Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Mala poca per a la llibertat d expressi

Joana | 27 Desembre, 2008 23:01 | meneame.net facebook.com google.com

 Ara mateix és una mala època per a l’enteniment i la llibertat d’expressió .En general ho és pels periodistes  que treballen als mitjans de comunicació privats ( que volgueren fer negoci amb la transmissió  de continguts i deixaren de banda conceptes bàsics  com eren saber primer el que es volia transmetre i després de quina manera: PRISA, ZETA i molts més). Però també pels que fan feina a mitjans públics.

“El medio es el mensaje” es un concepte paradigmàtic que s’explicava a les facultats d’informació a finals dels anys 70. Els estudiants de l’època ho enteníem d’una manera blana ( que cada mitjà te el seu llenguatge). Ara és molt és dur i textual: que qui té el mitjà fa el missatge i si respecten  una mica els periodistes és per que saben que si no hi ha informació no omplirà la seva capsa, el seu continent, el seu mitjà, la seva propietat.

Però el periodisme : explicar les coses que s’observen per a posar-les a l’abast de la majoria o persones que no eren al lloc quan passaven les coses, és viu. No crec que sigui exactament una vocació  individual, però se ben segur que és una necessitat social per fer possible el que es diu a totes les constitucions democràtiques : llibertat d’expressió.

 Per això,  és una llàstima i  gairebé un assajament democràtic aquesta  “externalització”  dels serveis informatius que permeten alguns canals públics com IB3. ¿ No es tractava d’impedir que d’informació depengués sols del mercat?, ¿ No es tractava de que hi hagués mitjans de comunicació públics per a garantir la llibertat constitucional d’informació i expressió?. I a més a més, ¿de veritat governs socialistes com el d’ Antich volen  deixar en mans d’empreses privades i multisectorials  l’informació sobre el que succeeix a la Comunitat?.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb