Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Santa Isabel : una petita plaa asfaltada

Joana | 16 Maig, 2007 21:48 | meneame.net facebook.com google.com

  Santa Isabel és una petita plaça a un lloc mig perdut de Ciutat- just entre l’ eixample i els  Hostalets- que tenia una petita pista de basket, uns jocs infantils i uns bancs per a asseure. Abans que la maniobra especulativa de l’ entorn de Jacint Verdaguer es fes tan clara i avinent , se va parlar de fer-hi aparcaments soterrats cars i amb una formula estranya de venda- lloguer , consistent en que mai arribarien a ser propietat dels verins que paguessin per ells , però els podrien utilitzar per un preu i un temps acordat amb una empresa a la qual  l’ Ajuntament, més o menys convertia en propietària del subsòl. 

Era massa descarat, impresentable i evident . Els veïns diguérem  que no i la placeta la passar a formar part de la remodelació de l’ entorn de Jacint Verdaguer ( el que ha de ser el Parc de les Vies), però importava poc, com tots els petits espais urbans . I el que s’hi ha fet ha estat enrajolar i posar obstacles per als aparcaments. Ciment pur i dur, res més. Una amiga que hi viu me va dir ahir que hi havia penjat lletreros en contra i avui que ja els han tret. No li puc respondre “paciència, Margalida” si jo mateixa ja he perdut la paciència.

 Ho veig molt  clar, No hi ha cap projecte i per això  és tan absurd l’enrajolament  de la plaça  de Santa Isabel  que ni s’integra en el passeig proper, ni vol ser un jardí , ni te espais per al joc, ni res de res, sols ciment!. Volen evitar que joves emigrants juguin a la placeta?. No ho sé. També varen treure altres pistes de joc en el tram final del Parc de les Estacions. No ho vull ni pensar, ¿ i si l’ajuntament actual  amb les seves meravelloses idees hagués pensat que  a Santa Isabel hi podria haver una piscina urbana?  Però les placetes no són espais oblidats per què sí.  És que no  formen part dels grans projectes encomenats a les grans empreses  i per això basta asfaltar-les una mica i ja està! . ¿ O són els mateixos els que han asfaltat el Parc de les Vies i Santa Isabel?. Potser.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb