Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Periodistes, Una espcie en extinci?

Joana | 07 Abril, 2006 20:33

Tenc por. La fosca: no poder veure o trobar les coses és el que més por fa als infants i als adults. I ara me fa moltíssima por el que passa en els mitjans de comunicació de les Illes. M’asusta pensar que els periodistes som ara, gairebé una espècie a extingir.

 

El previsible retall de les emissions de “Radio Televisión Española” ( acursar o eliminar informatius i despedir o prejubilar treballadors) me fa por per moltes coses: que la informació sobre el que succeeix a les Illes es deixi en mans d’ una empresa que funciona per subcontractacions com és IB3 amb la qual cosa no hi pot haver cap independència informativa i per la manca de respecte cap a cada autonomia sobre les ¿necessàries? reconversions.

 

I un gran calfred m’ha baixat per l’ espatlla quan aquest migdia he sentit a la Ràdio que l’ Executiu Balear ha aprovat un projecte de LLei per a la Creació d’ un col·legi de periodistes, publicistes i relacions públiques , tots junts, però sense cap necessitat de titulació concreta.

 

Anem a veure. ¿ a que és dedica cadascú?

 

· Els periodistes a informar i opinar, deixant ben clar quan fan una cosa o altra

 

· Els publicistes a fer propaganda dels productes que volen promocionar els seus clients

 

· Els relacions públiques, no ho se molt be, però crec que deu ser a procurar que la gent s’ entengui i pugui seguir unes regles de protocol social.

 

Crec que el SPIB ha fet un comunicat contrari a aquest col·legi únic, que si se forma, serà el primer col.legi groc d’ Espaya Ja hi havia sindicats que ho eren, però no hi ha hagut mai cap col·legi que no definesqui en primer lloc la professió dels col·legiats. ¿ Periodista és lo mateix que publicista i relacions públiques?. Idò no. De cap manera. Es fins i tot incompatible i és èticament molt rebutjable voler presentar com a una informació la publicitat d’ un producte.

 

I si els polítics se presenten com a productes a promocionar, la indignitat és encara major. En el fons és això: voler fer creure que aquest batibull de professions consisteix en "donar una bona imatge dels que paguen".No ho sé segur, però voldria creure que "sempre hi haurà periodistes"

Comentaris

Pepe

TERRASSA

Pepe | 09/04/2006, 19:09

T'apunt ms: Tomeu Terassa una de les estrelles de IB3 Tv dii "groc" i "japo" al japons Okubo. Crida "barco!" als seus adversaris. Amenaa "Avs, que no en toquin cap dels meus..."---Diu que no s racista, i deu dir que tampoc amanaador... Una joia d'en Matas.
Paco

IB3 i Ona Mallorca, dos rdios pbliques

Paco | 09/04/2006, 18:02

Acab d'escoltar a IB3 rdio dir 'troglodita' a Clemente...en el programa de Pau Pons en boca de J.G Fuster....Exemple Ona Mallorca (del Consell) programa de Javier Oleaga, el porter "Prats s'ha carregat....es lo que toca fer..ha de prendre a fer-se respetar a les rees-..-" aix si que vos eliminareu del mapa...sense publicitaris
Anti-Jordi

I en Bayona que diu?

Anti-Jordi | 09/04/2006, 11:19

Es raro que l'artiller que assetja el castell de Matas no hagi dit res d'aquest afer. Em referesc a Jordi Bayona, periodista/publicista.Per aix calla i li va b la mixtura del fals col.legi,ja ja ja
Juan Costa (Mahn)

IB3 fa por

Juan Costa (Mahn) | 08/04/2006, 23:03

Usted dice que le da miedo el futuro del periodismo e incluye a ib3 en su pavor -fa por-. La mquina de propaganda que se ha montado el PP funciona como una apisonadora, sin equilibrio ni proporcionalidad posible. IB3 da miedo, estoy de acuerdo. No es preciso ser periodista para tener pnico: ser como Mxico_un rgimen eterno, un pas-partido-tv
MARIBEL

MES QUE POLITICA

MARIBEL | 08/04/2006, 17:56

Si Matas y el Parlamento avalan esta monstruosidad corporativa no es slo corrupcin, queda ms all de las palabras del cdigo. Los rbitros no estn colegiados con los periodistas, ni los masajistas con los policas. Cada grupo con su tica,cdigo y formacin.
Plumilla

http://bloc.balearweb.net/581 Grosske nos defiende

Plumilla | 08/04/2006, 11:54

Hay que agradecer la contribucin de Grosske. De verdad http://bloc.balearweb.net/581
Carme L.

Els col.legis son laboratoris per la deontologia

Carme L. | 08/04/2006, 07:45

Pens que s un despropssit intolerable, certament, que el poder avali i llanci un col.legi -que s un laboratori per la deontologia, l'tica i el control d'una professi- que mescla dos mons incompatibles, econmica i moralment. Fra. No pot ser de cap de les maneres. Ja tenim una facultat de periodisme de la senyorita pepis en mans de les monges de la puresa i ara aix...
Pep

Fra negociants

Pep | 08/04/2006, 00:03

Publicitat i periodisme son l'aigua o l'oli, fra negociants disfressats
Miquel

collegis professionals

Miquel | 07/04/2006, 23:11

Crec que no n'hi hauria de d'haver cap de collegi professional avui en dia, aix d'enquadrar els professionals en ordres d'obligada permanena s ms del passat i del sindicalisme vertical que d'una societat lliure i madura.
Miquel

de : En quin mn vivim!

Miquel | 07/04/2006, 23:08

hola joana maria, grcies pel teu comentari, pero crec que quan algu fa alguna cosa bona, encara que sigui la seva feina, se l'ha de reconixer. Mai s bona poca per als bons professionals i molt manco pels periodistes en aquestes illes.
Joana Maria Roque

Periodistes

Joana Maria Roque | 07/04/2006, 21:45

Felicitacions als tres peridodistes del Diario de Mallorca Matas Valls, Felipe Armendriz i Marisa Goi pel premi Ortega y Gasset de periodisme per la seva perseverncia en la investigaci i posterior publicaci al diari de la informaci sobre els aterratges dels vols de la CIA al l'aeroport de Son Sant Joan. Ho he vist en el bloc " en quin mon vivim" quan ja havia penjat l'article anterior.Me retornen l'il.lsi
Mateu

UNA BRUTOR

Mateu | 07/04/2006, 20:56

!Quina animalada! Mesclar ous amb caragols, dues feines impossibles de gestionar professional i ticament -aquest s el control d'un col.legi. Alguna cosa deu cercar en Matas a l'autoritzar als seus aics fer una contrapoder dols i amable al SPIB, Sindicat de Periodistes que s majoritari i hegemonnic, aix sin independent.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb