Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

PERIODISTES I GOVERN

Joana | 11 Maig, 2006 22:10 | meneame.net facebook.com google.com

Sobre el projecte de creaci dun collegi professional de publicistes, relacions pbliques i periodistes que prepara el Governs Balear sols em faig unes poques preguntes bsiques :a qui defensaria?, de que?, a qui interessa?.

El collegiats ,segons el projecte, haurien de ser tots els que tenen a veure amb el mon de la comunicaci, quina?, la que se transmet com?: sembla ser la que te a veure amb els mitjans de comunicaci ( publicistes i periodistes) per tamb la interpersonal en els aeroports, els trens, els hotels, les botigues, els hospitals, les agncies d assegurances,en el que se refereix als relacions pbliques.

Segons publica avui el Diario de Mallorca, si aix se dugus a la prctica , les Balears serien la primera Comunitat Autnoma a la qual la col.legiaci dels periodistes seria obligatria i, sobretot, a on se mescles amb publicistes i relacions pbliques. Per, no passar. N estic ben segura. En els diaris , rdios i televisions que formen part de cadenes estatals, els empresaris no feran una excepci a les Balears Tamb se ben segur que el grup Serra no far ni punyetero cas a aquest projecte tan absurd. Que faria Jaume Mates si la major part dels periodistes de Ultima Hora i Balears no es volguessin collegiar?, posaria multes al grup Serra ?.Lopini o els interessos dels empresaris de la comunicaci no coincideixen necessriament amb la dels poltics i bons son ells per a admetre una regulaci extica com la que pretn el Govern sobre obligacions de col.legiaci.

El tema deontologic s una altra cosa. Arreu del mon civilitzat se sap que l exercici de la professi periodstica s incompatible amb la publicitat. I quan parl de civilitzat vull dir demcrata, o sigui, all a on se considera important la llibertat d expressi

Tot s un doi, un despropsit : bubotes, ganes de fer por als joves. Es evident que la intenci final s matar o esturmiar el Sindicat de Periodistes, per tamb ho s que la mesura no pot agradar als empresaris. Vol dir que no poden organitzar masters, o, per exemple que un Relacions Pbliques pot ser responsable de les pgines de Salut d un diari i un metge no?. Si alg s pren el projecte en serio, perventura tendr ms facilitats de contractaci a segons quins mitjans, per per aix haurien pogut intentar crear directament una associaci de periodistes simpatitzants del PP amb qualsevol nom.Exactament. quin carnet volen que tenguem els periodistes?.

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:51

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Maria Collado

Ni carn ni colegio

Maria Collado | 13/05/2006, 23:58

No son necesraios ni el carn gubernamental ni un colegio que haga listas y festejos.
Toniet

Amarillo y corrupto

Toniet | 13/05/2006, 09:16

Muy buena la fotografa de arriba, Joana Maria. Yo pienso que Matas ha caido en el caciquismo ms desvergonzado, todo lo quiere amarillo y corrupto. Unicamente le interesa su bolsillo, el bien general le trae sin cuidado. Se ha rodeado de amigos incondicionales a los que les ha dado carta blanca para los negocios, para ellos todo vale, no existe la tica, todo se compra, todo se vende, aunque sea a costa de cargarse el patrimonio paisajstico y cultural. Si as le ha ido bien hasta ahora, para qu cambiar? Los Hoteleros, constructores, touroperadores, promotores estn encantados, el pueblo, incluso con servicios pblicos tercermundistas, le sigue votando, la oposicin no le planta cara de verdad, la prensa no dice todo lo que sabe y la justicia no ve nada raro en que algunos polticos Peperos hayan pasado en pocos aos de la nada a la opulencia ms escandalosa, entonces,no encontremos raro que esto vaya a ms, de hecho ya se est conviertiendo en algo normal para casi todos, y esto es tan peligroso como que de pequeo te enseen que hay que estafar a los dems para medrar en la vida. Enhora buena por tu bloc, me encanta.
Xavi M.

No ets superficial

Xavi M. | 13/05/2006, 00:07

Venc del blog d'en Jordi Bayona i trob que ets d'inters i no superficial. Aix dels publicistes i periodistes merexi un escandalera. Ara jo conec un o dos periodistes que proven de fer publicitat.
Juan

La escuela de la Pureza

Juan | 12/05/2006, 19:35

No hay ninguna referencia a la titulacin universitaria en Periodismo que se podr otorgar desde la escuela de Madre Alberta i forma parte de la misma historia
Pepe

UN COL.LEGI DE NO TITULADOS

Pepe | 12/05/2006, 12:35

LO QUE LLAMA LA ATENCION ES QUE DE LOS PROMOTORES DEL COL.LEGI NINGUNO O UNO ES TITULADO UNIVERSITARIO...ES DECIR NO PODRAN ESTAR EN NINGUN COLEGIO DE ESPAA. ESO SON GANAS DE FARDAR E INCORDIAR.
Josep M.

Contra el SPIB

Josep M. | 12/05/2006, 08:40

Tu ho dius" Es evident que la intenci final s matar o esturmiar el Sindicat de Periodistes". No hi ha dubte, volen tenir un col.legi subordinat que tapi al SPIB. Es una maniobra directa contra el Sindicat.
Angel M.

Qu desea el PP

Angel M. | 11/05/2006, 23:32

Matas tiene inters en ser un lder incuestionable, sin crticas ni medios hostiles, con periodistas bajo su control y turiferarios con el incienso. Esta es la intencin con que se ha promovido esta inslita corporacin nica y la taquilla de periodistas-publicitarios adictos y domesticados/colegidados. No debe consertirse.
X

Ben dit

X | 11/05/2006, 23:18

Ben dit, clar i valent. s el poder que maquina el control i domesticaci de tot
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb