Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

El desastre del Parc de Ses Estacions (2)

Joana | 28 Mar, 2007 17:50 | meneame.net facebook.com google.com

     La plataforma del Parc de Ses Vies, que sempre ha demanat un gran Parc Central per a la Ciutat, ha fet avui una roda de premsa  a la qual ha explicat el seu posicionament respecte al desastre del Parc de Ses Estacions. Pensen, o pensam, que no sols hauria de ser un lloc d’esplai , joc i trobada, sinó també de passeig. Per la seva ubicació i dimensions , segons diuen, no hauria estat necessari tancar-lo- la qual cosa suposa una barrera entre les dues parts de la Ciutat-  amb un vallat lleig, anacrònic i de mala qualitat, com una gàbia.

     També han explicat que les casetes de vidre ( més de 25) són indignants, ja que  a més de no estar previstes en el projecte inicial provoquen renous i molèsties considerables. A més a més l’ actual parc  és molt poc respectuós amb el conjunt d’edificis protegits de l’entorn, ja que els de Ses Estacions de la Plaça d’ Espanya- amb el Terminus- “formen un conjunt que ha quedat totalment alterat per la inserció de dues casetes de les descrites i l’escala d’ accés a l’estació subterrània”. Opinen que  el soterrament de les vies i l’ estació se podrien haver fet sense tantes pèrdues per als ciutadans si l’ estació intermodal s’ hagués col·locat a les afores amb una terminal a la Plaça d’ Espanya, de  menors dimensions i se queixen de la manca d’arbres, l’ il·luminació excessiva i les molèsties per al carrer Marques de Fuensanta.

       El pressupost del nou parc- amb un projecte original sense les casetes- era d’uns 11 milions d’euros, amb ¿l’ alegre inconsciència? d’haver esbucat el parc anterior de l’arquitecte Carmen Pinós, que va tenir un cost per l éstil. Més de 3.000 milions de pessetes tudats per una instal·lació absurda  feta  al marge de les demandes dels arquitectes sobre un projecte unitari per a Ses Estacions i Jacint Verdaguer.

 De la destrucció hi ha fotos a un article anterior. Ara penjo altres dues imatges: com se va presentar el projecte i el que han fet,  molt més que publicitat enganyosa. M’al·lucina és el titol de la cançó de “ Ja t’ho diré” que he triat per a penjar un video en el You Tube.

Publicitat

Realitat (foto facilitada per la Plataforma del Parc de Ses Vies)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb