Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

MANIPULACIO INFORMATIVA

Joana | 25 Maig, 2007 16:50

En el Consell de Govern d’ avui (dos dies abans de les eleccions) s’ha aprovat el repartiment de 34 freqüències de ràdio i 10 de televisió digital. La major part són per a grups directament relacionats  amb el PP com les vuit  llicències de ràdio i una de TV per a societats amb important participació de l’ empresari Jacinto Farrús , ja propietari de Canal 4 TV i que  gestiona  les noticies de IB3, un canal autonòmic que és qualssevol cosa menys públic. Això coincideix amb una vaga dels treballadors de Salom– IB3. El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha fet un comunicat: 

L’SPIB contribuirà amb la meitat de la recaptació mensual de la quota dels seus afiliats a la caixa de resistència dels treballadors  de Salom-IB3 en vaga. Amb aquesta aportació, els periodistes volen auxiliar als companys de la subcontracta tècnica de la radiotelevisió autonòmica que, lluny de ser un referent, agreuja  la precarietat  laboral a les Illes, amb especial incidència entre els joves, per a benefici d’uns pocs. L’SPIB reprova les tècniques de joc brut de contractació d’”esquirols” amb els diners de tots per ocultar a la ciutadania la protesta davant l’estafa retributiva d’un model externalitzat, car i tendenciós. L’SPIB se solidaritza amb els treballadors de Salom-IB3, que de forma massiva han secundat la vaga i condemna l’obertura d’expedients de suspensió de sou i feina per part de l’empresa, amb ànim d’estrangular la reivindicació de una radiotelevisió autonòmica digna. 

La política ( propaganda informativa) del Govern del PP ha estat una ofensa per a l’ intel·ligència dels ciutadans amb un total menyspreu  pels treballadors de la informació , com a professionals i com a assalariats. A TV3 s’ha fet palesa el rebuig per a l’obligació de subjectar els criteris periodístics a la distribució d’ espais de propaganda. A IB3 ni això. Els periodistes i tècnics viuen amb la constant amenaça de l’acomiadament i a més a més s’ intenta deixar "atado y bien atado" el repartiment de freqüències. El dret a la informació és fonamental a les democràcies: ¿d’aquesta manera és garanteix?.  

TOTS ELS PARTITS SN IGUALS?

Joana | 20 Maig, 2007 19:23 | meneame.net facebook.com google.com

Indignen els comentaris dels “pijos”, el neoconservadors o els que se creuen més llestos que ningú quan diuen : “tots es polítics són iguals”. Fácil contestar: “però un més que uns altres” i doiut dir “sinó votes no podràs protestar”. Sempre s’hauria de poder opinar i protestar.  

El PP té un arc que va de l’extrema dreta a la dreta i  l’esquerra  un altre en el qual hi ha el PSIB-PSOE,  proplulsor  del govern Zapatero i el Bloc divergent en algunes coses. Ambdós tenen un programa semblant en política territorial i social. UM és un partit funambulista.

 Però ¿ tots els partits són iguals?: no ho crec. Els que ho diuen ,sí que ho solen ser entre ells. No utilitzen arguments, sols anècdotes , que tampoc volen analitzar a fons . Abans de les eleccions pot ser una mica “llustrosa” aquesta actitud prepotent catastrofista i apocalíptica dels que volen  fer veure que estàn més enllà de tot   : ¿fins i tot  dels totalitarismes que propugnen que no tenen sentit els partits polítics?, ¿d’aquets sistemes en els quals se poses a la cua dels obedients o ets un proscrit amb totes les seves conseqüències?

 A mi, personalment m'interessen unes quantes propostes i votaré al o la que m’agradi més per a cada institució. També se pot fer a l’ enerves: el que menys desagradi , però crec impresentable la postura dels frikis que no volen votar i se creuen “irrepresentables”.

 No se qui guanyarà en el Parlament, el Consell o els Ajuntaments, però si hi hagués un canvi,  no voldria veure el mateix comportament   que ha tengut el PP amb els mitjans de comunicació.  En els privats la publicitat mai no hauria de ser una amenaça i en els informatius dels mitjans públics mai hauria d’existir el control previ d’una empresa privada que fa contractes precaris (IB3) i tampoc, contractes precaris directes com a la Televisió de Mallorca. Si els partits d’esquerra o centre-esquerra guanyen les eleccions serà malgrat el gran muntaje audiovisual existent . Si perden hi tendrà molt a veure l'abstenció propugnada pels que diuen que tots són iguals i sols volen que tot continui igual. I ¿de veritat  l' esquerra posarà en marxa un nou model de televisió pública?. Sortiriem d' una certa foscor.

UN MANIFEST CIUTAD

Joana | 18 Maig, 2007 16:30 | meneame.net facebook.com google.com

Un manifest ciutadà vol expresar la necessitat de saber elegir el vot a les properes eleccions. Diu el següent.

 

Manifest Ciutadà

 La situació de les Illes Balears és crítica. Falten pocs dies per a les properes eleccions i un grup de ciutadans volem fer palesa la nostra indignació per la realitat d’un territori cada vegada més malmès, un patrimoni artístic, arquitectònic i històric fet malbé i una llengua i una cultura menys respectades.  No demanam el vot per a cap partit concret, sabem que el que passa té uns responsables i de manera llampant, ens posicionam en contra del que ha fet i d’allò que vol fer el Partit Popular en aquestes Illes Balears i també de la hipocresia dels que hi donen suport: tots els que fan veure que no ho han notat o que les coses no poden ser d’altra manera, amb un evident menyspreu pels partits de l’esquerra i per la intel·ligència dels ciutadans illencs. No som ingenus i hem vist molts de desastres:

·        Convertir platges en urbanitzacions

 ·        Destruir muntanyes i litorals

 ·        Omplir foravila d’asfalt i de cases o casetons, sovint il·legals

·        Allunyar i embrutar la mar amb ports esportius desproporcionats

 ·        Oblidar els vells i els discapacitats

·        Crear uns mitjans de comunicació convertits en instruments de propaganda

·        Fer de Palma un lloc hostil, inhabitable i anacrònic.

  Ara que hem viscut la destrucció accelerada de les Illes Balears a causa la corrupció i dels  interessos econòmics d’uns pocs, i hem contemplat la banalització de la nostra cultura, l’oblit de la nostra llengua catalana i ens hem sentit fortament agredits creiem imprescindible votar a favor dels que volen aturar totes aquestes malifetes. Per això defensam la transparència i honestedat. 

 Un  vot per a la defensa ho és contra l’agressió. No ho oblidem!

Santa Isabel : una petita plaa asfaltada

Joana | 16 Maig, 2007 21:48 | meneame.net facebook.com google.com

  Santa Isabel és una petita plaça a un lloc mig perdut de Ciutat- just entre l’ eixample i els  Hostalets- que tenia una petita pista de basket, uns jocs infantils i uns bancs per a asseure. Abans que la maniobra especulativa de l’ entorn de Jacint Verdaguer es fes tan clara i avinent , se va parlar de fer-hi aparcaments soterrats cars i amb una formula estranya de venda- lloguer , consistent en que mai arribarien a ser propietat dels verins que paguessin per ells , però els podrien utilitzar per un preu i un temps acordat amb una empresa a la qual  l’ Ajuntament, més o menys convertia en propietària del subsòl. 

Era massa descarat, impresentable i evident . Els veïns diguérem  que no i la placeta la passar a formar part de la remodelació de l’ entorn de Jacint Verdaguer ( el que ha de ser el Parc de les Vies), però importava poc, com tots els petits espais urbans . I el que s’hi ha fet ha estat enrajolar i posar obstacles per als aparcaments. Ciment pur i dur, res més. Una amiga que hi viu me va dir ahir que hi havia penjat lletreros en contra i avui que ja els han tret. No li puc respondre “paciència, Margalida” si jo mateixa ja he perdut la paciència.

 Ho veig molt  clar, No hi ha cap projecte i per això  és tan absurd l’enrajolament  de la plaça  de Santa Isabel  que ni s’integra en el passeig proper, ni vol ser un jardí , ni te espais per al joc, ni res de res, sols ciment!. Volen evitar que joves emigrants juguin a la placeta?. No ho sé. També varen treure altres pistes de joc en el tram final del Parc de les Estacions. No ho vull ni pensar, ¿ i si l’ajuntament actual  amb les seves meravelloses idees hagués pensat que  a Santa Isabel hi podria haver una piscina urbana?  Però les placetes no són espais oblidats per què sí.  És que no  formen part dels grans projectes encomenats a les grans empreses  i per això basta asfaltar-les una mica i ja està! . ¿ O són els mateixos els que han asfaltat el Parc de les Vies i Santa Isabel?. Potser.

La trampa de la campanya

Joana | 13 Maig, 2007 19:55 | meneame.net facebook.com google.com

    La dreta no vol debats electorals. No els ha de menester per res amb tants mitjans informatius que ella mateixa ha muntat o subvenciona. L’esquerra volia debatre per a mostrar  la utilització que han fet de les nostres institucions el PP i UM i, a la vegada tant el BLOC com el PSOE volen fer una campanya en positiu i poc agressiva. Ho entenc, però el perill és que arribi a semblar que van a remolc. Va ser significativa la xifra de 60.000 persones a la manifestació “Salvem Mallorca” i ja sabem a qui no votaran, però només amb aquets vots  tot quedaria com està. Crec que ha arribat el moment de marcar diferències i si no se poden fer debats, almenys se podria demanar als mitjans públics que organitzessin programes amb el mateix esquema de preguntes per a tots. No és difícil. Per exemple:

 

  1. Model territorial : la costa, el pla, la Tramuntana, els espais natural.
  2. Comunicacions:  autopistes i autovies, transport públic
  3. Educació:  A)  Bilingüisme i ensenyament d’una llengua estrangera, ¿com?.  B)  Immigració, integració: escola pública, concertada i privada.
  4. Model Social : A)   Vivendes protegides: ¿ quantes, com i a on? . B)    Persones dependents i discapacitades. C)  Contra la discriminació de la dona.
  5. Model cultural: Patrimoni, Art, Música, Literatura...
  6. Altres prioritats .

         I si no potser, a les seves intervencions els partits d’esquerra almenys haurien de saber marcar diferències entre les seves propostes i les de la dreta: “volem i  volen”.

       La trampa d’aquesta campanya és molt clara. Els que comanden volen fer veure que tot el que proposa l’ Esquerra ells ja ho han fet o estan a punt de fer-ho amb més eficàcia per la qual cosa sols els hi volen prendre la cadira i  a més a més, la corrupció és ben igual per tot arreu. Alerta. S’han de marcar distàncies. Les han de veure també els que no varen anar a la manifestació.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb