Joana Maria

Esborranys d'avui per demà

L' Institut Medina Mayurqa, un exemple

Joana | 08 Març, 2006 19:17 | meneame.net facebook.com google.com

Per circumstàncies de la vida i motius totalment casuals , en el termini d’ una setmana he sabut  que l’ Institut Medina Mayurqa s’ ha convertit en un centre emblemàtic per a molts joves de les Illes que, fins ara han estudiat a centres concertats i quan parlen amb amics que van a aquest institut , troben que segurament els entendrien millor i ells també es podrien trobar més proper el que expliquen els professors.

Repetesc que és probable que tot sigui una casualitat. Però ¿ com és que fills dels meus amics, una neboda , els seus amics i amics dels amics diuen , de sobte que els hi agradaria anar al Medina Mayurqa ?. El que vàrem ser joves fa molt anys sols ens relacionàvem amb els companys del mateix centre escolar. Ara no. Es troben  en el carrer o a bars i parlen de com , com els hi  va, com campa cadascú a la seva vida  i quan fan comparacions troben que en el Medina Mayurqa l’ ensenyament els hi resultaria més proper.

Des de sempre- i que duri- l’ ensenyament públic ha sigut més exigent que el privat. Si dius a algun d’ aquests joves que se volen canviar: “hauràs d’ estudiar més”, contesten: “bueno, però si ho entenc m’ agradarà més”.

No vull mitificar el “Medina Mayurqa”, però se que hi ha hagut escoles emblemàtiques a Mallorca, a les quals els estudiants no  entenien l’ aprenentatge com una espècie de càstig , sinó com una manera de ser més forts i més persones. A la II República Miquel Deià a Consell i Teodor Tarrés a Can Pastilla en foren dos exemples. En els darrers anys del franquisme, els instituts Ramon LLull i Joan Alcover. A la transició i fins ara, Mata de Jonc, fins i tot pels més petits. També tenc una amiga a Madrid que me contava que quan va voler agafar una setmana de vacances  durant el curs escolar, la directora del col·legi del seu fill, Josefina Aldecoa , li deia: “que viaje, que vea mundo, Ya lo recuperarà.”

Pens que els professors del Medina Mayurqa no deuen voler ser ni “coleguitas” ni botxins. Segurament saben mantenir un equilibri en el seu comportament i en la  seva manera d’ explicar les coses. Que s’hi fixi la Conselleria d’ Educació. Si tots els que volen una plaça en el Medina Mayurqa no la poden lograr , haurien de trobar lloc a centres més o menys semblants. Aquesta afecció dels joves per a anar a un centre en el qual els hi ensenyin coses, és un fenomen a analitzar . I també podríem començar a parlar del dret dels joves majors de 16 anys a anar a un centre escolar en el qual es troben entesos i entenedors. Els controls de qualitat no haurien de consistir sols  en quanta gent aprova la selectivitat, sino també en quanta recorda, deu anys després el que els hi varen ensenyar els seus professors d' Institut

Comentaris

Amapola

Tot pels resultats

Amapola | 28/04/2017, 09:44

Fa un temps és possible que l'IES Madina Mayurqa hagi estat molt bo, però tal i com em deia una mamà en anar a les xerrades de presentació dels centres abans d'elegir-ne un, només saben xerrar de resultats, resultats i més resultats i no en tractar els alumnes. Això fa que si no arribes al nivell, te tomben per què deixis d'estudiar, no facis batxillerat per no espatllar-lis la mitja de selectivitat. Al Joan Maria Thomàs hi ha molta més diversitat d'alumnes amb els seus problemes associats, però els professors i el centre estan molt més preparats i sobre tot motivats per atendre les necessitats dels alumnes. La veritat és que estic molt contenta de la decisió pressa fa un parell d'anys.

Transehúnte del instituto

Instituto deligrante y collón

Transehúnte del instituto | 23/02/2016, 21:12

Marsalda en el 2008 lo advertia, fijaros en su comentario escrito anteriormente. El Madina Mayurqa es un instituto de miedosos que actuán sin sentido para defender un prestigio falso. Capaces de amenazar a alumnos, mencionando a la justícia, aunque no hayan colaborado en fechorías creadas por los dirigentes. Salvad a vuestros hijos... Esperemos que no pasen otros 8 años para que alguien vuelva a mencionar los problemas del centro.

José Ramón Bauzà

fullar-se

José Ramón Bauzà | 22/04/2015, 11:09

ni vos ralleu. Fullar-se des Llompart és molt més fàcil. Es Madina és com un poble on coneixes tothom i acabes cansant-te de veure ses mateixes cares. Te tires al director i en dues hores tothom ho sap i te vol copiar! A més, les monges dels instituts privats tenen més experiència...

Undiseannerse

I'm recently here

Undiseannerse | 27/04/2012, 20:16

Today is documentation weather, isn't it?

Hugo

Ex-alumno agradecido con el profesorado (la mayor parte) de Madina Mayurqa

Hugo | 26/10/2009, 00:54

Entré en el instituto Madina Mayurqa hace ya 16 años. Ahora que tengo 30 y miro atrás, me doy cuenta del gran esfuerzo que la mayor parte del profesorado destinaba a los alumnos.
Cuando empecé la carrera de Ingeniería puede observar que la base que este instituto me había proporcionado era superior a la del resto de mis compañeros, muchos de los cuales venían de insitutos de prestigo de Barcelona. Este hecho me proporcionó una ventaja que no tiene precio.

Muchas grácias y muchos ánimos al profesorado de la escuela pública en general, y al del Insituto Madina en particular. Somos el fruto de vuestro esfuerzo.

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:35

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

marsalada

escola mata de jonc

marsalada | 28/04/2008, 16:09

No és un exemple. Si el vostre fill o filla té problemes, que Deu vos guard! tot ho amaguen. El prestigi del centre és el més important.

_niyittaa_pLey_kiyitta_rubiittaa...[*H*]...D&G...

i una merda

_niyittaa_pLey_kiyitta_rubiittaa...[*H*]...D&G... | 11/04/2008, 14:24

na Joana Oliver es la mijor professora de català que he tingut.I pot ser sigui un poc exigent pero es el seu trevall.N'Angels es la mijor.

ex-alumne

el madina es mejor

ex-alumne | 11/04/2008, 14:21

no hi ha comparació del emilidarder amb el madina mayurqa.El ies madina mayurqa es molt mijor en professorat,en alumnat,en ensellança i en tot.Res de comparació

ADRI

Re: L' Institut Medina Mayurqa, un exemple

ADRI | 25/03/2008, 19:46

LA PEAR ES JOANA OLIVER Y EL MEJOR LLUC COLL

Martín Vich

Ex-Alumno

Martín Vich | 26/12/2007, 02:39

Estudié un este instituto, y en esos años no entendía porque se exigía tanto. Pero cuando ya has madurado lo suficiente agradeces de todo corazon la gran labor de los profesores (casi todos), su entrega a la docencia y su bendita paciencia. Me sirvió de mucho como alumno y como persona. Gracias de todo corazón 13 años después.

actual alumne

El millor institut

actual alumne | 02/12/2007, 12:54

El Madina Mayurqa es sense dubte un dels millors instituts de Mallorca ja que es dedica a formar a ciutadans i es aquí on resideix l'esperit del Madina.
Es una escola sense molt de recursos i com qualcuns professors la califiquen pobre. Pero amb els recursos que te a sabut crear un magnífic ambient entre els alumnes.
Te un nivell molt alt i es molt exigent no com altres escoles com el lluis vives que es dediquen a inflar la nota dels seus alumnes.
Estic orgullos del madina i de tots el professors pero cal destacar la magnifica i inigualable professora de literatura universal, que es sense dubtar una de les millors, no del centre sino de les Balears i o dic sense risc de equivocarme.

alumno

alumno

alumno | 25/08/2006, 19:07

hola,mi pregunta es: ¿se puede comparar de algun modo ies medina mayurca con ies emili darder? me han dicho que el joan alcover es muy exigente y que los profesores explican a las paredes...quiero decir...explican, pero si alguien no sigue el ritmo, que se aguante.¿es verdad? yo estuve en el llompart y me parecio muy duro,a mi me cuesta mucho aprender a la primera por lo tanto necesito un centro en el que los profesores "no dean tanta caña y velocidad" un ejemplo de ello: en historia dabamos 6 temas para un examen.voy a repetir 2ªbachiller y quisiera saber si medina mayurqa es el lugar apropiado para mi.
Toni Font. Director de l'IES

Comentaris com aquests aixequen un mort!

Toni Font. Director de l'IES | 13/03/2006, 22:10

Comentaris com aquests aixequen un mort! Però la fama és efímera. Avui és i demà no és; només la feina constant pot prolongar-la en el temps. Vos puc assegurar que els professors i professores del nostre institut estan molt motivats per a donar una educació de qualitat perquè veiem la nostra feina recompensada amb resultats tangibles. Però això, en gran part es deu a la qualitat humana dels nostres alumnes i, sobre tot a la preocupació dels seus pares demostrada en les reiterades visites als tutors i acudint en massa cada vegada que són convocats a una reunió de curs. L’educació és una tasca compartida entre tots els membres de la comunitat educativa. Gràcies pel vostres comentaris positius; també m’agradaria veure alguna crítica (constructiva). Per la meva part felicitats als pares, mares i alumnes. Nosaltres procurarem continuar amb la bona direcció i millorar-la si podem
X

l’ Institut Medina Mayurqa s’ ha convertit en un centre emblemàtic per a molts joves de les Illes

X | 10/03/2006, 20:17

l’ Institut Medina Mayurqa s’ ha convertit en un centre emblemàtic per a molts joves de les Illes
Carles Costa Eivissa

Més sous pels ensenyants

Carles Costa Eivissa | 10/03/2006, 18:08

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d'Educació i Cultura, ha aprovat la modificació del Decret 104/2002, de 2 d'agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la Universitat de les Illes Balears. Vista la sentència número 1058, de 15 de desembre de 2005, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears referent al Decret 104/2002, de 2 d'agost, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador contractat de la UIB, publicat al BOIB número 95, de 8 d'agost de 2002, per la qual s'anul·len alguns apartats i disposicions, és necessari fer-ne una modificació de la redacció amb la finalitat d'adequar-lo a la legalitat vigent. D'aquesta manera, s'han anul·lat alguns apartats de cinc articles i de dues disposicions transitòries, concretament s'han modificat els articles 5.2,10.13, 12.2b, 15.3, 17 i la disposició transitòria tercera i es deroga la quarta.
Antòni Ferrà

A favor de l'ensenyança pública

Antòni Ferrà | 10/03/2006, 10:58

NO ÉS HABITUAL QUE ES CONSTANTE QUIN ES EL MOVIMENT SOCIAL D'APRECI A L'ENSENYANÇA PÚBLICA AN AQUESTA TERRA. AQUI SEMBLA TOTHOM VOL ANAR UNIFORMAT I FENT OLOR D'AIGUA BENEÏDA. ALS INSTITUTS AMB TOTS ELS DESCONCERTS I DESEQUILIBRIS ES ON HI HA MES QUALITAT I PROFESSIONALITAT. MES LLENGUA I SABIDURIA. SOBRE TOT MÉS VIDA I MENYS ORDRE FALS. GRACIES JOANA MARIA NO SE QUE
Francesc

Un ex alumne

Francesc | 09/03/2006, 18:16

Jovaig estudiar un any an aquest institut i vaig partir. L'ensenyança era correcta, en general, pero exigent. L'ambient és obert, una mica dura la profe de català i divertida la de llengua i el de ciències. Fa 16 anys d'això. Ara ja som advocat, i tenc fill. Si puc l'enviaré allà.
X

LAS PROFESORAS Y PROFESORAS

X | 09/03/2006, 10:29

Es posible que algo de lo que sé se lo debo al claustro de profesoras y profesores del Madina Mayurqa ahora tan de moda. Eran duros pero listos. tenían razón. Se lo agradezco, anónimamente. Espero que los nuevos alumnos no se decepcionen. el tiempo es distinto.
Bel

Mata de Jonc com exemple

Bel | 09/03/2006, 09:35

L'opció educativa de rigor, en català, pública i laica té un exemple molt clar a Mata de Jonc, l'escola que en tres dècades ha format a gent que és ara a l'elit professional, als seus trenta anys i menys, sense cap mancança. Bel
Margalida

El Madina i els demés

Margalida | 08/03/2006, 23:54

Per alguna cosa es comença, l'STEI, el Madina, l'Alcover o Ciutadella abans que els de la Puresa, Sagrat Cor ¿d'acord? Margalida
Carme

Altres també

Carme | 08/03/2006, 21:31

Molts altres professors volem fer una feina digna i el STEI ens recoltza.
Pep

ES VERITAT

Pep | 08/03/2006, 20:00

Jo vaig ser alumne
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb