Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

TOTS ELS PARTITS SN IGUALS?

Joana | 20 Maig, 2007 19:23 | meneame.net facebook.com google.com

Indignen els comentaris dels “pijos”, el neoconservadors o els que se creuen més llestos que ningú quan diuen : “tots es polítics són iguals”. Fácil contestar: “però un més que uns altres” i doiut dir “sinó votes no podràs protestar”. Sempre s’hauria de poder opinar i protestar.  

El PP té un arc que va de l’extrema dreta a la dreta i  l’esquerra  un altre en el qual hi ha el PSIB-PSOE,  proplulsor  del govern Zapatero i el Bloc divergent en algunes coses. Ambdós tenen un programa semblant en política territorial i social. UM és un partit funambulista.

 Però ¿ tots els partits són iguals?: no ho crec. Els que ho diuen ,sí que ho solen ser entre ells. No utilitzen arguments, sols anècdotes , que tampoc volen analitzar a fons . Abans de les eleccions pot ser una mica “llustrosa” aquesta actitud prepotent catastrofista i apocalíptica dels que volen  fer veure que estàn més enllà de tot   : ¿fins i tot  dels totalitarismes que propugnen que no tenen sentit els partits polítics?, ¿d’aquets sistemes en els quals se poses a la cua dels obedients o ets un proscrit amb totes les seves conseqüències?

 A mi, personalment m'interessen unes quantes propostes i votaré al o la que m’agradi més per a cada institució. També se pot fer a l’ enerves: el que menys desagradi , però crec impresentable la postura dels frikis que no volen votar i se creuen “irrepresentables”.

 No se qui guanyarà en el Parlament, el Consell o els Ajuntaments, però si hi hagués un canvi,  no voldria veure el mateix comportament   que ha tengut el PP amb els mitjans de comunicació.  En els privats la publicitat mai no hauria de ser una amenaça i en els informatius dels mitjans públics mai hauria d’existir el control previ d’una empresa privada que fa contractes precaris (IB3) i tampoc, contractes precaris directes com a la Televisió de Mallorca. Si els partits d’esquerra o centre-esquerra guanyen les eleccions serà malgrat el gran muntaje audiovisual existent . Si perden hi tendrà molt a veure l'abstenció propugnada pels que diuen que tots són iguals i sols volen que tot continui igual. I ¿de veritat  l' esquerra posarà en marxa un nou model de televisió pública?. Sortiriem d' una certa foscor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb