Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

FIOL: "IMPOSiBLE EL ALEMAN"

Joana | 06 Juny, 2006 22:48 | meneame.net facebook.com google.com

Al migdia he sentit a la SER que el conseller Fiol deia que si a les aules hi ha ms conflictivitat que a altre llocs s per qu sha de suportar el pes de la immigraci. Suportar no se que vol dir exactament per a l actual conselleria, per puc intuir que s com un pes que els hi fa nosa. La realitat de la presncia de molts immigrants a les aules no se pot respondre amb comentaris daquest tipus i desprs una utpica pretensi de que aqu tothom podr estudiar en tres llenges. Si al cap i a la fi el que volen s una excusa per a subvencionar collegis privats , s millor que ho diguin directament: El mateix conseller va explicar a un altre moment que, segurament, el decret sobre trilingsme no se podr generalitzar en el proper curs i sols se podr fer de manera experimental a alguns centres.

Si en el fons el que volen s poder subvencionar amb ms dobles pblics als centres que se presenten com a possibles trilinges que ho fassin. Que diguin que subvencionen ms alguns centres elitistes, ja que troben que sn molt necessaris Hi haur els centres pblics, els concertas i els ms concertats encara per mor de l experiment trilinge . Per tamb s ha de respectar el principi del PP sobre el dret del pares a escollir el centre que volen per als seus fills sense cap relaci amb la proximitat entre el domicili i el collegi. quants valents immigrants amb vivenda per devers Pere Garau i papers tramitats pensen que tenen dret a matriculat el seus fills a un centre privat?. A ms a ms, la majoria sn religiosos, per aix s una altra histria.

M han contat que a les presons mallorquines quan feien cantar himnes feixistes , enlloc de dir impasible el ademn, alguns deien imposible el alemn . I no vull fer parallelismes. Aix s un bloc, sense teories poltiques. Sols s una ancdota en la qual he pensat quan reflexionava sobre el trilingisme.

Comentaris

S

STEI SOSPECHA

S | 09/06/2006, 08:19

STEI-i denunci ayer la poca transparencia de un informe elaborado por la conselleria balear de Educacin sobre la inmersin del alumnado en una lengua extranjera en diez centros, as como el uso partidista de ese estudio. Segn expres el sindicato en una nota de prensa, ese informe est falto de la ms mnima transparencia y desprende un tufo de sospecha.
Miquel

La dreta ho vol tot

Miquel | 09/06/2006, 08:12

Com si no hagus arribat la democrcia, la dreta, beata i falsa, ho vol tenir tot a m, estret i a les ordres.
Xesc. F.

IMPROBABLE ADEMS

Xesc. F. | 08/06/2006, 08:20

Imposible el alemn; impossible l'alenar; improbable adems; impasible ratapln Pepe Pepe Pepe. Per tot arreu. Com un mur
Miquela

IMPOSSIBLE L'ALENAR

Miquela | 07/06/2006, 22:19

Ara ja s veritat que ser IMPOSSIBLE L'ALENAR en llibertat. El sistema ens domina amb un discurs pepero, amb monjes i capellans patrocinats, els ultres fen enqestes, escoles de pares i ms ideologia.
Sepharad

No noms uns, tamb els altres.

Sepharad | 07/06/2006, 19:59

No noms el govern regional dret t un tracte preferent, en forma de recursos econmics, cap als rentables centres concertats. Tamb el govern socialdemcrata de l'Estat Espanyol t molta cura de no enfadar als centres religiosos concertats, i ajusta les lleis per a mantenir la seva situacii de privilegi per damunt dels maldotas centres pblics. PD: com es poden incorporar els bots de lnea en aquest blog per separar pargrafs?
Jo Mateix

Ms historia

Jo Mateix | 07/06/2006, 09:46

Lo de "imposible el alemn" no era una argucia exclusiva de las prisiones mallorquinas, tambin era una prctica habitual en algunas otras (Madrid, Barcelona, Toledo, que yo conozca). Y una prctica algo menos habitual, por lo peligrosa, pero corriente en esas prisiones sobre todo en los primeros meses tras el final de la guerra civil, era la de corear los gritos de rigor con nulo entusiasmo los de Espaa una y Espaa grande, y a todo el pulmn el de Espaa libre. Eso es tener valor, sin duda.
Albert

El gran debat

Albert | 07/06/2006, 09:00

La societat transformada per la immigraci la tenim davant el nas i la ignoram amb esquemes fets com en Fiol. Aviat hem de respondre als esdeveniments sigilosos de fons que capgiren els models.

Concertats

"perrito piloto" | 07/06/2006, 05:35

ja hi ha concertats que es volen apuntar com a locos al pilot del trilingisme. Seran el mateixos que es van apuntar al pla pilot de l'ensenyament en catal? hi ha matria per investigar, perqu.... que sen deu fet d'aquell pla pilot? aquell que obligava que a les aules d'infantil hi hagus dues professores una parlant en castell i una en catal?
Antnia Monserrat

Doiut

Antnia Monserrat | 07/06/2006, 00:14

No es tracta d'estar a favor o en contra de l'imigraci ni de recordar si uns o uns altres ho foren (sols hi ha una cosa pitjor que un mallorq pels quatre costats: el que cerca una pota artificial). Es veure si la convivncia ha de ser amb els inmigrants o sense. I si sense vol dir amb el "guerrilleros de Cisto Rey".
Francis

Algunos inmigrantes

Francis | 06/06/2006, 23:53

Rodrguez Barber, Cabrer Gonzlez (alemana), Del Castillo, Rodrigo de Santos, Araujo, lvaro Gijn...paro: medio Gobierno y medio Cort. Tambin la soportamos a sta inmigracin, que amenaza con "violencia mental"
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb