Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

El "botelln"; perspectiva jove i adulta

Joana | 26 Mar, 2006 22:39 | meneame.net facebook.com google.com

Una neboda, a l’ entorn dels 18 anys me demana; “tia (en el sentit literal) i tu que trobes del botellón?”. He de començar per repetir  el tòpic- i no per això menys real- de que la pròpia llibertat no se  pot desvincular de la dels altres. Li explico que està molt malament destrossar comerços, embrutar carrer, no deixar dormir el veïnats.

-         Però, ¿què trobes del “botellón?, repeteix -    

     Depèn, ¿ t’hauria  agradat que haguessin destrossat la botiga de la teva padrina , quan la tenia?, ¿no poder dormir durant tota la nit per mor del renou?,  ¿trobar la  porta de ca teva plena de fems?, ¿que , per exemple el teu cosí més menut se fes un tall amb vidres romputs?. -         No. Tot això ja ho sé, però sempre vos pensau que feim lo pitjor  i els que fan  aquestes coses són molt pocs. ¿ Que hem de fer, idò?. Si tu ens convides a tots els meus amics a una “disco” hi anirem, però no tenim diners?, ¿ o no ho saps que no en  tenin?. -          Si que ho sé ¿ però, per quins motius feis “botellón”?.

 

-         Per sortir tots junts. Beuen  els que volen. ¿ I a les “discos” ¿què?, ¿no beuen?. Jo no bec més que una cervesa o dues. ¿ No podem estar al carrer?. Me deies que no  havia de ser una pija de marques i ara que he d’anar a les discos. I és lo mateix.

-         No te dic que siguis pija. Te dic que no molesteu els altres

 

-         Vale, idò que ens diguin com ho podem fer.¿ Què te creus, que no ens molesta no poder anar enlloc?

 

Pens que, en realitat  “botellón “ vol dir grups de joves que és reuneixen al carrer per a trobar-se ,consumir begudes que poden ser  alcohòliques  o no , lligar o no i escoltar música més o menys forta. Vull creure que la majoria no té el propòsit de fer desastres. I que  ho haurien de saber deixar tot tan net com estava el dia anterior. De les destrosses, ni parlar-ne

 

 Els problemes  de l’alcohol  i les drogues són molt complexes i no acabaran amb la prohibició del “botellón” .Tampoc no se pot  prohibir l’ entrada als menors de 18 anys al carrer, però els pares hi tenen molt a veure.. “ I si van a fer una volta per mirar a on són i controlen com tornen?.

Realment els que més s’oposen al “botellón” son els amos de bars i discoteques. . I record que en el darrer estiu els casos més greus d’intoxicacions es varen donar a discoteques eivissenques. per pastilles que segurament havien comprat  allà mateix ¿ Se controlen be les discoteques?, ¿ a on van els “sonómetros” dels municipals ?.

 

Ara   els joves volen ser al carrer. I això no s’hauria de  poder prohibir. Pensem que passarà quan, a més a més,  hi vulguin instal·lar tendes de campanya per a dormir o passar el cap de setmana, si cada vegada els hi resulta més difícil poder tenir la seva pròpia vivenda.

 

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:36

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Mingo

Alcem la botella

Mingo | 28/03/2006, 16:57

ens agrada el vidre/ volem ben viure/ ms que estar asseguts/ tots dins un bagul/
Catin

Es una societat antiga i rncia

Catin | 28/03/2006, 09:57

Com a pare pens que la reacci poltica i empresarial contra el botellot s un propi d'una societat rncia i antiga. Deixem als joves que alliberin els seus lleures i drets.
Francesca

Grosske tamb,

Francesca | 27/03/2006, 18:06

EL blog del company Eberhard Grosske tamb n'ha fet esment de la questi, en una lnea no molt distant de la vostra.
Lector

Eduardo Mendoza sobre el botelln en El Pas

Lector | 27/03/2006, 15:55

En su columna de la ltima de los lunes en el diario El Pas, Eduardo Mendoza alude al asunto del botelln
E.G MARX

Brindemos

E.G MARX | 27/03/2006, 12:54

Ja ja ja ! Bridemos todos en la lucha final, al son del cristal de la Internacional !
Joan de Son Sardina

Blogs de Poltics i Blogs de Ciutadans

Joan de Son Sardina | 27/03/2006, 10:26

No s qui ets, tampoc m'importa massa perque no tenc que votar-te (?) ni comprar-te res,per m'agrada la majoria de temes i reflexions que sols fer, de caire hum, social, casol i til,cvic i no partidista. M'avorreixen en general els previsibles i repetits blocs del poltics (Eberhard, Pere PSMuoz, Roig, Rossell...una mica menys el de Llauger, que s escriptor..) Aix, fora la propaganda i visca la realitat. L'opini front la doctrina.
Biel

Llibertat

Biel | 27/03/2006, 10:01

Els falsos lliberals s'estimen ms la casa barrada, la llei i l'ordre fals, en lloc del dret a triar, escollir, a disfrutar, a poder no fer res, fins i tot a errar. Fora el garrot moral. Molt be Joana Maria i l'Angel Blau. Fona na Cuqui.
Angel Blau

Re: El "botelln"; perspectiva jove i adulta

Angel Blau | 27/03/2006, 09:37

Cuqui, el derecho a divertirse es casi constitucional.....y no es justo que se condene por beber una cerveza en el paseo martimo al lado del coche, y que est genial pagar 5 euros por bebrsela en un pub.
Cuqui

Muy mal

Cuqui | 26/03/2006, 23:24

No tiene nada que ver lo del botelln ni con las discos ni con las marcas. Si no tienen dinero para salir, que se queden en su casa. Es muy facil
Jordi

Es una oposici moral i econmica

Jordi | 26/03/2006, 23:05

Perfecte, estic d'acord amb la tia i la neboda. Crec que s una oposici moral i econmica, patronal. tots forem joves. Visca la llibertat.
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb