Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

L' Institut Medina Mayurqa, un exemple

Joana | 08 Mar, 2006 19:17 | meneame.net facebook.com google.com

Per circumstncies de la vida i motius totalment casuals , en el termini d una setmana he sabut que l Institut Medina Mayurqa s ha convertit en un centre emblemtic per a molts joves de les Illes que, fins ara han estudiat a centres concertats i quan parlen amb amics que van a aquest institut , troben que segurament els entendrien millor i ells tamb es podrien trobar ms proper el que expliquen els professors.

Repetesc que s probable que tot sigui una casualitat. Per com s que fills dels meus amics, una neboda , els seus amics i amics dels amics diuen , de sobte que els hi agradaria anar al Medina Mayurqa?. El que vrem ser joves fa molt anys sols ens relacionvem amb els companys del mateix centre escolar. Ara no. Es troben en el carrer o a bars i parlen de com , com els hi va, com campa cadasc a la seva vida i quan fan comparacions troben que en el Medina Mayurqa l ensenyament els hi resultaria ms proper.

Des de sempre- i que duri- l ensenyament pblic ha sigut ms exigent que el privat. Si dius a algun d aquests joves que se volen canviar: haurs d estudiar ms, contesten: bueno, per si ho entenc m agradar ms.

No vull mitificar el Medina Mayurqa, per se que hi ha hagut escoles emblemtiques a Mallorca, a les quals els estudiants no entenien l aprenentatge com una espcie de cstig , sin com una manera de ser ms forts i ms persones. A la II Repblica Miquel Dei a Consell i Teodor Tarrs a Can Pastilla en foren dos exemples. En els darrers anys del franquisme, els instituts Ramon LLull i Joan Alcover. A la transici i fins ara, Mata de Jonc, fins i tot pels ms petits. Tamb tenc una amiga a Madrid que me contava que quan va voler agafar una setmana de vacances durant el curs escolar, la directora del collegi del seu fill, Josefina Aldecoa , li deia: que viaje, que vea mundo, Ya lo recuperar.

Pens que els professors del Medina Mayurqa no deuen voler ser ni coleguitas ni botxins. Segurament saben mantenir un equilibri en el seu comportament i en la seva manera d explicar les coses. Que shi fixi la Conselleria d Educaci. Si tots els que volen una plaa en el Medina Mayurqa no la poden lograr , haurien de trobar lloc a centres ms o menys semblants. Aquesta afecci dels joves per a anar a un centre en el qual els hi ensenyin coses, s un fenomen a analitzar . I tamb podrem comenar a parlar del dret dels joves majors de 16 anys a anar a un centre escolar en el qual es troben entesos i entenedors. Els controls de qualitat no haurien de consistir sols en quanta gent aprova la selectivitat, sino tamb en quanta recorda, deu anys desprs el que els hi varen ensenyar els seus professors d' Institut

Comentaris

Amapola

Tot pels resultats

Amapola | 28/04/2017, 09:44

Fa un temps s possible que l'IES Madina Mayurqa hagi estat molt bo, per tal i com em deia una mam en anar a les xerrades de presentaci dels centres abans d'elegir-ne un, noms saben xerrar de resultats, resultats i ms resultats i no en tractar els alumnes. Aix fa que si no arribes al nivell, te tomben per qu deixis d'estudiar, no facis batxillerat per no espatllar-lis la mitja de selectivitat. Al Joan Maria Thoms hi ha molta ms diversitat d'alumnes amb els seus problemes associats, per els professors i el centre estan molt ms preparats i sobre tot motivats per atendre les necessitats dels alumnes. La veritat s que estic molt contenta de la decisi pressa fa un parell d'anys.

Transehnte del instituto

Instituto deligrante y colln

Transehnte del instituto | 23/02/2016, 21:12

Marsalda en el 2008 lo advertia, fijaros en su comentario escrito anteriormente. El Madina Mayurqa es un instituto de miedosos que actun sin sentido para defender un prestigio falso. Capaces de amenazar a alumnos, mencionando a la justcia, aunque no hayan colaborado en fechoras creadas por los dirigentes. Salvad a vuestros hijos... Esperemos que no pasen otros 8 aos para que alguien vuelva a mencionar los problemas del centro.

Jos Ramn Bauz

fullar-se

Jos Ramn Bauz | 22/04/2015, 11:09

ni vos ralleu. Fullar-se des Llompart s molt ms fcil. Es Madina s com un poble on coneixes tothom i acabes cansant-te de veure ses mateixes cares. Te tires al director i en dues hores tothom ho sap i te vol copiar! A ms, les monges dels instituts privats tenen ms experincia...

Undiseannerse

I'm recently here

Undiseannerse | 27/04/2012, 20:16

Today is documentation weather, isn't it?

Hugo

Ex-alumno agradecido con el profesorado (la mayor parte) de Madina Mayurqa

Hugo | 26/10/2009, 00:54

Entr en el instituto Madina Mayurqa hace ya 16 aos. Ahora que tengo 30 y miro atrs, me doy cuenta del gran esfuerzo que la mayor parte del profesorado destinaba a los alumnos.
Cuando empec la carrera de Ingeniera puede observar que la base que este instituto me haba proporcionado era superior a la del resto de mis compaeros, muchos de los cuales venan de insitutos de prestigo de Barcelona. Este hecho me proporcion una ventaja que no tiene precio.

Muchas grcias y muchos nimos al profesorado de la escuela pblica en general, y al del Insituto Madina en particular. Somos el fruto de vuestro esfuerzo.

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:35

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

marsalada

escola mata de jonc

marsalada | 28/04/2008, 16:09

No s un exemple. Si el vostre fill o filla t problemes, que Deu vos guard! tot ho amaguen. El prestigi del centre s el ms important.

_niyittaa_pLey_kiyitta_rubiittaa...[*H*]...D&G...

i una merda

_niyittaa_pLey_kiyitta_rubiittaa...[*H*]...D&G... | 11/04/2008, 14:24

na Joana Oliver es la mijor professora de catal que he tingut.I pot ser sigui un poc exigent pero es el seu trevall.N'Angels es la mijor.

ex-alumne

el madina es mejor

ex-alumne | 11/04/2008, 14:21

no hi ha comparaci del emilidarder amb el madina mayurqa.El ies madina mayurqa es molt mijor en professorat,en alumnat,en ensellana i en tot.Res de comparaci

ADRI

Re: L' Institut Medina Mayurqa, un exemple

ADRI | 25/03/2008, 19:46

LA PEAR ES JOANA OLIVER Y EL MEJOR LLUC COLL

Martn Vich

Ex-Alumno

Martn Vich | 26/12/2007, 02:39

Estudi un este instituto, y en esos aos no entenda porque se exiga tanto. Pero cuando ya has madurado lo suficiente agradeces de todo corazon la gran labor de los profesores (casi todos), su entrega a la docencia y su bendita paciencia. Me sirvi de mucho como alumno y como persona. Gracias de todo corazn 13 aos despus.

actual alumne

El millor institut

actual alumne | 02/12/2007, 12:54

El Madina Mayurqa es sense dubte un dels millors instituts de Mallorca ja que es dedica a formar a ciutadans i es aqu on resideix l'esperit del Madina.
Es una escola sense molt de recursos i com qualcuns professors la califiquen pobre. Pero amb els recursos que te a sabut crear un magnfic ambient entre els alumnes.
Te un nivell molt alt i es molt exigent no com altres escoles com el lluis vives que es dediquen a inflar la nota dels seus alumnes.
Estic orgullos del madina i de tots el professors pero cal destacar la magnifica i inigualable professora de literatura universal, que es sense dubtar una de les millors, no del centre sino de les Balears i o dic sense risc de equivocarme.

alumno

alumno

alumno | 25/08/2006, 19:07

hola,mi pregunta es: se puede comparar de algun modo ies medina mayurca con ies emili darder? me han dicho que el joan alcover es muy exigente y que los profesores explican a las paredes...quiero decir...explican, pero si alguien no sigue el ritmo, que se aguante.es verdad? yo estuve en el llompart y me parecio muy duro,a mi me cuesta mucho aprender a la primera por lo tanto necesito un centro en el que los profesores "no dean tanta caa y velocidad" un ejemplo de ello: en historia dabamos 6 temas para un examen.voy a repetir 2bachiller y quisiera saber si medina mayurqa es el lugar apropiado para mi.
Toni Font. Director de l'IES

Comentaris com aquests aixequen un mort!

Toni Font. Director de l'IES | 13/03/2006, 22:10

Comentaris com aquests aixequen un mort! Per la fama s efmera. Avui s i dem no s; noms la feina constant pot prolongar-la en el temps. Vos puc assegurar que els professors i professores del nostre institut estan molt motivats per a donar una educaci de qualitat perqu veiem la nostra feina recompensada amb resultats tangibles. Per aix, en gran part es deu a la qualitat humana dels nostres alumnes i, sobre tot a la preocupaci dels seus pares demostrada en les reiterades visites als tutors i acudint en massa cada vegada que sn convocats a una reuni de curs. Leducaci s una tasca compartida entre tots els membres de la comunitat educativa. Grcies pel vostres comentaris positius; tamb magradaria veure alguna crtica (constructiva). Per la meva part felicitats als pares, mares i alumnes. Nosaltres procurarem continuar amb la bona direcci i millorar-la si podem
X

l Institut Medina Mayurqa s ha convertit en un centre emblemtic per a molts joves de les Illes

X | 10/03/2006, 20:17

l Institut Medina Mayurqa s ha convertit en un centre emblemtic per a molts joves de les Illes
Carles Costa Eivissa

Ms sous pels ensenyants

Carles Costa Eivissa | 10/03/2006, 18:08

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d'Educaci i Cultura, ha aprovat la modificaci del Decret 104/2002, de 2 d'agost, pel qual es regula el rgim jurdic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la Universitat de les Illes Balears. Vista la sentncia nmero 1058, de 15 de desembre de 2005, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justcia de les Illes Balears referent al Decret 104/2002, de 2 d'agost, pel qual es regula el rgim jurdic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB, publicat al BOIB nmero 95, de 8 d'agost de 2002, per la qual s'anullen alguns apartats i disposicions, s necessari fer-ne una modificaci de la redacci amb la finalitat d'adequar-lo a la legalitat vigent. D'aquesta manera, s'han anullat alguns apartats de cinc articles i de dues disposicions transitries, concretament s'han modificat els articles 5.2,10.13, 12.2b, 15.3, 17 i la disposici transitria tercera i es deroga la quarta.
Antni Ferr

A favor de l'ensenyana pblica

Antni Ferr | 10/03/2006, 10:58

NO S HABITUAL QUE ES CONSTANTE QUIN ES EL MOVIMENT SOCIAL D'APRECI A L'ENSENYANA PBLICA AN AQUESTA TERRA. AQUI SEMBLA TOTHOM VOL ANAR UNIFORMAT I FENT OLOR D'AIGUA BENEDA. ALS INSTITUTS AMB TOTS ELS DESCONCERTS I DESEQUILIBRIS ES ON HI HA MES QUALITAT I PROFESSIONALITAT. MES LLENGUA I SABIDURIA. SOBRE TOT MS VIDA I MENYS ORDRE FALS. GRACIES JOANA MARIA NO SE QUE
Francesc

Un ex alumne

Francesc | 09/03/2006, 18:16

Jovaig estudiar un any an aquest institut i vaig partir. L'ensenyana era correcta, en general, pero exigent. L'ambient s obert, una mica dura la profe de catal i divertida la de llengua i el de cincies. Fa 16 anys d'aix. Ara ja som advocat, i tenc fill. Si puc l'enviar all.
X

LAS PROFESORAS Y PROFESORAS

X | 09/03/2006, 10:29

Es posible que algo de lo que s se lo debo al claustro de profesoras y profesores del Madina Mayurqa ahora tan de moda. Eran duros pero listos. tenan razn. Se lo agradezco, annimamente. Espero que los nuevos alumnos no se decepcionen. el tiempo es distinto.
Bel

Mata de Jonc com exemple

Bel | 09/03/2006, 09:35

L'opci educativa de rigor, en catal, pblica i laica t un exemple molt clar a Mata de Jonc, l'escola que en tres dcades ha format a gent que s ara a l'elit professional, als seus trenta anys i menys, sense cap mancana. Bel
Margalida

El Madina i els dems

Margalida | 08/03/2006, 23:54

Per alguna cosa es comena, l'STEI, el Madina, l'Alcover o Ciutadella abans que els de la Puresa, Sagrat Cor d'acord? Margalida
Carme

Altres tamb

Carme | 08/03/2006, 21:31

Molts altres professors volem fer una feina digna i el STEI ens recoltza.
Pep

ES VERITAT

Pep | 08/03/2006, 20:00

Jo vaig ser alumne
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb