Joana Maria

Esborranys d'avui per dem

Si fos cert que el CIM vol rectificar, ajudaria a l Associaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica

Joana | 31 Agost, 2006 17:04 | meneame.net facebook.com google.com

Sembla ser que el CIM ja ha donat una explicaci oficial sobre la seva incapacitat per a trobar l Associaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica. Diuen que va ser una errada dun gabinet, no se ben be si de Relacions Institucionals o de Premsa, encara que Antoni Martorell, del segon, sha menjat el marr i amb tota la seva dignitat i modstia, ha explicat que va ser una errada humana. A la SER tamb va dir una cosa una mica estranya, que no vaig poder anotar textual per que ms o menys venia a ser que a una llista hi havia la proposta i a la segent , que havia passat per Presidncia, ja no. Una altra justificaci tcnica s que els que varen presentar la proposta- els consellers del PSOE- no varen escriure el telfon de lassociaci en el paper i com que no hi era,els receptors varen pensar que no en tenien. Res: flors i violes i roman.

Dem demat hi ha una reuni de responsables de UM en el CIM i la consellera de Cultura Dola Mulet ha dit a la SER que no se poden avanar aconteixements, per que rectificar s de savis. Tamb shan de reunir altres savis i responsables del PP i el portaveu, Miquel Ramis ha declarat que no troba greus inconvenients per al reconeixement. I est clar que els grups desquerra haurien votat que s des del principi.

Ja mho veig venir. Tot acabar en que els grups de dreta diran que no hi estan en contra per com que hi ha hagut aquets entrebancs humans i tcnics, se pot deixar per a un altre any : desprs de les properes eleccions.

I s igual. Gaireb ha anat be la polmica. Encara shan de fer els pressuposts de l any qui ve. Si tant ens respecten, que hi pensin.

Se poden convocar.

a) Beques : se presenten projectes concrets per un any i els responsables del CIM n escolleixen 3 o 4. Total, uns 50.000 euros per a un any

b) Ajuts per a l edici d obres ja realitzades.

c) Ajuts i suport tcnic per a la realitzaci de documentals en format vdeo.

O altres propostes . Vull dir que lassociaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica s viva i dinmica. Ha fet feina, per en te molta ms a fer. Millor si les institucions primer fan les aportacions i desprs els reconeixements. Aix tamb se podran reconixer una mica a ells mateixos i/o mateixes.

La Ruta de la Vergonya a Manacor

Constituci de lAssociaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica en el febrer de 2006 .

Gabriel Riera, Lloren Noguera, David Ginard i Maria Antnia Oliver Paris

La psicloga Esperanza Bosch ,els vells militants republicans LLoren Noguera i Gabriel Riera i l escriptor Biel Mesquida

el 14 d'abril de 2006 a l'acte de commemoraci de la Repblica celebrat a la plaa de Cort

el

Homenatge les vctimes d Alar

El CIM no troba l' Associaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica

Joana | 29 Agost, 2006 18:43 | meneame.net facebook.com google.com

Avui migdia , acabades les vacances, condua el meu petit cotxet sense GPS ni res i he estat ben apunt de perdrer-me a una rotonda quan he sentit a la SER que el Consell Insular de Mallorca no donar la medalla de la Comunitat a lassociaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica, proposada pel Partit Socialista per un sol motiu que no els o ens han trobat. Linformatiu ha continuat he aparcat i he esperat que acabs. He pensat: encara se conduir i escoltar la rdio a la vegada, ho han dit?. I si; al final ho han tornat repetir . Ho ha explicat Maria Antnia Munar sense cap vergonya ni tremolor a la veu.

A l ascensor mha faltat poc per a equivocar-me dun pis. Hauria anat a parar a de la senyora Lurdes o de Xisco Pol, dos jubilats, cadascun a ca seva, que alguna vegada han pujat a ca-meva per a demanar si jo sabia a on o a quina hora se feia un acte . He pensat: si Lurdes una vegada va sentir a dir que el PSM repartia alfabeguera i va venir a ca nostra a demanar a on la podia anar a cercar i ho varem noltros dues totes soles: una jubilada i una periodista potser que el Consell de Mallorca no pugui localitzar cap membre de la memria histrica amb tants diaris, rdios i televisions, fins i tot la seva?.

He sentit un petit calfred . Me demanava. i si li ha passat alguna cosa a na Margalida Capell, la portaveu i no ho volen dir?. He obert la porta i quan el ca encara me saludava li he telefonat a: Bon dia Joana. He fet un al. Hem rigut una mica.: no som Wally, no som clandestins, no ens amaguem, hem fet Rutes de la Vergonya, manifestacions, una presentaci pblica, tenim una pgina web bona de trobar amb el Google, una llista de correu ...

Desprs hem parlat de si lhaurem dhaver acceptat si shagus concedit. UM?: ummmm ... Per el Consell de Mallorca s una instituci i t una responsabilitat histrica el que no t s sentit de la orientaci, investigaci o caparr lgic). Ara ja est. No ens han trobat. Hi ha alg que sigui detectiu i tengui carnet de UM?. Feina segura.

Girem fulla. Els hi podem enviar totes les dades per si ens cerquen una altre vegada i no ens troben si me quieres encontrar ya sabes mi paradero. La medalla o reconeixement ja no shauria dacceptar per hipcrites i mentiders. Per i si els de la memria els anam a cercar per a demanar algun tipus dajut per a projectes dinvestigaci, exposicions, retirada de smbols, beques..., tamb diran que han perdut els papers?. Noltros , segur que els trobarem. Fins i tot, el dia de les verges podrem dur una colla de xeremiers a tocar el Himno de Riego davall ca na Maria Antnia Munar. Verge no ho s, per com que anam tots tan despistats, s igual.

Adrea

Associaci per a la Recuperaci de la Memria Histrica de Mallorca
C/ Sant Miquel, 26, 1B
Palma 07012
associacio.mallorca@memoriadelesilles.org

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb