Joana Maria

Esborranys d'avui per demà

Si fos cert que el CIM vol rectificar, ajudaria a l’ Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

Joana | 31 Agost, 2006 17:04 | meneame.net facebook.com google.com

Sembla ser que el CIM ja ha donat una explicació oficial sobre la seva incapacitat per a trobar l’ Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica. Diuen que va ser una errada d’un gabinet, no se ben be si de Relacions Institucionals o de Premsa, encara que Antoni Martorell, del segon, s’ha menjat el marró i amb tota la seva dignitat i modèstia,  ha explicat que “va ser una errada humana”. A la SER també va dir una cosa una mica estranya, que no vaig poder anotar textual però que més o menys  venia a ser que a una llista hi havia la proposta i a la següent , que havia passat per Presidència,  ja no. Una altra justificació  tècnica és que els que varen presentar la proposta- els consellers del PSOE- no varen escriure el telèfon de l’associació en el paper i com que no hi era,els receptors  varen pensar que no en tenien. Res: flors i violes i romaní.

Demà dematí hi ha una reunió de responsables de UM en el CIM i la consellera de Cultura Dolça Mulet ha dit a la SER  que no se poden avançar aconteixements, però que “rectificar és de savis”. També s’han de reunir altres savis i responsables del PP i  el portaveu, Miquel Ramis ha  declarat que no troba  greus inconvenients per al reconeixement. I està clar que els grups d’esquerra haurien votat que sí des del principi.

Ja m’ho veig venir. Tot acabarà en que  els grups de dreta  diran que no hi estan en contra  però com que hi ha hagut aquets entrebancs humans i tècnics, se pot deixar per a un altre any : després de les properes eleccions.

I és igual. Gairebé ha anat be la polèmica. Encara s’han de fer els pressuposts de l’ any qui ve. Si tant ens respecten, que hi pensin.

 Se poden convocar.

a) Beques  : se presenten projectes concrets per un any i els responsables del CIM n’ escolleixen 3 o 4. Total, uns 50.000 euros per a un any

b) Ajuts per a  l’ edició d’ obres ja realitzades.

c) Ajuts i suport tècnic  per a la realització de documentals en format vídeo.

    O altres propostes . Vull dir que l’associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica és  viva i dinàmica. Ha fet feina, però en te molta més a fer. Millor si  les institucions primer fan les aportacions i després els reconeixements. Així també se podran reconèixer una mica a ells mateixos i/o mateixes.

                                  La “Ruta de la Vergonya” a Manacor

                                  

                      

                             Constitució de “l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica  en el febrer de 2006” . 

              Gabriel Riera, Llorenç Noguera, David Ginard i Maria Antònia Oliver Paris

                           

             

                La psicòloga Esperanza Bosch ,els vells militants republicans LLorenç Noguera i Gabriel Riera i l’ escriptor Biel Mesquida

el 14 d'abril de 2006 a l'acte de commemoració de la República celebrat a la plaça de Cort

         el

 

                Homenatge  les víctimes d’ Alaró

El CIM no troba l' Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

Joana | 29 Agost, 2006 18:43 | meneame.net facebook.com google.com

   Avui  migdia , acabades les vacances, conduïa el meu petit cotxet sense GPS ni res i he estat ben apunt de perdrer-me a una rotonda quan he sentit a la SER que el Consell Insular de Mallorca no donarà la medalla de la Comunitat a l’associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, proposada pel Partit Socialista per un sol motiu que no els o ens han trobat. L’informatiu ha continuat he aparcat i he esperat que acabés. He pensat: “encara se conduir i escoltar la ràdio a la vegada, ¿ ho han dit?”. I si; al final ho han tornat repetir . Ho ha explicat Maria Antònia Munar sense cap vergonya ni tremolor a la veu.

   A l’ ascensor  m’ha faltat poc per a equivocar-me d’un pis. Hauria anat a parar a de la senyora Lurdes o de Xisco Pol, dos jubilats,  cadascun a ca seva,  que alguna vegada han pujat a ca-meva per a demanar si jo sabia a on o a quina hora se feia un acte . He pensat: “ si  Lurdes  una vegada va sentir a dir que el PSM repartia alfabeguera i va venir a ca nostra  a demanar a on la podia anar a cercar  i ho varem noltros dues totes soles: una jubilada i una periodista  ¿potser que el Consell de Mallorca no pugui localitzar cap membre de la memòria històrica amb tants diaris, ràdios i televisions, fins i tot la seva?.

    He sentit un petit calfred . Me demanava. ¿ i si li ha passat alguna cosa a na Margalida Capellà, la portaveu i no ho volen dir?. He obert la porta  i quan el ca encara me saludava li  he telefonat a: “Bon dia Joana”. He fet un alè. Hem rigut una mica.:  “no som Wally”, no som clandestins, no ens amaguem, hem fet “Rutes de la Vergonya”, manifestacions, una presentació pública, tenim una pàgina web bona de trobar amb el Google, una llista de correu ...”

   Després hem parlat de si l’hauríem d’haver acceptat si s’hagués concedit.¿ UM?: ummmm ... Però el Consell de Mallorca és una institució i té una responsabilitat històrica  el que no té és sentit de la orientació, investigació o caparrí lògic). Ara ja està. No ens han trobat. ¿ Hi ha algú que sigui detectiu i tengui carnet de UM?. Feina segura.

   Girem fulla. Els hi podem enviar totes les dades per si ens cerquen una altre vegada i no ens troben “si me quieres encontrar ya sabes mi paradero”. La medalla o reconeixement ja no s’hauria d’acceptar per hipòcrites i mentiders. Però ¿ i si els de la memòria els anam a cercar per a demanar algun tipus d’ajut per a projectes d’investigació, exposicions, retirada de símbols, beques..., també diran que han perdut els papers?. Noltros , segur que els trobarem. Fins i tot, el dia de les verges podríem dur una colla de xeremiers a tocar el “ Himno de Riego” davall ca na Maria Antònia Munar. Verge no ho és, però com que anam tots tan despistats, és igual.

 

Adreça

Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca
C/ Sant Miquel, 26, 1B
Palma 07012
associacio.mallorca@memoriadelesilles.org

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb