Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

GRAVERES I DESTRUCCIO DE LES NOSTRES MUNTANYES

Joana | 01 Maig, 2006 16:39 | meneame.net facebook.com google.com

La destrucci de les nostres muntanyes per a fer grava s un tema molt greu del qual es parla poc als diaris, com se pot apreciar a la foto anterior de la gravera a Porreres. Lafany per a tenir nous materials per a la construcci ja sha menjat ms de mitja serralada. I aix no es pot entendre com una ancdota intranscendent.

La destrucci a la costa ha sigut brutal. I , en els darrers anys ha continuat a linterior, amb un proteccionisme molt minso que ha perms urbanitzacions com les que es poden veure a la segent imatge, del municipi de Felanitx.

Jaconec la major part dels arguments demagogs de la dreta constructora , segons els quals, si la grava sha dimportar, la construcci ser encara ms cara i, a ms a ms, els ciutadans de les Illes ho tendran cada vegada ms difcil per a poder tenir la seva prpia vivenda, per aix sols els favoreix a ells.

Lurbanisme actual ni protegeix el paisatge, ni controla les construccions illegals, ni afavoreix les vivendes socials. I, a ms a ms, amb tota impunitat permet la destrucci de muntanyes o serralades. No se quins sn el propietaris de les graveres de Porreres, per s que a Eivissa, Abel Matutes te participaci a les que proporcionen material per a les noves autopistes.

Fins i tot podrem permetre que ens prenguin les muntanyes com si fos una cosa secundria i sense importncia?.

Es un tema molt denunciable

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:41

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Xeremies

Si no sabeu de que xerrau, callau.

Xeremies | 15/10/2007, 23:06

Jo tenc finques que ara no valen un duro just a veinat de sa gravera de Montision i som es primer a nes qui li fa mes mal a sa vista i a nes cor voreu, per, s que d'aquesta gravera en viven, almenys, 1500 persones dins Porreres. Tenc amics, familiars, venats... etc, que se fan ses sopes grcies a sa gravera i si no ei fos, aniriem molt malament ja que a Porreres no ei ha res mes que fer, s'agricultura no rendeix i no s'hi pot viure prcticament ning ja. A ms ses muntanyes que sen duen no tenen absolutament cap valor. Per no tenir, no tenen ni pins, son roca tapada dun pam de terra. No exager gens. Tamb m'agradaria dir a n'aquesta gent que li agrada tant pensar que a Mallorca es foravila sense cap casa seria molt guapo.. jo lis dic que no en tenen ni idea. Sense es "boom" de ses ganes de fer sa caseta a nes turonet o a nes tros de terra des padr, ara lo que tendriem serien mils i mils d'hectrees abandonades, les garrigues plenes de brutor (mates, estepes, eritjes i dems) i a la mnima es pegaria foc mitja illa. No es pot abandonar es camp i si per no abandonarlo hi hem de fer casetes, les farem. Qui digui lo contrari, li recoman que agafi un pags i li expongui es meu escrit, a veure que n'opina.

Salut i fora.

Oriol Mir

Re: GRAVERES I DESTRUCCIO DE LES NOSTRES MUNTANYES

Oriol Mir | 23/05/2007, 06:22

Sobre el que dius, estic a favor de que destruesquin montanyes per fer graves, ja que les neccessitem per, estic a favor teu en que no han d'abusar d'aquest recurs del qual disposem. Una cosa s utilitzar un recurs i l'altre s explotar-lo.

Xim

El model destructor

Xim | 16/05/2006, 18:22

Ciutat-illa a Mallorca, Eivissa... Al Pas Valenci Conurbaci-costanera amb les muntanyes desfetes amb graveres a les comarques de l'interior que no serveixen per al turisme de sol i platja que es vol vendre... El problema no s importar grava sino canviar el model a tot el mn.
Pep Torro

Montanyes i Possesions

Pep Torro | 10/05/2006, 11:42

Ses cases de sa Punta, son Carri: http://personal.telefonica.terra.es/web/torro/punta.jpg
Margalida R.

El model

Margalida R. | 02/05/2006, 22:11

El model de PP i UM s la gran urbanitzaci de Mallorca, la ciutat-illa que teoritzave als any 70 ja s aqu, amb una avan destructor imparable, dissortament. I qu hi podem fer? No callar ni parar, per ara.
Costitx

Munar s'enriqu amb la grava

Costitx | 02/05/2006, 15:49

No oblideu un detall: Maria Antnia Munar, amb l'empresa que tenia i que ara ha passat a un altre (Bamusa) per a transport de grava, s'enriqu de valent durant ms d'una dcada traginant material per a les carreteres que feia el Govern i/o el Consell,
Virgnia

Des d'Eivissa

Virgnia | 02/05/2006, 11:31

La nostra solidaritat des d'Eivissa. Valtros sou ms. Per la marxa ens va. Podem fer un barco gran per anar i torna el mateix dia i fer una protesta grossa.
Vilat

Necessitam els eivissencs

Vilat | 02/05/2006, 08:25

Aix que venguin els eivissencs valents i decits a protestar si noltros estem parats
Miquel Rotger

UNA SENYA

Miquel Rotger | 01/05/2006, 23:31

Montisin es una nova senya lluminosa -tristament- des de la mar gran, d'enfora per les pesqueres. I tamb es veu de tota mitja l'illa una altre llarga i gran a Son Monserrat de Petra, cap a Son Serra de Marina...aclariu de qui s aquesta darrera explotaci picads.A Petra ho saben.
Pep Torro

Google earth

Pep Torro | 01/05/2006, 23:24

Si vos situau damunt Mallorca, i veis groses taques blanquinoses, feis un poc de zoom i voreu que son graveres.
qu

l'autonomia per a qu serveix?

qu | 01/05/2006, 18:48

Tot aix est fet en temps d'autonomia i democrcia. per a qu serveixen les institucions i el controls? De qu serveix l'autonomia.?Potser just ho atura la Gurdia Civil.
Cuqui

Raro

Cuqui | 01/05/2006, 18:10

Este blog es muy raro. Si resulta que es de un partido de izquierdas, la expulsaran por ir a su aire, pero tiene razn en algunas cosas. Creo que habra sido mejor urbanizar las montaas de Porreras y de ms respeto con el paisaje.
Jordi C.

Las Colinas de Hamburgo

Jordi C. | 01/05/2006, 17:06

Dues notes -De les pedreres en fan grava de carretera, blocs de construcci i formig per autovies i soterraments... -La foto d'avall crec que es de les dites Colines de Hamburgo, entre s'Alqueria i Cas Concos...Vuit cases noves en terren rural, casi res...El preu de les cases i el nom alemany diu tot del que es la prdua d'identitat, patrimoni i paisatge.
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb