Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

I si ara el PP no s el PP?

Joana | 20 Abril, 2007 01:46 | meneame.net facebook.com google.com

A les Balears no hi ha cap PP?.  És que i ha un home, molt simpàtic i amb molt bona voluntat , Jaume Matas, que el presideix , però si fos la seva ideologia  no seria del PP o el PP no seria el PP?. Com així Jaume Matas és del PP?.Presentar-se a una llista no vol dir combregar amb les idees del partit que te presenta.?.El PP no  te ideologia? 

Són preguntes retòriques: ja ho se . Les faig per mor del “fitxatge” de Maria de la Pau. Janer  pel PP,:,¿ “guapa”, simpàtica i  exemple de coherència i anàlisi intel·lectual com Jaume Matas?.  ¿Hem de creure que la condició humana amb tots els homes, dones i serps o anguiles  que  tenim a dins  és molt difícil d’analitzar i això ho justifica tot? .També  que en el fons tots tenim interessos i els intel·lectuals profunds encara més complexes, als quals segurament no hi arribam les persones normaletes?   

Pentura Maria de la Pau no  és incompatible amb el PP i podria ser una magnífica consellera de Cultura. Però ¿ i l’Educació? . Això ja és més complicat. S’ha de pensar fins i tot en encarregar ordinadors per les escoles, reformar edificis, construir-ne de nous, un model lingüístic, immigració, integració i no  creure que l’ accés a la Universitat vol dir posar un metro per a poder-hi arribar. 

 Amb tot això hi ha una cosa ben clara: si algú vol que Maria de la Pau Janer sigui consellera de Cultura haurà de votar el PP. Si diu “ la vull votar a ella, però no al partit pel qual se presenta”, el seu vot serà nul. I si un altre vol votar el PP “però tatxar aquesta catalanista que parla malament dels nostres líders”, tampoc s' admetrà. Un dels refranys mallorquins més perdurables i carregats de raó és : “qui no vol pols que no vagi a l’era”. 

 Jo, que no soc de cap partit i encara no se a qui votaré a cadascuna de les urnes, tendria un gran disgust si sapés que Francina Armengol no  comparteix la ideologia del PSOE o que Grosske no pensa el que diu el bloc. ¿I si ni Cirer ni Estaràs pensen com el PP?.

Ses Fontanelles :el testimoni dun damnificat per IB3

Joana | 11 Abril, 2007 20:26 | meneame.net facebook.com google.com

  

A la llista ais@araisempre.cat  he trobat el següent missatge signat per Xavier Serra:

 M'han entrevistat a IB Confidencial (i no ho sabia)
El passat dimecres 4,  s'emetia a IB3 un reportatge sobre els moviments ecologistes a Mallorca. Resulta que jo, com a membre de la Plataforma ses Fontanelles, vaig sortir en el documental i ningú m'ho va dir. Aquells que me varen entrevistar, m'informaren en el moment de l'entrevista que treballaven per a una televisió gallega, i que si es projectàs el programa a cap televisió de les Illes, en seria informat... i no ho varen fer. És més, segons alguns amics meus que han vist el documental (jo no en sabia res), se'm va presentar com a un extremista i un radical (quin delicte he comès?). I intent demanar una còpia d'aquest programa a IB3 i a El Mundo TV, i me donen el no com a resposta.
Malauradament, amb la televisió de tots els habitants de les Illes Balears (pagada per tots), es fa això, mentir per manipular i desprestigiar els moviments que lluiten per preservar el nostre entorn natural. Jo simplement vaig organitzar una bicicletada fins a ses Fontanelles per explicar que es vol urbanitzar la única zona humida que queda al municipi de Palma, per fer-hi un centre comercial... i per això som un radical.
 

Ja havia observat les tècniques de IB3 com a espectadora i professional, a altres reportatges suposadament investigadors, com el de La Real, però no havia llegit cap testimoni directe d’un "entrevistat". Efectivament hi ha un fill conductor i els entrevistats se califiquen convenient abans de sortir. La indignitat de IB3 no es troba sols en el temps que dediquen a cada partit  o associació i la contrainformació ( que també) sinó especialment en com els presenten, amb indicacions sobre si tenen o no tenen raó pel que se persegueix a la narració. Ara ja han deixat anar el tapar o difuminar les cares de la gent entrevistada, la qual cosa era un recurs absurd per a fer veure que deien les coses d’amagat, quan gairebé tots les haurien dit a cara descoberta. Me fan por les tècniques i molta pena la gran decepció que han de sofrir els joves que volien ser  periodistes o comunicadors i es troben ara  mal pagats a productores privades sense poder explicar el que ells veuen, sols els que els hi diu qui els contracta per poc temps. I segur que Francesc Antich no es referia a ells quan va dir que s’havien de fer depuracions a IB3. Però, ¿ El PSIB- PSOE te realment un model de televisions i ràdios públiques?.Ai. 

El desastre del Parc de Ses Estacions (3)

Joana | 05 Abril, 2007 20:34 | meneame.net facebook.com google.com

 

L’ajuntament de Palma ha fet saber que dissabte s’obrirà al públic el “Parc de Ses Estacions” de 54.000 metres quadrats, als quals hi sumen altres 18.000 del carrer Jacint Verdaguer : “la anexión del espacio ocupado hasta el momento por las vias”. Sumen ciment i ciment i li diuen verd. El  suposat parc sols estarà obert entre les 8 i les 22 hores. De moment no tancaran  “la anexión” ni altres carrers en horari nocturn.

Representants de la Plataforma del Parc de les Vies han anunciat la seva presència a les 12 amb una pancarta crítica consideren que “aquest Parc de ses Estacions es una estafa als ciutadans i una de les grans decepcions de la gestió de l’equip de govern de na Cirer”.I diuen que  “No es tracta de creure que quan els arbres creixin, millorarà; és que ens han robat un parc ja crescut  i ens han tornat una extensió de jardineres, amb enormes casetes, tancats i renou de extracció de fums”.

No serà una inauguració formal, com no ho va ser el del carrer que han fet a on se demanava el Parc de les Vies: ¿ per vergonya o per la proximitat del període electoral?. Segurament per les dues coses.

Crec que per l’estètica del parc hauria sigut més consonant fer-hi passar la processó del divendres Sant per dedins i, de passada, els immigrants que abans hi seien s’haurien espantat encara més.

Espanta. Un arquitecte, Antonio Abrahamo, el va qualificar de “deconstructivista”i és que, de veritat és un monument a la deconstrucció.  L’escultor  Richard Long, hi ha fet una escultura que és un munt de pedres, Es considerat  com “uno de los máximos exponentes” del movimiento conocido como “land art”, que consiste en la creación de obras artísticas en espacios salvajes empleando materiales naturales”. Ai , quina estafa i quina pena!. De veritat  crec que seria una mica humà si els graffiters de Ciutat deixessin la seva empenta a les casetes.

IB3 fa veure que investiga la corrupci urbanstica

Joana | 04 Abril, 2007 21:50 | meneame.net facebook.com google.com

  Acab de veure un bocí d’un altre suposat reportatge de investigació de IB3 que, suposadament anava de corrupció urbanística.  Les tesis eren:

  1. ·        Hi ha corrupció per tot i també a la democràcia, segons Rodrigo de Santos
  2. ·        Els ecologistes llancen missatges confusos i no saben ben be que volen dir. La paraula verd esta manipulada (s’utilitzaven paraules de Rosselló i de Pastor amb una entradeta editorial que els hi donava un sentit a la inversa)
  3. ·        A darrera l’edifici de GESA hi ha interessos ocults, fins i tot del Col·legi d’Arquitectes
  4. ·        El cas Andratx és una anècdota i s’ha convertit en un exemple de com se volen rectificar i millorar les coses amb les noves Normes Subsidiàries.
  5. ·        Quan un partit (PSOE) en critica una altre ( PP) l’únic que fa és embullar la troca ja que com que la corrupció és en ella mateixa una fal·làcia i un comportamnet estés per tot, el que fan es tenir un comportament poc institucional.
  6. No hi ha corrupció urbanística sols gent més o menys hotesta i clara a tots els partits. I els que no són del PP solen tenir les coses poc clares i sols es contradiuen

        I la tècnica consisteix en fer un discurs preelaborat i després afegir declaracions segades per a completar la peça, o sigui cercar declaracions per a demostrar que el que acaba de dir el locutor és cert.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb