Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Una manifestaci histrica i cvica

Joana | 17 Mar, 2007 22:58 | meneame.net facebook.com google.com

 

 La manifestació d’avui ha estat molt important pel número de manifestants ( les xifres ballen entre els 60.000 que  diuen els convocants i els 30.000 de la Policia Local) i sobre tot pel que el PP qualifica des de fa anys de “batiburrillo”,amb la intenció de  despreciar la diversitat i la pròpia capacitat (de col·lectius i de persones) per a considerar un tema concret  més important que altres, en aquest cas frenar l’especulació urbanística.

 

   Jo, personalment soc molt partidària del “batiburrillo” de les opinions  i molt poc del pensament únic i el lideratge inqüestionable. He vist de tot a la manifestació d’avui: plataformes i col·lectius que s’han format per a defensar un tema concret con els de La Real, el Parc de les Vies, la façana marítima, les antenes de telefonia mòbil o de les polítiques  urbanístiques de pobles com Felanitx, Bunyola, Soller o Calvià; altres que se definien com a directament emprenyats per tot en conjunt  , mags, tamborers, xeremiers i també polítics d’ esquerra: els candidats del PSOE a les properes eleccions i els del Bloc ,cada qual amb les seves banderoles i discretament allunyats de les primeres files.

 

   Es veia molt clar que molts col·lectius havien fet les seves pròpies pancartes o banderoles amb mitjans precaris. “ Prou destrucció. Salvem Mallorca” és un slogan molt ample , però també molt significatiu. Assustava una mica la pancarta dels joves del GOB que deia “aquets partits són una merda” i era més optimista la des escoltes : “defensam la natura i protegim la vida”. Però la presència dels joves era evident, com ho era la de gent gran de barris o pobles que veuen destruir el seu entorn.

 

  Jaume Matas troba que tot això forma part de la litúrgia. Segurament, si se vol parlar en termes més o menys religiosos. I és cert que en el fons tot és resumeix en una sola cosa: escollir els propis governants. UM diu que  està d’ acord amb “ el missatge”, però no en manifestar-se. El problema és fer-ho a l’ enervés : creure sols en les manifestacions i no en la importància de votar unes opcions o altres. ¿ Tots els polítics són iguals?. No. N'hi han que ens volen fer iguals i no igualitaris, que és molt diferent.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb