Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

EL SPIB DENNCIA LA PERVERSI DELS MITJANS PBLICS AUTONMICS I INSULARS

Joana | 12 Mar, 2007 15:48 | meneame.net facebook.com google.com 
 

Darrer comunicat del  Sindicat de Periodistes. Es refereix als que, amb interessos polítics o econòmics, sobtadament s’han fet periodistes i la utilització de càmeres ocultes, com en el cas de La Real

El
 Sindicat de Periodistes dels Balears (SPIB) trasllada a l’opinió pública l’alarma i preocupació de la professió davant la deriva que s’observa en els mitjans de comunicació públics de les illes, IB3 i Mallorca TV, en diferent grau, i a poques setmanes de la cita amb les urnes.

El
SPIB rebutja qualsevol tipus de censura i manipulació, alhora que reprova les pràctiques d’aparença periodística que vulneren els principis deontològics i ètics que han de regir en qualsevol mitjà de comunicació i, en major mesura, en un mitjà públic sufragat amb els impostos dels ciutadans.

Aquesta alarma s’ha disparat en les últimes setmanes per diverses raons: la utilització perversa de càmeres ocultes que presenten igual que a delinqüents a ciutadans crítics amb el poder, tracta de desigual manera a les institucions en funció del seu color polític i selecciona els  testimonis de carrer per a convertir-los en un continu “
spot” governamental. Un mitjà públic no pot deixar els seus espais informatius en mans de persones que militen en la propaganda partidista, tenen interessos publicitaris i càrrecs de confiança política, el que constitueix un evident cas de intrusisme professional.

El
SPIB recorda que la càmera oculta és un recurs excepcional en circumstàncies extraordinàries -tràfic d’armes, de persones, de drogues, corrupció, etc.- on perilla la integritat del periodista i les seves fonts, així com l’obtenció de la informació. Al  Sindicat de Periodistes Balears li preocupa la percepció de realitats deformades per part del telespectador i la desconfiança que pot generar sobre el mitjà i el conjunt de la professió periodística.. No tot val. La desinformació erosiona la democràcia.


La preocupació professional i ciutadana davant aquesta deriva evidència el fracàs d’un model de gestió externalitzat d’aquests mitjans audiovisuals, sense criteris periodístics i en un direccionament que provoca descrèdit i desconfiança de l’opinió pública davant unes ràdios i televisions que haurien de ser referent de pluralitat, neutralitat política i independència.
  
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb