Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Propietaris de tot

Joana | 13 Febrer, 2006 04:19

 El 14 d’ abril se compliran 75 anys de la proclamació de la II  República i el 18 de juliol del  cop d’ Estat que la va anular i va ser l’ origen de la llarga nit del franquisme.

 

Se que se preparen  llibres i documentals sobre el tema. Particip a alguns.

 

Les edicions de llibres i la realització de documentals són cares. I el més absurd a aquesta fase inicial dels projectes és haver de convèncer a les institucions de que és ben cert que hi va haver una II República, plena de vida i una Guerra Civil, plena de mort . A la transició se va fer un pacte més o menys de reconciliació, però no potser que les institucions , ara democràtiques, entenguin que això significava oblidar l’historia.

 

Hi ha magnífics estudis, sobre la II República i la Guerra Civil , que  ja s’ han publicat. Els que se preparen ara, amb o sense el suport de les institucions, tantmateix sortiran.

 

Però me faig sols una pregunta, ¿ com potser que algunes institucions hagin arribat a dir que és un tema del qual ja no se n’hauria de parlar més?, ¿ Pensen que la història comença quan ells varen iniciar el seu poder?. Potser, però així. serà com justament  entraran ells a la història. Es lamentable que pensin que el territori ( l’espai)  és seu  i fa molta por que se pensin que també ho és el temps i el passat. ¿ Què més se pot fer per a intentar anul.lar una comunitat?

 

Comentaris

Miquel

massa crims

Miquel | 16/02/2006, 19:09

Massa crims per recordar i botxins que encara estan vius. La por, la vergonya de desenmascarar noms aquest s el dilema. s tard o massa prest encara per parlar-ne?
Un historiado no alineat

L'escola de Son Sardina

Un historiado no alineat | 16/02/2006, 18:50

Si, molta memria i molta histria, emper si cau en mans de l'equip.clan d'en Marimn i llur magister Sebasti Serra, a les ordres finalment d'en Miquel Duran, es a dir l'escola de Son Sardina, oblidau uns bons llibres de testimoni
CIUTADA LLIURE

REPUBLIC TOTHOM

CIUTADA LLIURE | 16/02/2006, 09:06

D'acord, amb Rafel: L'esquerra, els liberals, els demcrates,els anarcos, hauriem d'evidenciar sense por la vindicaci civil i privada, no morturia, historicista i monumental de la Repblica. No s un moble antic de la histria trista. Fra els laments. !Visca la il.lusi! s un repte no una nostlgia de derrota. CIUTADA LLIURE
Rafel Republic

ELS HOMES

Rafel Republic | 15/02/2006, 11:36

La Repblica fou la llibertat dels homes i les dones, la cultuta i la sanitat. Visca la nostra memria. Rafel Republic
Un oyente

UN OYENTE

Un oyente | 14/02/2006, 17:02

Escuch la Ser y busqu los blogs citados esta maana. Aqu estoy. Hola.
EL MALLORQUI

QUI FA LA NARRACIO

EL MALLORQUI | 13/02/2006, 19:57

EL QUE IM0PORTA ES QUI FA LA NARRACIO DELS FETS Qui i com construeix els origens de les coses i les derrotes? Per aqu sabrem per on van els trets i si van amb bona punteria, encerten enmig, sense bandes ni costats. Qui s qui, qui queda fra, qui fa les llistes, en definitiva. MALLORQUI
DOL

PROPIETARIS DEL NOSTRE DOL

DOL | 13/02/2006, 17:29

Hola, jo crec que aqu tocau coses de carn i os, sentiments. Diguem al poder: "Deixau-mos ser propietaris del nostre dol. En el nostre cap coman jo".
CIUTADA REPUBLIC

REPBLICA !!!!!

CIUTADA REPUBLIC | 13/02/2006, 11:03

No hem de perdre de vista el 14 d'abril, com a fita essencial del qu moltes coses hagussin pogut durar molt ms. Emper les autoritats de les institucions de les Illes Balears no sn gens parentes de la Repblica. s un drets dels ciutadans i una vindicaci des de la memria. No s per fer cap relat d'un fracs i d'una pica inexistent. endavant amb la REPUBLICA!!!. CIUTAD REPULIC
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb