Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Criminalitat masclista

Joana | 02 Octubre, 2006 21:27

 

Ara mateix, a les Balears hi ha 500 homes amb una ordre d’allunyament de les seves parelles o ex parelles ¿sentimentals?. 500 dones troben que 500 tipus les acosen o persegueixen.  Se solen complir aquestes ordres?. No va ser així en el cas de Noura , la jove marroquí morta per l’ home del qual se volia separar des de 2001. Ella havia presentat almenys cinc denúncies als jutjats. Era una dona valenta, que ràpidament havia aprés els suposats mecanisme de defensa i control de la nostra societat occidental i  havia cercat un treball a l’hoteleria. Però també tenia por a la bèstia que i deia que la mataria i li feia xantatge amb els fills . I havia retirar algunes denúncies. Així i tot, malgrat les contradictòries pors, el 19 de setembre d’ enguany havia demanat auxili al 112.

No varen servir de res els seus missatges d’auxili. El diumenge al migdia ell la va esperar a un cotxe.I quan la va trobar amb tres des quatre fills la va escometre, insultar, agredir matar. Varen ser cinc o vuit punyalades, una d’elles  a un punt vital del coll. Noura tenia 29 anys i a algun moment havia pensat que es podria treure de sobre el  malson turmentós d’aquell marit que la volia esclavitzar. Jo d'aixó  no en dic violència de gènere ni domèstica. Ho trob criminalitat masclista.

Avui hi ha hagut minuts de silenci i una manifestació. El delegat del Govern i la directora de l’ Institut de la dona han lamentat molt els fets. Ell ha dit que  per a assegurar el compliment de les ordres d’allunyament, 500 policies haurien d’anar al darrera d’aquests 500 homes que les tenen . Ella que encara poca gent es dirigeix al seu departament i que els recursos sols estan utilitzats en devers un 31 per cent, que se presenten poques sol·licituds d’acollida en comparació amb els elevats percentatges s de  violència bestial i masclista que és donen a aquesta comunitat, una de les que més la pateix, junt amb Canàries i Madrid.

No entenc que els Jutjats i les Policies no informin directament a l’ Institut de la dona dels casos que detecten i que ràpidament no hi hagi una resposta . Es molt absurd que n’hi hagi tants recursos i  estiguin tant poc aprofitats. Hi ha un Jutjat especialitzat en el tema, un altre en tràmits de constitució, 10 policies Nacionals dedicats a aquest tipus de  delictes, uns serveis socials del Consell, altres dels Ajuntaments . Diuen que aviat arribaran a Mallorca 3 de les 10 pulseres sol·licitades com a experiment per a detectar l’aproximació del maltractador a la víctima i que només s’ha de dur si el Jutge ho decideix.¿ No hi podria haver, un mínim Servei de Coordinació i  Assistència Social veritable que explicàs a les possibles futures víctimes el que podrien o haurien de fer?. M’imagin la sensació de solitud de Nora. ¿ Es hora de plantejar una lluita entre institucions?.

 Ja se que el Parlament Balear va aprovar una llei sobre la dona que dona més subvencions als partits que presentin més candidates. No sé si n’haurien de fer una altra sobre la dona al carrer , però de moment és segur que haurien de destinar molts més recursos a la detecció del veritable ¿terrorisme?  domèstic que ha causat moltes més morts que el d’ ETA, especialment a la nostra Comunitat. La conspiració ve de segles enrere. Els conspiradors han estat molts: des de l’ Església fins els polítics. Crec que totes les dones ens hauríem de demanar si no en tenim un a ca nostra. Se podria fer un qüestionari bàsic per a detectar-los, però això un altre dia i m'agradaria m' ajudassiu a fer-lo

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb