Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

El fals rostre del PP en el cas Andratx

Joana | 31 Desembre, 2006 07:43 | meneame.net facebook.com google.com

 Els partits polítics de l’oposició en el cas Andratx han badat molt . No han sabut plantejar preguntes clau. En el darrer debat.; quan Rodríguez va contar la seva novel·la no li varen saber dir que el guió no s’ aguantava per enlloc: sols “que vengui Matas i a vostè no el creim”  No  varen saber demanar, per exemple si  els mecanismes de control del PP respecte a les actuacions dels seus afiliats són sols pels nervis i el “mirame a los ojos? ¿per quins motius no s’ havien adaptat les normes subsidiàries d’ Andratx a u urbanisme coherent per a les Illes?¿ és lícit que un batle tengui empreses constructores i a més a més amb un zelador o empleat de l’ Ajuntament en el quan comanda?, ¿no hauria de ser incompatible?. 

A la conversa entre Hidalgo i Rodríguez hi havia molts sobreentesos sobre “si parece que sera hoy” i Rodríguez  deia  directament  que parlaria amb l’ advocat que defensaria Hidalgo ( Perera)   i és referia a un altre  ( Massot)  sobre el qual esperava que caiguessin les responsabilitats. ¿ Per quins motius?,  ¿ ës tan important si Rodriguez sabia o no qua se produirien les detencions? ¿ No ho son més les referències clares aPerera i Massot?. Sobre aquest darrer, sabien que feia mangarrufes cosa o el  consideraven un botxet al qual desp´´es  havien fet director general d’ Urbanisme?. Si Hidalgo deia que autoritzava el que li deien els tècnics i el tècnic era Massot ¿és casual que molts informes el beneficiessin justament a ell?¿ Es cert o no que se varen construir cases justificades en construccions abans inexistents?.  ¿ El batle es dedicava directament a la promoció constructora o no?.

 Crec que el PSOE ha perdut  una gran oportunitat ,de diseccionar un cas que, des de el punt de vista moral i polític és del tot impresentable. El PP ho presenta com un cas d'un batlet  corrupte que se posa nerviós i per això va a parlar amb el seu secretari  general ( Rodriguez) , qui , enlloc d' acompanyar-lo a un psiquiatra. el du a veure a Matas perque el tranquilitzi i li recordi que : “si te has portado mal Eugenio, te daremos de baja”.

 El PP ha volgut presentar el cas com si fossin fos una colla de gent que quan es destorba va a veure el seu secretari General que després els acompanya a veure el President. però tots dos són tan ingenuus que no ho veuen venir fins que es produeixen les detencions. En el fons, el pitjor és que tot podria quedar com una història de botxets que se telefonen per dir a quin dia de la setmana es troben i que després sen donen compte de que no són tan amics com se pensaven al principi. Però ¿ i les construccions il·legals i desproporcionades?, ¿la destrucció del territori? ¿ les empreses compartides? Es trist que  l’ oposició no hagi tengut temps, ganes o capacitat per a fer un relat de la corrupció. Hauria bastat això: vostè ens conta una història, però no la creim: la nostra és...i diseccionar.

L'absencia del PSOE a la concentraci contra la corrupci d' Andratx

Joana | 23 Desembre, 2006 21:58 | meneame.net facebook.com google.com

   Cap persona representativa del PSOE  ( o carrec públic) s’ha deixat veure avui a la concentració que s’ha fet davant el Consolat de la Mar, no se si per prudència, desinformació, una suposada neutralitat o una blana botxor.

   Se ben i ben cert  que el correu sobre la convocatòria de la “casserolada” no va ser iniciava ni cap professor de la Universitat ni tampoc de EU- Els Verds, contràriament al que ha dit “ El Mundo”. Existeixen de bon de veres col·lectius de ciutadans preocupats per l’entorn, de cap partit polític i que , a vegades, volen dir “prou a la corrupció” i surten al carrer. 

    També se que la manifestació que s’ha fet avui  davant la Delegació del Govern s’havia convocat com a resposta a l’ anterior per cercles del PP. Duien una gran pancarta que identificava Maria Antònia Munar amb la corrupció i és queixaven de que la fiscalia hagi actual contra  Hidalgo i no contra la presidenta del CIM . També  han dit que les informacions de “El País” han estat molt sectàries per a haver escrit que Rodríguez “alertó” a Hidalgo, la qual cosa , personalment, crec que era  una obvietat innecessària ja que cap dels dos han negat que se reunissin el dissabte anterior : el dematí a un hotel i l’horabaixa al mateix despatx del President. Ja estaven alertats.

 Així i tot  els manifestants  del PP volien denunciar una suposada utilització perversa de la fiscalia i deien “Zapatero dimite, el pueblo no te admite. Aixecaven  els seus mòbils mentre cridaven "pinchameló”. 

 Potser l’actitud del PSOE  es justifiqui  en una intenció de a parèixer més objectius i neutrals que el mitjà denunciat i també per a l’ esperança de governar amb Maria Antònia Munar i ara mateix no “molestar-la”. Si volien demostrar que no tenen connivència amb “El País”, ha quedat clar, però: ¿què més? . A les darreres eleccions el PP  va fer por al sector hoteler amb l'ecotaxa. Ara ¿als constructors i picapadrers amb el cas Andratx?. Joves inteligents també han sortit al carrer per a reclamar vivendes dignes. Hi ha feina a fer si se volen reformar pisos antics, però el resultat final no serà el mateix si pel mig hi ha o no especulació urbanística i política.

MATAS, RODRIGUEZ, HIDALGO, GIBERT I TRIBULETE

Joana | 21 Desembre, 2006 22:07 | meneame.net facebook.com google.com

 Fa fàstic el cas Andratx del qual  els mitjans de comunicació n’han fet  gairebé senyera en un sentit o altre. El conseller d’interior i secretari del PP, José M Rodríguez  ha distingit entre els que teòricament publiquen injuries com El País, Diario de Malllorca, Ultima Hora i Balears i els que no ho fan com La Razón. ABC i  El Mundo.  Jaume Matas també  ha anunciat que denunciarà els primers. El motiu és que  varen dir més o menys que Rodríguez havia avisat a Hidalgo de que el dia 29 hi hauria detencions a l’ Ajuntament  d’ Andratx. Bona denúncia. Se demostraria com són d’ingenus i precipitats els periodistes dels mitjans denunciats.

A la conversa entre Rodríguez i el,a llavors encara batlle Hidalgo, es parlava de sobreentesos. Rodríguez diu  “no te preocupes, ya tengo articulada una cosa”, comenta que podrien quedar el mateix matí “el presidente, tu y yo” i afegeix  se posarà en contacte amb un advocat, Rafael Perera, finalment defensor d’ Hidalgo “para que este pendiente”. Ja ho sabien tots dos. No l’ avisava . Li deia que havien d’estar preparats. Ja s’havien reunit Hidalgo, Rodríguez i Matas en el Govern, el dissabte anterior.

Probablement  per això, en les seves primeres declaracions, Rodríguez va dir que havien parlat de que “hoy és lunes” En el cap de setmana anterior Hidalgo havia llançat documents als contenidors propers a l’ Ajuntament i el conseller d’ Interior ho va considerar més o menys com una violació de domicili i ho va intentar impedir amb els seus contactes amb la guardia-civil.

Però si només se parla del que varen intentar destruir i amagar i en el Parlament mateix no hi ha referències clares i llampants al que es feia en Andratx no se pot arribar enlloc. ¿ Què feien?: construïen a llocs prohibits i de important valor ecològic, disfressaven o amagaven la realitat sobre qualificació de terrenys o construccions anteriors per a donar permisos; el batlle el zelador i altres,  tenien empreses justament promotores de construcció i alguns funcionaris i càrrecs polítics cobraven comissions per a fer informes o certificacions. Ara resulta que Matas no vol comparèixer: que ho faci Rodíguez . I ,a la vegada, Hidalgo diu que ell feia el que li permetien els tècnics. El zelador Gibert no tenia ajudant. Si a Andratx haguessin pensat que l’havia de menester, per la feina acumulada, el pobre empleat  hauria estat una de les persones  més desgraciades  i pressionades de Mallorca. I si després, el pobre jove  s' hagués anat a manifestar contra la corrupció i a favor d’uns habitatges assequibles, s’hauria trobat l’ alè de Jaume Matas en el  clotell , quan  se va posar darrera la pancarta de la manifestació de joves. 

 Uns amics m’han  demanat que difongui que el proper dissabte 27 a les 12  hi haurà una cacerolada contra la corrupció davant el Govern

Signar a favor del fiscal anticorrupci

Joana | 17 Desembre, 2006 00:43 | meneame.net facebook.com google.com

Se que se prepara una recollida de firmes a favor del fiscal anticorrupció, Joan Carrau, però no sé exactament a on se poden recollir els fulls. Quan m’ho varen dir vaig tenir els meus dubtes. ¿ No se podria entendre com una interferència a l’ acció de la Justícia?.

Però després vaig pensar que no, que sols es tractaria de que un grup de ciutadans exposassin que s’han pogut informar per fonts fiables de l’escandalós cas de corrupció urbanística a Andratx , han  vist espantats com el president de la Comunitat volia explicar la seva versió dels fets al Fiscal General de l’ Estat - ¿influir?-i encara més esgarrifats com  el Jutge  de l' Obra deixava amb llibertat amb una fiança molt minsa a dos implicats que és ben segur que més que com a batlle i funcionari actuaven com a empreses promotores de construcció que els enriquien i que varen intentar destruir proves.

 Me semblaria be l’iniciativa, però no se a on he d’ anar a firmar. Crec que tots els ciutadans hem de poder opinar sobre el que veim i la feina que fan els professionals de la Justícia.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb