Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Son Espases i Son Dureta

Joana | 30 Setembre, 2007 17:35 | meneame.net facebook.com google.com

   Soc, en principi contrària a que el nou hospital “de referència” s’hagi de construir a Son Espases per motius ambientals, arqueològics, històrics i de l’especulació afavorida en el seu temps  pel PP. També soc partidària de resoldre els nombrosos problemes d’atenció sanitària i assistencial  que hi ha a aquesta Comunitat  quan abans, millor.

   Puc creure que reformar Son Dureta suposaria un retardament a les obres i no sé si també una limitació a l’ espai destinat a l’ atenció sanitària. No se que se podria fer a Son Espases si l’ opció fos Son Dureta i tampoc quines previsions te el Govern actual per a Son Dureta si l’opció és Son Espases.

   Diu el Govern que ho analitza tot i que ens  explicaran alguna cosa la propera setmana. També ignor si en els seus anàlisi hi entren un solar proposat per Francina Armengol, presidenta del Consell Insular de Mallorca i uns altres dos, proposats per Grosske, tinent de batlle a Palma. 

    Armengol i Grosske són imaginatius, actius i se suposa que, amb bona voluntat. Les seves propostes més o menys indiquen que ja veuen venir que no convé reformar Son Dureta durant tant temps i amb tants malats incomodats. Però cap dels dos- i tampoc el Govern- han parlat del que proposen per el ja antic edifici de Son Dureta si el nou hospital se fa a una altra part. I deuen saber que a aquesta illa hi ha unes vergonyoses llistes d’espera per a  l’atenció a persones majors : per posar un exemple, a Palma  sols hi ha 24 places per a malalts d’ Alzheimer .  

   Crec que abans de decidir, el Govern s’hauria de fixar –i molt- en les veritables necessitats dels malats i d’aquelles persones depenents que no poden ser ateses per les seves famílies,  no parlar sols d’ allà a on pensen fer el nou hospital, sinó també de com quedarà Son Dureta i com resoldran les llistes d’espera. ¿No havien dit que el Govern actual tendria un caire, sobretot, social?.

    El pitjor que ens podria passar seria que el nou hospital es fes a Son Espases, l’antic edifici de Son Dureta es degradas cada vegada més i  la portaveu del Govern repetís que han fet el millor per noltros i que  ho entendrem quan siguem grans.

Solidaritat per donacions de medul.la

Joana | 26 Setembre, 2007 22:26 | meneame.net facebook.com google.com

     

     Si una persona no pot invertir dues o tres hores de la seva vida per a intentar salvar la vida d’una altre, s’ha de repensar per a intentar esbrinar que vol dir ser una persona. Si coneix d’aprop algun cas d’algú que hagi de menester urgentment un trasplantament i no hi fa res, també

    Jo conec un cas molt proper: una nina que no ha fet un any, que té leucèmia i ha de menester un trasplantament de medul·la. Es mallorquina, però potser el més compatible amb ella o la seva medul·la visqui a Catalunya, França , Andalusia,  Itàlia o Rússia . I també potser que alguna nina  de qualsevol part de la resta del mon hagi de menester un trasplantament  d’una medul·la compatile amb la  d’un mallorquí que mai no s’ho havia plantejat fer aquest tipus de donació.

     No vull ni puc  personalitzar la cridada i crit urgent que faig per a demanar a tothom  que  se fassi donant de medul·la. Les donacions no se fan ni se poden fer per a una persona concreta, segurament per a evitar l’especulació i el tèrbol negoci que se podria crear a l’ entorn . Els que coneixem i estimam  la nina de la qual parl ho vendríem tot per salvar la seva vida i el donant, en realitat no tendria cap perjudici greu, però seria molt injust per a altre gent que no te res a vendre i un infant també malalt

      L’ enunciat de “Donant de Medul·la » pot espantar el profans com jo mateixa i dur a pensar que si dones medul·la  te quedes sense a l’ interior dels ossos, com si te traguessin un ronyó. Però és diferent, molt més semblant a la donació de sang. El procés consisteix en que te fan un ximple anàlisi de sang i així saben si la teva medul·la és compatible amb algú que l’hagi de menester. Si ho és  ( o sigui, si és ben segur que pots salvar una vida) un altre dia, si vols,  te fan una extracció que no dura més de dues hores . El donant continua ben igual de que abans i ha salvat la vida a alguna persona desconeguda o justament a aquest infant que tenim tan aprop, a Mallorca.

     Per a  fer-se donant  s’han de tenir entre 18 i 55 anys i pesar més de 50 kilos. S’ ha d’ acudir a la “ Fundació de Teixits i Trasplantaments” que es troba en el carrer Rosselló i Cazador, devora la Creu Rotja . Després, quan arriba la nit, alguna cosa somriu a la foscor.

          

Si un

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb