Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

L' Estatut i alguns venats

Joana | 27 Abril, 2006 00:23 | meneame.net facebook.com google.com

Ja se que no s molt correcte escoltar converses alienes, per pens que s molt pitjor no escoltar mai a ning i per a orientar-me a aquesta confusa societat m agrada sentir el que diu la gent en els bars o restaurants..

Fins ara no he sentit a ning parlar de l Estatut. Ni en els bars ens els que prenc un tallat, ni a les botigues, ni a lascensor. I jo tampoc faig preguntes. Puc demanar a un venat : Qu trobes del tremolor de l Escola Santa Isabel?, o com veus aix de les obres de les Vies del Tren?. Per mai no me passaria pel cap dir: al quart, no?. I que troba de l Estatut?.

Ho podria preguntar tan sols a la veinada del pis de baix que- de veritat- va decidir votar el PSM quan no se qui li va regalar un cossiol d aufebeguera i li va contar, ms o menys que els mallorquins no ens hem de deixar trepitjar. Per clar, ella me contestaria, ms o menys: perqu ens servir?. I jo no li podria parlar en abstracte dun futur millor . Hauria de ser ms concreta

No he vist a cap diari com queda el tema dels drets i deures dels ciutadans. I, no convendria ens explicassin una mica millor com pot repercutir el nou Estatut a la vida de les persones?. Hi ha temes molt complicats com el del finanament o la solidaritat entre Comunitats, per tamb crec que un gran error s pensar que si les Balears reben ms dobles tots els ciutadans senriquiran quan aquestes Illes sn un dels llocs d Espanya amb ms desigualtats socials. Noms dues dades: en el darrer trimestre del 2004 la renta per cpita a les Balears era de 22.888 euros, la ms alta de l Estat que tenia com a mitjana 19.456 euros, per la capacitat d estalvi de les famlies era mot semblant ja que en ambds casos noms poden estalviar un 34 per cent i dcimes. Tamb record que les jubilacions solen ser inferiors a la mitjana. Per tant la pregunta no s sols qu rebran les Illes?, sin tamb com repercutir aix a la vida de les persones?.

Ja se que l Estatut no pot detallar futures poltiques socials, per crec ques hauria de referir als drets i deures dels ciutadans: per exemple, la vivenda. Si a mi me demanen si vull esser igual a la resta de ciutadans de l Estat , sols poc contestar quins?.

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:49

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Albert

a Joana Maria

Albert | 29/04/2006, 18:30

I tant que l'estatut pot detallar poltiques socials, i ho haria de fer, ja que aix entraria en el bloc de constitucionalitat i Alhora; Joana Mara, aix es tant o ms important que no l'enfilall de drets genrics que no volen dir rs. Tal vota ha servit per alguna cosa els drets que s'encabeixen en la Constituci Espanyola del dret a l'habitatge i a una feina digna?. Ja ho dius be. Tots els indicadors socieconomics ens son desfavorables i ens allunyen de la societat del benestar. A l'estatu tot ben explicitat i fil per randa.
Margalida

VOT NUL

Margalida | 27/04/2006, 18:01

Com Esquerra Republicana ja podriem dir vot nul, bot a l'aigua. No toque res que s'empitjorar o servir per a poca cosa. Ni PSM ni PSOE podran arreglar la desfeta del PP. Potser IU.
Jessica

Ben igual

Jessica | 27/04/2006, 13:17

Si hi ha estatut o no, ser igual...una autonomia cara, invisible per a realitat social i la butxaca de la gent. aquest s el tema, pens jo. Ms o menys com tu, sups.
Gabriel

L'autonomia per a qu?

Gabriel | 27/04/2006, 11:42

De que serveix l'autonomia, per que la reformen. Per a resoldre les questions vitals i tils, no per la imagineria col.lectiva ni la maquinria electoral d'un i altres. D'acord amb l'autora.
Miquel Lpez Cresp

Felicitacions per aquest bloc!

Miquel Lpez Cresp | 27/04/2006, 10:14

Joana: Et volia enviar els darrers llibres que he publicat per he perdut la teva adrea postal. La pots enviar a: mar.chicano@terra.es Grcies. Felicitacions pel teu bloc, per les fotografies, sempre impresionants. Una abraada. Miquel Lpez Cresp
enguillem

"por un puado de votos"

enguillem | 27/04/2006, 07:48

Aquest que governen ho fan tot per un grapat de vots, passant de l'inters general de la ciutadania. Ara b la gent com sempre sortir a votar el de sempre, ho tenim cru.
Andreu

Parc de les Vies

Andreu | 27/04/2006, 01:28

Si devers 12.000 ciutadans de Palma varen signar a favor del Parc de les Vies. La proporci no s superior a le firmes del PP en contra l' Estatut de Catalunya per a tot l' Estat? Hi creuen o no en el valo de les firmes?
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb