Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

EFICACIA DE PaPer

Joana | 19 Octubre, 2007 22:33 | meneame.net facebook.com google.com

 Temps estranys. Gairebé res és ara com ens imaginàvem que seria  si de bell nou l esquerra i el centre  governaven a les Illes. La decisió sobre Son Espases : un ensurt i una decepció  Tots els que s’hi oposaven i ara diuen que les coses han de ser d’una altra manera , per motius econòmics i de temps , ho podrien haver pensat abans . Els polítics han de ser sempre una mica demagogs i retòrics, però és millor, gairebé imprescindible, que estiguin documentats.

 

No se si el bloc hauria d’haver sortit o no del Govern per coherència. Ells diuen que Son Espases no és l’únic tema i, en això si que tenen raó.  A les manifestacions  i programes electorals hi sortien moltes altres coses. : vivendes  socials, façana marítima, Ses Fontanelles, Parc de Ses Estacions, de les Vies, atenció als discapacitats i als vells ( LLei de Dependència) ….En el fons tot era dir que « una altra política és possible”. Esperem

 

 Però ara mateix, el nou Govern gairebé  no ha pogut fer res. Ha hagut d’administrar amb espant la catastròfica a herència del Govern anterior - el metro- empitjorada per les desgràcies del temporal. Me recorden aquelles figures de joguina que tenen una bolla abaix i que, per  moltes empentes que rebin, mai cauen del tot.

 Encara no se si m’agrada com ho fa el Govern actual, però he vist com se desfeia un tòpic molt important, potser el més repetit pels mitjans de comunicació: que el Govern del PP era més eficaç i tècnic i l’ esquerra només dubtava i discutia per no arribar a fer mai res.

Eficàcia de paper era l´única del PP. Mirau aquest metro pensat per a fer-hi passar un “scalectrix” sense gent, un metro que només existia en el cap dels dirigents com una cosa ràpida i espectacular, però sense exigències d’eficàcia a les empreses que el construïren.

 I és que en el fons tot és això. ¿ Qui comanda el Govern o les grans empreses?, ¿qui controla a qui?.

S’hauran de refer les males obres d’aquell govern que presumia d’eficàcia i esper que hi hagi pressupost per a fer-ne de noves, però tant si són poques com moltes s’ hauríen d’adjudicar sempre amb concursos públics i garanties . Mai més inaugurar res sense saber ben cert que funcionarà.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb