Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

MANIPULACIO INFORMATIVA

Joana | 25 Maig, 2007 16:50

En el Consell de Govern d’ avui (dos dies abans de les eleccions) s’ha aprovat el repartiment de 34 freqüències de ràdio i 10 de televisió digital. La major part són per a grups directament relacionats  amb el PP com les vuit  llicències de ràdio i una de TV per a societats amb important participació de l’ empresari Jacinto Farrús , ja propietari de Canal 4 TV i que  gestiona  les noticies de IB3, un canal autonòmic que és qualssevol cosa menys públic. Això coincideix amb una vaga dels treballadors de Salom– IB3. El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha fet un comunicat: 

L’SPIB contribuirà amb la meitat de la recaptació mensual de la quota dels seus afiliats a la caixa de resistència dels treballadors  de Salom-IB3 en vaga. Amb aquesta aportació, els periodistes volen auxiliar als companys de la subcontracta tècnica de la radiotelevisió autonòmica que, lluny de ser un referent, agreuja  la precarietat  laboral a les Illes, amb especial incidència entre els joves, per a benefici d’uns pocs. L’SPIB reprova les tècniques de joc brut de contractació d’”esquirols” amb els diners de tots per ocultar a la ciutadania la protesta davant l’estafa retributiva d’un model externalitzat, car i tendenciós. L’SPIB se solidaritza amb els treballadors de Salom-IB3, que de forma massiva han secundat la vaga i condemna l’obertura d’expedients de suspensió de sou i feina per part de l’empresa, amb ànim d’estrangular la reivindicació de una radiotelevisió autonòmica digna. 

La política ( propaganda informativa) del Govern del PP ha estat una ofensa per a l’ intel·ligència dels ciutadans amb un total menyspreu  pels treballadors de la informació , com a professionals i com a assalariats. A TV3 s’ha fet palesa el rebuig per a l’obligació de subjectar els criteris periodístics a la distribució d’ espais de propaganda. A IB3 ni això. Els periodistes i tècnics viuen amb la constant amenaça de l’acomiadament i a més a més s’ intenta deixar "atado y bien atado" el repartiment de freqüències. El dret a la informació és fonamental a les democràcies: ¿d’aquesta manera és garanteix?.  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb