envíenos su pregunta.
Las preguntas de los lectores serán planteadas durante el transcurso del debate seleccionado.

Jucef ben Maimó Aletzar

Debates Electorales Diario de Mallorca

Jucef ben Maimó Aletzar | 13/04/2007, 11:22

La gasolinera ilegal de la carretera de Ariany; ¿es un caso más de la corrupción en este municipio?.¿Cómo terminará presumiblemente todo este asunto?¿Va a ser desmantelada y demolida?.¿Cuándo terminarán las hostilidades del PP-UM contra los ciudadanos de Sineu?¿Cuándo se declararán ilegales y contrarias a Derecho todas las canteras que operan en el municipio?.Principalmente por lo que suponen de destrucción del territorio y molestias a los vecinos.¿Cuándo veremos a los alcaldes alineados y comprometidos con el pueblo al que representan, defendiendo el interés general en vez de hacerlo con el particular del gran capital?.Muchas gracias Diario de Mallorca.

Ex ex

LOS PERIODISTAS DE IB3

Ex ex | 12/04/2007, 22:39

¿Prestigian su carrera los periodistas-presentadores-editores que editorializan o se dejan manipular por José María Castro,jefe de Informativos y Germà Ventayol, comisario general?

Joan Mesqui

CIudadanos de Segunda

Joan Mesqui | 12/04/2007, 17:32

Amenazas existen.

Agresiones existen a quienes defienden que se pueda estudiar en castellano.

A los niños se les controla en los patios el idioma que hablan. Esto tambien pasa en catalunya y no solo a los niños sino alos medicos y a los profesores. A los niños se les insta a cambiar de idioma bajo amenazas de castigos o en los mejores casos bajo amenaza de no llevarse premios.

Se puede estudiar en cualquier idioma del mundo menos en castellano.

Hay comercios ( no todos ) que han recibidos amenazas y denuncias incluso despuezs de haber puesto los carteles y las rotulaciones en catalan, solo por el hecho de conservar las de castellano.

Amenazas existen en muchisimos comercios que no rotulan en catalan...

En fin, muchas verdades contiene este documental, totalmente INDUCIDO ( para que nos vamos a engañar ) pero refleja un PROBLEMA REAL que los politicos y comisarios catalanes hacen lo posible para ocultarlo

Mi lengua materna es el mallorquín por tanto el catalán y por esto y mi sentido comun no peudo estar a favor de parte de la conclusion del reportaje asi como de muchos comentarios que se notan que estan hechos por personas ajenas a la realidad catalana.

Sin embargo, el reportaje refleja UNA VERDAD ocultada por el nacionalismo

Vecina

A salvar

Vecina | 12/04/2007, 15:54

Ses Fontanellas es un paraje a medio salvar, en primera línea del mar. !Ánimo a los valientes!

contrainformació

contrainformació

contrainformació | 12/04/2007, 11:27

contrainformació

Antonio Vera

BUEN REPORTAJE DE DENUNCIA

Antonio Vera | 12/04/2007, 10:04

Este reportaje fue bueno y eficiente. Desenmascaró las mentiras de los falsos ecolós, de todos aquellos que predican una cosas y hacen otra. Los métodos son buenos para los fines perseguidos.

mas y menos

----el mal--------

mas y menos | 12/04/2007, 08:59

L'esquerra mai no pot fer arriabr el seu missatge i quan surt es per fer-la quedar malament. Aquest és el mal

Felipe

ARA TAMBE A TELEMADRID

Felipe | 12/04/2007, 07:43

Los mismos estilos y maneras de obrar los manejan en Telemadrid. Vaya mérito de IB3, pionera del basureo, que no sólo está en los espacios del corazón.

Manuel

IB3 DESNUA

Manuel | 11/04/2007, 23:30

LA GENT JA VEU BÉ EL QUÈ FA IB3, COM ÉS UNA MÀQUINA CREADA PER FER PUBLITAT DEL PP I QUE DESTROÇA ELS ADVERSARIS. AQUEST TESTIMONI ELS DEIXA DESNUATS EN ELS MÈTODES. UNA ALIANÇA IB3-EL MUNDO ES LETAL.

Rodamón

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 11/04/2007, 22:18

A Ses Fontanelles jo hi vull un aiguamoll.Dia 27 de Maig jo votaré perquè hi hagui un aiguamoll.Aturem el negoci de la destrucció.

Maria

D' això

Maria | 11/04/2007, 21:05

El més gran dels aiguamolls que resten a Palma és el conegut com Ses Fontanelles, una zona humida de 325.000 metres quadrats , que al llarg d’aquest segle ha patit processos de transformació (salines) i degradació (abocament de runa) que a pesar de tot el lloc manté encara uns notables valors ecològics i paisatgístics, que han estat reconeguts als distints inventaris de zones humides elaborats per la Conselleria d’Agricultura i la seva revisió de l’any 1997 per part la Conselleria de Medi Ambient. Acull nombroses espècies d’aus, alberga diferents hàbitats naturals d’importància comunitària i en ell hi viu el limonium barceloi, una espècie vegetal única al món.

Les zones humides estan reconegudes per tota la comunitat científica com a zones de gran importància ecològica, a causa de la seva elevada productivitat i la seva elevada diversitat biològica.

Des de fa anys, Convenis Internacionals, protocols, Directives europees s’han adreçat a assegurar la protecció i conservació d’aquestes zones.

A tota la Mediterrània i a les Balears en particular la importància de les zones humides és encara més elevada, a causa de la seva escassesa, tant per les condicions climàtiques, com per la seva radical transformació històrica, especialment dels dos darrers segles.

Ses Fontanelles ha estat inclòs a distints plans i inventaris de zones humides de les Balears.

Aina

Ses Fontanelles

Aina | 11/04/2007, 20:57

He vist coses de Ses Fontanelles en els diaris, però no ho acab d' entendre. ¿De que va?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb